<b>Ušetřete si peníze, nepoužívejte Open Source</b>

<HTML><a href=http://swnet.cz/index.php?ID=18916>http://swnet.cz/index.php?ID=18916</a>

Todle mohl fakt napsat jenom nejvetsi ignorant ... Sice nejsem clovek co musi za kazdou cenu pouzivat OS, ale nektere OS vecicky se mi fakt libej a napriklad MYSQL jak popisuje autor sem rozjel bez nejmensiho problemu :o)))

Lukasik</HTML>
Paid by Mrkvosoft...

Autor je proste blbej, kdyz nedokaze rozbehnout ani mySQL.. Uprimne receno, stahuju si tu distribuci, ktera instalator ani neobsahuje..
Njn, kdyz jsem se podival na Thread, myslel jsem, ze jsi proti OS ;)
Já s tím člověkem souhlasím (ne, nebijte mě).

Nastavit Linuxové věci pod windlema je opravdu otrava. Mám na kompu Apache pod Widlema ráže XP, a rozběhat MySQL se mi povedlo jen přímými zásahy do registrů a to pouze tak, že při každém spuštění uvidím na okmžik černé okno, které spuští MySQL - jako winová služba se to prostě spustit NEDÁ. Sice jsem se s tím smířil, ale JE NORMÁLNÍ, aby si OpenSourceři nesedli do místnosti plné uživatelů a nezjistili si, jaké potíže a problémy by mohly nastat? Ne, to oni nedokážou. Doufají, že každý uživatel buď
a) má přístup k internetu a tři týdny času na vyhledání tisíce stránek, z nichž by si poskládal konkr. návod (opravdu je mi líto, ale nápověda k linuxu nebo jiným softům v podstatě neexistuje... akorát jsou toho plný zbytečný huby na internetu, ale - mluvím ze zkušenosti - řešení mých problémů nebývá nikde ;)
b) zná někoho, kdo to umí
c) umí programovat
d) vyzná se v registrech

No co na to řeknete? Vyplatí se OpenSource, když s Microsoftím softem to zvládne každý ňouma bez problémů?

Takže: Ušetřete si ČAS, nepoužívejte Open Source. (a ČAS = peníze, jak jistě víte)

(Nemyslete si ale, že bych se MS nějak zastával... jo a neukamenujte mě!)
Nípal: Mozna je ponekud narocnejsi to nastavit, ale staci to udelat JEDNOU :-)
S tímto bych i souhlasil.

Produkty Microsoftu jsou skoro jako dnešní auta: Sednete, otočíte klíčkem a o víc se nestaráte. To že vám chybí kapalina do ostřikovačů se dozvíte na displaji palubního počítače. Jenže pak se něco posere, vy otevřete kapotu a hle - motor je celý zakrytý plastem a ven čouhá jenom nádržka do ostřikovačů...

Linuxy mají tu výhodu, že je v nich člověk svým pánem, ale samozřejmě za tu cenu, že musí umět programovat v jádru systému.

Mě osobně na Linuxech vadí jenom ten fakt, že mi tam nepojedou mé oblíbené programy (Photoshop, Illustrator, Flash,...).
A nevěřím tomu, že by nějaký open-source program mohl být lepší, než produkt společnosti s 20 letými zkušenostmi.
<HTML>2Nípal: Mam samozrejme na kompu taky apache + mysql ... otazka nastavit apache jako sluzbu byla otazka jednoho dobre mireneho prikazu [popripade apache -help] a tam si to najit ...

Mysql jsem neistaloval stahnul jsem to jen jako zkompilovany balik a jako service se automaticky naistaloval sam :]. Jediny co bylo nutne udelat bylo zkopirovat soubor my.cnf ... :o). A uz to jelo :DD

>>aby si OpenSourceři nesedli do místnosti plné uživatelů a nezjistili si, jaké potíže a problémy by mohly nastat? Ne, to oni nedokážou. Doufají, že každý uživatel buď

Ms dela to same ... a v tom je imho prave vyhoda OS, pokud mas OS a cas tak proste k tomu sednes a prepises si urcitou cast programu tak aby ti to fungovalo ...

Mas neco od M$ zkompilovaneho a vyhodi err uknow error on line 2453 ... no co udelas tedkons? Muzes napsat na jejich podporu, pockat si tak mesic a doufat ze se nekdo smiluje a posle ti opravnej patch pro tvuj system ... zatimco v OS to muze byt otazka zakomentovani jedne radky a prekompilovani :]

Ackoliv pouzivam hodne "placeneho" softu, tak bez veci jako Apache Mysql a dalsich OS vecicek bych se asi tezko obesel :)

Napriklad spyamp [plug-in do winampu] vzhledem k tomu ze vytvarek trosku praso stranky [programek kterej to co hraje we winampu publikuje na urcitem portu jako HTTP stranku ... ] tak jsem si to trosku prepsal aby to publikoval jako cistou stranku tj ciste jen text a \n ... a odsad to dostat uz byla z PHPcka hracka [ano, urcite by nebyl problem to dostat i z te originalni stranky, ale proc si pridelavat praci ze?:)]

