Co myslíte, neprofituje Bill z toho, že se jeho woknousy právě díky nelegálnímu kopírování tak rozmohly? Myslím, že mu to je, nebo alespoň bylo vhod. (ikdyž ho to třeba ani nenapadlo, že mu to tak pomůže, a teď bude prskat) Nejsem pro nelegální soft, ale ty ceny? Kdyby aspoň další verze byly zdarma, nebo se slevou...
no to nevím protože bych si troufnul říct že win je stále nejpoužívanější OS na světě tak nevím jestli by to dali zadarmo
ale co čtu tak se to brzy změní linux se dostává do vedení
Zaslech jsem, že japonci chtějí vytvořit, něco na způsob windows, ale svýho, aby se bránili monopolu Billa. A jak je znám tak když se do něčeho zakousnout, tak by to mohlo být dobrý, ale rozsypanej čaj bych zas číst nechtěl :)
no yestli to udelay yaponci tak to bude hukot....
Po zapnuti zacne celej komp blikat;))
no jesli něco vytvoří tak bych řekl že se máme na co těšit a Bill by se mohl obávat velké konkurence :-))
<HTML><i>Nejsem pro nelegální soft, ale ty ceny?</i>
Ja s tebou souhlasim za podminky ze mi vyrobis kopii napr. MS office za 200Kc, jsme domluveni?
Malem bych zapomel ze bych to mel rad na stole do 2mesicu</HTML>
Máš pravdu, ale myslíš, že kdyby všichni přešli na legální soft, že se ceny pohnou dolů ? Ani náhodou. Chápu, že výroba jakéhokoliv softu je drahá, ale kdyby byla např. za win. 2000 kč tak bych neváhal, nestálo by mi to za to (takhle zbývá linux apod). Nesouhlasím s názorem některých "že pokud by si platili za soft i třeba korunu, že by je to nebavilo"
Je to jako s hud. CD, myslím že to dělá kurz kč vůči západním měnám, protože kdyby jak Ty říkáš soft stál 200, kč tak jako 200 USD, tak by to šlo. Určitě se nedá říst, že je to úplně srovnatelné, ale část pravdy, myslím na tom bude.
Pozn.: vyrobit kopii za 200 není problém, ale když to tak udělá doslova každý, tak programátor bude ve strátě :)
Pavel
Windows Longhorn za 20$ v Thaiwanu.
Můj názor na nelegální software je takovýto: mluvčí BSA prohlásila, že nelegální software obírá lidi o pracovní příležitosti. Já si to však nemyslím. Myslím si, že nelegální software má paradoxně jeden pozitivní dopad, a to sice, že se díky němu může vzdělávat spousta studentů a můžeme vychovat více odborníků. Možná je můj názor zkreslený, ale přiznejme si: Kolik procent studentů VŠ a univerzit pracuje na nelegálním software (krom těch, co mají Linux). A ještě jedna věc. Na software působí skutečně neblaze monopol. Když srovnám například rozvoj softu malých výrobců a gigantických podniků, tak je vidět rozdíl. Například výše zmiňované widle: příšerně drahé a se spoustou děr, jako dárkem navíc. Když však vezmu třeba TC nebo WinRar, tak to je jiná.
Souhlas, bohužel takovýto rozjetý monopol se jen tak nezastaví, ikdyby se to podařilo, bude to trvat desetiletí. Jedině že by woknousy najednou začly rychle padat nějakým virem nebo tak, už mají tolik peněz, že si začínající konkurenci můžou koupit i s chlupama, ještě než je začne ohrožovat.
>Když však vezmu třeba TC nebo WinRar, tak to je jiná
Nevím, jestli je objektivní srovnávat operační systém a pětimegový kompresní program.
DoubleThink >> máš pravdu, že kompresní program a OS srovnávat nelze. Ale když to poženu do extrému, tak Linux a Windows srovnat můžu. To jsou operační systémy (sice nejsou oba komerční ;-)). Přiznám se, že nevím, jak je na tom zbytek (třeba MacOS).
I když, jak teď na to kukám, tak Linux a Win pravděpodobně vedle sebe taky dát nemůžu. To je o něčem jiným. Ledaže by někdo přivalil nějaký zkušenosti o nějakým jiným, než monopolním OS win.
Uz jste podepsali petici proti SW patentum?
http://petition.eurolinux.org/index_html?LANG=cz
V patentech se neorientuji, ale myslím, že duševní vlastnictví by mělo být chráněno. Jak by se někomu líbilo, když něco vymyslí a vyrobí a pak mu to někdo sebere. Něco jiného je monopol soft. firem, ale i tam bych řek, že jejich pozici si vydobily prací, nebo alespoň dobrým odhadem a využití pravého okamžiku.
Nemůžu podepsat něco, čemu nerozumím a nevidím do toho do hloubky. pokud mi to někdo vysvětlí, oč jde a bude to rozumné, tak proč ne.
Pavel