Seznam - Debilní e-mail na celý život ... zřejmně ky

Tak.
Z mojí a ze schránky více lidí na Seznamu byli rozposílány infikované zprávy. Nemám k tomu odůvodnění. Mám nervi, ale teďka mi přišel nadefinovaný autorespond z firewall/antivirusového serveru, že jsem odeslal mail s Mydoomem --- áčko, béčko a taký nějaký virus ruského původu a tento text tam byl nastaven : "STRČ SI TO DO HAJZLU" a to samozřejmně vždy z Atlasu, jako autorespond nějakého antiviru (posledně respektive i z firewall a nevím proč) a vždy s přílohou --- kopií odeslaného mailu. Na konci je protokol "Odesláno, ale infikováno". Nemám vir v PC a ani by to nemělo mít na to nějakou spojitost. Vše se v naší domácí síti musí projet kontrolním bodem, respektive mnou, kontruluji vše, co se přijme a odešle a OUTBOX zřejmněsamo prázdný. Máte nějaké odůvodnění? Neházím vinu Seznamu a Atlasu, ale někdo by s tím měl něco dělat. Možná mám něčím napadlý OUTLOOK EXPRESS, jinak používám veškeré záplaty, firewally (vbudované i doinstalované), každý den aktualizovaná AVGéčka 7.0 s mail scannerem, rezidenční štít, MS eXPerience SP1 i SERVER 2003 s nejnovějšími upgrady, IE s nadstavbou MYIE se všemi možnými service packy, v XP opravné packy, ladící programi, většina přílohovaných a nedůvěrných mailů neotevírám, čtu si internetové pokyny na bránění proti virům a řídím se s nimi a nikdy jsme na našem PC po obranných systémech nebyl napadnut virem ... to ani s HEURESTICKOU analýzou. Mám různé programi pro odposlouchávání sítě a vypínáme připojující bránu v té době, co internet nepoužíváme.

Pokud něco o tom víte nebo jste také obětí, ozvěte se na tomhle THREADU

Děkuji
-- Michael Le
Je tam hodně chyb tak sorry ;-)

--Michael Le
Je tam (v tom příspěvku) hodně chyb tak sorry ;-)

--Michael Le
no tohle by si sps mela napsat na helpdesk seznamu a ne sem...me se to teda jeste nestalo
Používej ICQ a tohle se ti nestane ;-)
Mě se něco podobného stalo na Centrumu. Napsal jsem na helpline a tam mi rekli jsou to falesna hlaseni, ktera posilaji viry. Muj e-mail si vzaly pravdepodobne z nejake diskuze.
To se muze stat snadno, nejaky spambot najde email a zahlti ho...
Každý druhý zavirovaný email má jako odesílatele falešnou (skutečnou) adresu odesílatele (položka "From"), takže klid :-)
Min. server, který tento email odeslal, je v hlavičce každého emailu ale poznat (položka "Received") - protože se zaznamenává na serveru(ech), přes které email "putuje", a vir nebo spamer na to nemá vliv.
Dot: dokonce i to muze vir falsovat... Uzivatel nemusi mit moznost poznat skutecneho odesilatele (odesilajici server) ani podle hlavicek, casto to jde jedine z logu smtp serveru... Je to hnus
Tečka má pravdu.

Skorohelpdesk Seznam.CZ
muze i nemuze - muze pridavat dalsi hlavicky, ale nemuze je mazat nebo menit poradi (a nebo se taky muzu plest, ze..., ale ted se spis nepletu)
jkt: pokud jiz je nejakej PC napaden, pak residentni vir muze delat s ulozenymi daty cokoliv...
mám ten samý problém a to ani nepoužívám outlok (nemám ho ani nainstalovaný)

už jsem se smířil s tím že seznam je opravdu jak píšeš debilní mail na celý život
Seznam je nejhorší mejl z těch co znám, ale tohle nedělá je seznam, jsou programy které na webových stránkach najdou nějakou (tvoji) adresu a už se rozjede vir, a ty ses s ním třeba nemusel potkat. Nejlepší je svůj mejl jen tak neuvádět (skoro nemožné) nebo ho uvádět v podobě mejlik zavináč centrum.cz.
Je uplne jedno, kde ten mail mate, kdyz bot najde adresu, seznam neseznam muze hltit
No jo. Freemail jsou prostě na hovno Na WZ i bez antiviru a antispamu to dobře šlape. Zdá se mi, že je to pořád lepší než na FREEMAJLU. Zatím žádný spam ani virus na mojí schránce nebyl. Jen mi chybí pop3 a smtp. U většina freemailů SMTP nefunguje. Navrch tvar něco@něco.něco-od-wz.tld je pořád lepší než něco@zas-ten-free-mejl.tld. Na seznamu když si denně nastahuji 5x maily (chodí mi jich hodně) tak to potom nejede. A navíc schránka na seznamu (ta moje) je každý den doplněna 10 zavirovanými zprávami. Je to prostě horor.