Lukasik</HTML>
No, kdo chce, nechť používá komerční OS, nikdo mu v tom nebrání. Já zůstanu u své náklonnosti GNU Software... K tomu článku není co dodat. Jak zněl jeden příspěvek... Autor si asi dělá srandu. Nu máme tu demokracii, tak ho hned za to nekřižujte....
Nebudu rikat, ze jeden ze systemu je lepsi, ale nazev clanku "Ušetřete si peníze, nepoužívejte Open Source" udava, ze ten, co to psal je pekne blbej.
I kdyby nebyl s Open Source spokojeny, nic to nemeni na tom, ze je to zadarmo, takze je to vzdy nejlevnejsi. (a stejne i nejlepsi :-)), ale tohle jsem napsal neviditelnym inkoutem)
Ja nejsem proti Open Source projektum. Prave naopak. V OS se rychleji najdou bugy a rychleji vyjde nova verze/patch s opravou. Taky existuji casto ruzne modifikace, ve kterych je casto neco, co v "klasicke" verzi OS programu neni. Toto muze autora "klasicke" verze inspirovat a hned je program zas lepsi. U OS taky existuji ruzne fankluby daneho softwaru, ktere delaji mody, odstranuji bugy, delaji cestiny atd.. napr . projekt czila.
Komerční projekt to udělal za mne, nemá moc chyb, lze snadno nainstalovat a umí často víc, než opensource věci... opensource věci jsou často napodobeniny, které se tomu snaží přiblížit. (netvrdím však, že některé opensource programy nestojí za řeč - např. phpmyadmin je můj oblíbený nástroj)
To_Nípal: Dobrý :-) Jenomže on ty chyby má, a co víc, skrytý (disassembler asi nebude to pravý ořechový pro betatestery) :-) A většinou se najdou jenom náhodou a opravení? No, co třeba za měsíc nebo za pár let? :-) OpenSource prohlíží a testuje tisíce lidí (plno včetně zdrojáků) a oprava je mimochodem (zvlášť když je důležitá) za pár hodin.
O tom, že konfiguráky jako že text, nebo že jako minimální jádro a všechno ostatní jako moduly nebo aplikace (Windows je slátanina stejně jako HTML s FONT apod. - proti tomu stojí XHTML a CSS) ani nemluvě.

Flame forever? Ne :-) V tomto threadu můj poslední příspěvek :-)
autora by sem nakopal do *


kdyz je blbej , proc to instaluje ?
precitajte si moj komentar

http://swnet.cz/index.php?comm[]=1775&ID=18916

PS: jak sa na WZ - fore robia odkazy ?
Robit odkazy mohou jen moderatori, a odkaz na svuj web vedle nicku mas automaticky, jsi-li prihlasen..
ja viem , nechcel som byt utajeny , len mi tak napadlo ze dam meno Q - uz ani neviem preco
Q? to je preci ten vynalezce z Jamese Bonda :)
Nebyl to ještě ten blbeček s absolutní moci ze startreku?
Tomík: Tak toho neznam...
"neverim, ze by komunita mohla udelat lepsi produkt nez firma s 20letymi zkusenostmi" - microsoft je tady uz o neco vice nez 20 let, ne? a dela lepsi sw nez komunita? ;-)
ok, je to vez nazoru.
Taky mensi problem, ak sy sadnem k OS Windows viac dier mi netreba. Vlamanie sa do OS Windows mi trva maximalne par hodin. To si hovorite kvalita. Microsoft je vitvarany koli imidzu pre zeny a deti je dobry. Ale ten kto chce PC aspon trochu rozumiet musi skusit aj iny softvare. Microsoft a internet fuj!
ajaj, že by zase flame?

no nic... to přejde... po tom úžehu už totiž může plácat blbosti o windozích opravdu kdokoliv. :)))

ne že by se mi linux nelíbil, ale působí dost nesourodě a amatérsky. ;) když chci pracovat, windoze mi stačí. když chci dělat servr, vezmu linux, páč windoze válejí při ODBC a ASP, nikoliv však při MySQL a PHP ;))
a mimochodem... zkuste se dostat do widli xp (pravidelne updatovanych), na kompu kde je zaheslovanej bios a tudiz nemuzete podstrcit vlastni bootovacku s parazitem (čirou náhodou připomínajícím tučňáka) ;-)))

já se přeci taky nechlubím, že se dostanu do linuxu... nesnáším jediného všemocného super uživatele, to i widle umí líp ;)
Ten zkurvený Windows je na šrot. To neuměj udělat pořádný systém. Každy najde ve widlech díru a hned je tu nový virus. Tudle se mi teď posraly windowsi kvůly viru. Nejdřív hlásil trojana, pak blastera. Reinstaluji, formátuji, ale ten posrany win pořád sere. Ale dobrá zpráva, už jsem ho zkrotil. Doufám;-)
To unixy jsou dobře udělaný, protože viru pro unix je ksakra málo.

Tomík.
> Tudle se mi teď posraly windowsi kvůly viru

Dobře ti tak - s pořádným antivirem by se ti to nikdy nestalo