Firewall ve WXP

Jak ho mate nastavenej, presne ... ?
nijak, nepouzivam ho
Postupuj následovně:
1) deaktivuj ho
2) nainstaluj si Kerio Personal Firewall nebo ZoneAlarm
obecne pri instalaci cehokoliv klikaciho se doporucuje otevrit neco jako tools->settings a tam zmenit vsechny moznosti na opak toho, jak byly predtim, zvlast konfigurace win exploreru (ne ie, pruzkumnik) je dobrej priklad...
FW ve WinXP není moc praktický - nedá se v něm skoro nic nastavit. Blokuje veškerou komunikaci, která nepochází od standardních MS nástrojů, takže když chcete třeba poslat někomu soubor přes ICQ, tak dost tvrdě narazíte.

Nicméně, jak jsem teď četl, ještě nikomu se nepodařilo v něm najít jedinnou bezpečnostní díru (hodně nezvyklé :)

Já osobně používám Norton Personall Firewall 2004 a jsem s ním nad míru spokojený.
Prave kvuli silne "nekonfigurovatelnosti" je mi nanic.. imho je lepsi firewall "3. strany", pouzivam ZoneAlarm Pro a naprosta spokojenost...i ten slavnej Blaster se me nedotkl ani jednou, a to ani nemam (a nikdy jsem nemel) instalovanej ten patch :-))
No na Blastera pomůže i ten XP FW - jen ho mít zapnutý, že ;)
akorat ze zablokuje i to, co zablokovat nechci
Staly se mi kuriozni veci:
1. Nainstaloval sem Keria (pry freeware), zacalo mi rvat : IIS (chapu), Skype (p2p telefonie, chapu), Kerio Personal Firewall (;)))
2. Kdysi davno v dobe Blasterovske jsem ho odstranil a instalnul zaplatu .... vcera jsem odinstalovaval IIS (abych instalnul apache) a kdyz sem to skoro mel, vyhodil se mi blaster ;))) dal jsem na stary dobry tip a hodil sem si rok 2k2 a do vypnuti zbyva 730 dni ;)))