LCD 19 nebo 17?

Mohl by mi někdo poradit jestli je lepší 19 palcoví LCdéčko než 17?
No ono i 17'' je dost velky... A co je lepsi? Kazdymu bude vyhovovovat jina velikost, a taky tu vetsinou hraje roli cena...
Zalezi na co to budes pouzivat poud na hrani a nejake psani tak proc ne ale pokud by si delal v nejake graficke firme nebo tak neco tak je lepsi klasickej monitor protoze LCD pro grafiky nevyhovuji.
A jde taky o rozlišení, protože LCD ho maj fixní narozdíl od klasickejch CRT.
ja myslel ze LCD je jen plochy monitor i u CRT
a tamto ze je TFT
TFT LCD je lepsi typ LCD.. normalni LCD je i to co mas na hodinkach :-)
me zarazi, ze 19" lcd ma to samy rozliseni (1280x1024) jako 17". jinak nejaky novy eizo je good i na grafiku, pac se k nemu da poridit i kalibracni sonda ;-), ale to mit doma na stole jen tak nebudu :-(
<HTML>Problem 19cky monitoru je docela to ze pokud nejses do toho ochoten investovat fakt poradny prachy tak nesezenes monitor s fakt slusnou odezvou tj 25 a mene ...

Takze ja bych asi osobne sel spise do te 17ky - nevim zda uz to zde bylo zmniovano - necetl jsem diskuzi predtim

Lukasik</HTML>
lIDICKY NEJ SEM MOC TECHNICKY TYP TED SOM VE SKOLE A POTREBUJU JEN VEDET CO JE TO LCD? dIKY MOC! RYCHLO PROSIM!
LCD = svítíci tekuté krystálky. Například v tém případě displej kalkulačky. Ty černé puntíky jsou právě krystálky, které pod napětím "svítí".
Nevím přesně zkratku, ale je to "Lumin... Crystal Diode".
TFT LCD má už složitější strukruru a nelze ho porovnat s obyčejným LCD.

Tomík.
LCD = Liquid Crystal Display (zobrazovací zařízení z tekutých krystalů)

Tekutý krystal je takzvaná mezomorfní fáze (tedy něco mezi kapalinou a pevnou látkou), kde mají molekuly látky velký rozdíl mezi šířkou a délkou.
Technologie LCD pak využívá faktu, že při průchodu elektrického proudu mají molekuly, díky své rozdílné permitivitě v jednotlivých směrech, snahu se seřazovat v určitém směru.
Takto lze regulovat množství světla, které takovou "clonou" prochází a určovat jas jednotlivých RGB složek na monitoru a vytvářet tak barvy.