instalace vice stejnych pc (spise pro adminy)

klasickej pripad mame pocitacovou ucebu kde je cca 25 stejnych pc propojenych do síte a ted je potereba na vsech nainstalovat os (dejmetomu win98).
podleme je holej nesmysl oblétávat každé pc a pokaždé nechat instalovat os nastavovat ovladace a instalovat nejpouzivanejsi software (office atd)
napadlo me ze by se to dlo udelatv jdnoduseji tak ze by se os nainsloval na jeden pocitac plus konfigurace ovladacu + ostatni software dlé by se z hdd vytoril obraz kterej by se pres sit naklonoval na ostatni pc

ated otazka: Kterej software by byl pro toto reseni nejlepsi a nestal by moc penez.
dikas (stimto nemam skusenosti a nachce se me vyhazovat moc penez za zajice v pytli )
zadnej soft na to nepotrebujes.... Staci zkopirovat celej disk na druhej a pak prenyst system z ze spousteci diskety systemem vytvorene (Win95,98,Me), u XP totez, ale pak zapsat MBR a Boot sektor pomoci Konzoly pro zotaveni, ketra se spusti bootovanim z instalacniho CD....
Mam sice tenhle postup odzkousenej s uspechem, ale nemuzu tvrdit ze to bude bez problemu...
Jo a pres sit asi tezko... leda ze bys to nechal pres sit bootovat...
a) partition magic - ale ten je tusim svinsky drahej, i kdyz je free verze - ale na druhou stranu tam mas hezky vokynka ;-)

b) mozna by to mohlo jit z linuxu pres dd - wokna nainstalujes na jeden disk (fyzicky, ne partition), ten das do kompotu s linuxem. dejme tomu, ze orig. widle jsou na /dev/hdc, prazdny widle na /dev/hdd (hda - primary master, hdb - pri. slave, hdc - sec. master, hdd - sec slave, opravte me, jestli se pletu)

dd if=/dev/hdc of=/dev/hdd

velmi pravdepodobne to budes muset udelat jako root a pocitej s tim, ze to bude trvat celkem dlouho. taky asi nedostanes zadnej ukazatel, jak ses daleko, holt to musis nechat dobehnout. komp bude mozna vypadat jako zatuhlej, ale disky budou makat jako divy (ale budou zticha, protoze neseekujou, ale ctou hezky za sebou)

taky by chtelo vyexperimentovat, jestli je rychlejsi je mit na stejny ksande nebo na dvou ruznejch, kdyztak dej vedet, jsem zvedavej ;-)

jo, a taky ten postup s dd nemusi vubec bezet, to me jen tak napadlo a momentalne bohuzel nemam dva zbytecny disky (a nemam je kam dat, ze).

a jeste jedna vec - ty disky by mely bejt _uplne_ stejny, tj. stejnej vyrobce, model i kapacita, jinak ti to nepujde
Muj postup by mel fungovat i na ruzny disky jenom musi bejt ten cilovej minimalne stejne velkej jako ten zdrojovej;-))

jkt: v tom znaceni se fakt nepletes
nojo, ja jenom, aby nekdo nemel kecy ;-)

kurna, neni to partition magic, ale drive image, me se nejak pletou...

jo, a s tim kopirovanim, todle fakt funguje? specialne u nt (winnt, 2k, xp) bych se _hodne_ divil, protoze se (afaik) pri 'normalnim' kopirovani neprenasi ntfs picovinky jako prava etc. ale na druhou stranu treba totalcmd ma na to zaskrtavaci policko :-)

ad sit:
kdyz pustis komp z bootovacky, co umi sit a namapujes si sitovej disk s imagem jako lokalni, tak to pujde jako po masle
jjo zapomel sem rict ze pokud mas ntfs pak system nezkopirujes... to jde jenom z fat
nojo, je otazka, jestli se da fat vubec povazovat za filesystem ;-)
Jo to je ta otazka.. I kdyz pro domaciho uzivatele urcite staci, na co by byl ntfs nekomu, kdo doma na kompu jenom pari gamesky a akorat cas od casu projede net a napise nejaken ten email...
mno, nechtel bych se poustet do sahodlouhych spekulaci o stabilite ;-), ale ja jsem zrovna nemluvil (pouze) o ntfs...
zkratka prekopcit system z disku na disk, vyskytnou-li se s tim problemy, je pak zdlouhavejsi, nez to naistalovat normalne...

... mam 2 hdd. na jednom ntfs a na jednom fat32 (abych se na nej mohls snadno dostat z dosu, kdyby to vsechno nejak chciplo, coz se muze nahle stat)
http://www.powerquest.com/downloads/eval-soho.cfm - je tam 38MB download na 30denni verzi drive image (btw, neslo by to osalit prez zmenu data v biosu? :-))

melo by to bejt ok, vrele doporucuju
co takhle crack? nebylo to lepsi?
to je imho zbytecny, ja jsem spokojenej s tim, co mam, ta zmena data (driveimage/4.0) zase neni az tak tezka