pomoc! prosim

ahoj lidi doufam ze ,i po,uzete nekdy se mi objevi hlaska at si vsechno ulozim ze se mi na minutu reatartuje pocitac je to vir? jak se toho mam zbavit? prosim help!
Jeee, blaster :D
www.viry.cz
Blaster, sasser, atp. Co dodat :-)
Jo jo. Je to Sasser. Taky ho mám :-))) Doufám, že opravnej balik pomuze.
Ono by stacilo uz jenom takova malickost jako kvalitni antivir a firewall
jo uz je pryc
Ono snad staci Avast+Kerio ne
Avast - celkem slušný
Kerio - @!#$ (hrozně zpomaluje tok dat a zatěžuje procesor)

Nejlepší je imho Norton AntiVirus a Norton Personal Firewall (oba od Symantecu)
Mne jede v pohodě. Nezatěžuje ani nebrzdí.
a co AVG?
dan: AVG ani nevyslovuj :D
mezi antiviry jsou dobre kasperski, avast!, NOD32, Norton a podobne
mezi firewally pouzivam Tiny Personal Firewall ... nic nema sanci :D
Staci jakejkoliv antivirak s moznosti aktualizace a jakejkoliv firewall, kterej je dobre konfigurovatelnej, hlavni je, aby user nebyl uplnej trouba :-)
>sojkovec hmm tak user asi je trouba co je to firewall?

a co se vam nelibi na AVG?
AVG funguje dobre, alespon 6.x verze, s tou 7 nemam dobry zkusenosti...

dan: firewall je bud primo PC oddelujici vnitrni sit od vnejsi (muze na nem byt i proxy server), nebo se tak rika SW, ktery sleduje s filtruje sitovou komunikaci, a nezadouci pakety blokuje, popr. nedovoli programum akceptovat pakety ze site/Internetu, a obracene, atp.
Heh, no tu sa musím zastať tých, čo sú prot AVG-čku. Mali sme ho na intráku na compe a vše v pohode, ale na to sme si dali Avasta a ten našiel 4 viry, ktoré AVG nedokázal odhaliť. Pritom na tom AVG bola vždy najnovšia aktualizácia... čiže AVG rozhodne nie!
to je pravda, AVG strasne zaostava s virovou databazi .. ale zase maj celkem dobrou podporu na internetu .. btw kdyz vam nabehne ta hlaska ze se za minutu vypne comp, proste si posunte hodiny o nejakej cas dopredu .. horsi je ze se neda nic ukladat (i kdyz vam windosy radi abyste vsechno ulozili) :D
dobra podpora na netu je k nicemu, kdyz se nedetekuji viry, coz je AFAIK zakladni funkce antiviru.
ohledne kvalit firewallu - je to presne tak, jak rikal sojkovec, zalezi na konfiguraci. proste iptables rulezz ;-)
Jeste lepe by stacilo dobre zabezpecit nejslapsi clanek celeho bezpecnostniho systemu... kdepak, firewall ci antivir muze byt sebespolehlivejsi, ale na to, co se nachazi mezi monitorem a zidli, nikdy spoleh byt nemuze. Virem se lze nakazit jedine pokud ho sami spustite ;)
to neni pravda, viz diry v m$ outlooku. preview zpravy se nerovna spusteni prilohy.
když už se bavíte o těch virech, mám avgčko a pořád mi to říká, že mám v počítači trojskýho koně. ale když ten soubor vymažu, zase se obnoví. co s tim:)?
Zkus Trend Micro PC-Cillin 2002 (2003). Spokojeně ho používám už asi 2 roky. Antivirus (i realtimovej), firewall a pár utilitek navíc. Když je nějaká aktualizace, tak tě o ní informuje a sám si ji stáhne.
jj a o AVG nebo Avastu mi nemluvte :-)
K tomu samovypínání PC:
bratránek vždycky psal do příkazový řádky:
shutdown -a
:))
->LYNX-to ti zacne odpocitavat a na hodiny ti to uplne kasle

nedavno se mi stal pravej opak toho co rika MYLAN mel sem vir pustim Avast! a nic to nenajde pustim AVG a najde to presne ten vir co mi to hlasilo...to je hruza tady ty avast cs. Avg, windows vs. linux a další a IE vs. Opera atd. jedni chvalej jedno druhy to zas pomlouvaj a naopak to si ma pak clovek vybrat...
Za prvé, AVG je nejlepší antivir.
Za druhé, na jakejkoliv virus platí jediný.
V příkazovým řádku zapni regedit.
Přejdi na HKEY_LOCAL_MACHINE, pak na SOFTWARE, MICROSOFT, WINDOWS, CURRENT VERSION a tam najdeš položky Run, RunOnce, RunOnceEx a RunServices.
Po kliknutí u každý na tu žlutou ikonu se ti zobrazí názvy souborů, co se spouštěj po každým startu počítače. Ty, co se ti nelíběj, tak prostě vymaž (Bacha, jenom ne celej Run*)
> AVG je nejlepší antivir.
hehe :D