cz. org. net. com. info.

Tak by mě zajímalo čím je dána cena těchto přípon.Jak je možné že třeba net. stojí cca 300kč a cz. 1600kč. kolik by to stálo kdybych si cz. zřídil někde ve světě?
.cz si nemuzes poridit ve svete, spavce TLD .cz je (bohuzel) CZ.NIC se svejma premrstenejma cenama,.. ;-(
Šlo by si založit vlastní generickou doménu.
Třeba adresu s příponou .TK si můžete zařídit zdarma (jako redirect)
jo .tk zadarmo je.... www.sojkovec.tk ale casto to ma vypadky..
.tk je hlavne zadarmo jen do urcityho provozu je to jenom redirect, nedostanes k tomu DNS. Zajimalo by me kolik by stala domena 1. radu a kdo ma na starosti jejich prodej a kam dou penize
hm .. mam dotaz (blbej) ... jak to funguje ? koupim si domenu a ? jak umistim stranky ?
No ono to není tak jednoduché.
Generické domény se většinou přidělují. (TK je jakýsi ostrovní stát, který ji poskytl světu zdarma jako redirect)

Zajož si svůj stát :-)
jedna vec je domena a druha vec je hosting... napred si koupis domenu, pak si vyberes hosting, kde ti ji registrijou v DNS, takze pak odkazuje na tvuj koupenej prostor..
-> Sojkovec
dik moc
To Sojkovec: S tím NIC, to brzy nebude pravda. Totiž (nevím přesně datum), ale už brzy začnou tuto službu kromě nic poskytovat například Media4web nebo Nextra.
majkls: V to uprimne doufam...
Už od půlky října se domény registrují u jiných subjektů, než je nic, ale stejně všichni registrátoři nadále platí licence nic.cz!
Milan: takze je zmena "na oko", vlk se nazere a koza cela..
Ale z toho vlka polezou žebra úplně stejně jako dřív ;-)
Zdá se, že nemáte dostatek informací, takže pro ty, co je to zajímá:

V říjnu se přešlo na decentralizovaný systém registrace domény cz, což znamená, že si můžete tuto doménu registrovat u registrátorů - seznam je na http://www.nic.cz/seznam_registratoru/.
Tito registrátoři ovšem platí společnosti cz.nic 150000,- Kč ročně a pak za každou registraci domény 1000,- Kč v prvním roce a 600,- Kč za každý další rok. Konkurenční prostředí tak vzniká tím, kolik si který registrátor narazí. Vhledem k tomu, že žádný registrátor si nedá rabat 100%, tak nejtlustší zůstane zase cz.nic.

Nejdůležitější údaje najdete na www.nic.cz