Zatížení cpu ve w2000

Pomoc, pomoc:-) Nevíte někdo, čím může být způsobeno to, že když ve win2000 minimalizuju do lišty nějaký program, tak se brutálně zvedne zatížení procesoru (Až na 100%) Nějaký vir? Nebo něco v nastaveních? Mám Duroně 750 a 288 Mega Ram, což mi nepřijde zas tak málo.... Díky za nápady.
co se podivat do spravce uloh? jestli pinďousy 2k nejakej maj
No ony mají task manager, já do něho čuměl, ale moc se v tom nevyznám. Běží tam spousta nějakých windousovských opičáren, aby se v tom čert vyznal. Tak jsem alespoň zrušil active desktop, který zapnul nějaký dobrák a je to o něco lepší. Ono se to projevuje především tak, že mám třeba puštěný winamp nebo nějaký jiný přehrávač mptrojek a když otevřu nějaký program nebo nějaký program minimalizuju nebo udělám něco podobného tak se to přehrávání hudby zpomalí, začne to tahat a huhňat a po chvíli to zas hraje normálně. Už jsem zkoušel i nainstalovat nejnovější ovladače zvukovky, ale je to furt stejné:-(
Nebo zkus nekde splasit PC Booster, popripade v taskmanageru pozaviat par windows-opicaren stylem pokus omyl ;).

Levitus
Metoda pokus-omyl je má oblíbená:-) Asi to zkusím...
i tak je 750MHz docela malo, jestli ani to nepomuze chtelo by to novej procesor -> nova zakladni deska -> ddr pameti, pripadne grafika a za takovejch 10k ti win 2k pujdou jako po masle :-)
No super, tak to se raději vrátím k 98-kám ;-)
to uz radsi pomalej comp :-)
Mam 466Mhz, 128 RAM a W200 mi jede v pohodě.
Možná tam máš spoutu zbytečných programu, které ti tam pracujou na pozadí a zbytečně zatěžujou cpu i ram.
Jestli nechces experimentovat, tak bych doporučil přeinstalovat windows.
No, ja mam 1,6 GHz, 256 DDR 333MHz a XP mi taky jedou v pohode a 2k by taky myslim slapaly:).
tomik: presne tak .. nedavno sem neco podobnyho videl u fotrika .. cpu moc programu nezatezuje ale 250MB z ramky zaplnenejch :-) to sis pak chtel neco pustit a moh's mezitim jit na obed .. mel 950, ted ma 2,4, preinstalovany windousy a vali mu to paradne
Já mam 266MHz, 64MB RAM a Win 2k mi taky jedou
Jo, konfigurace by mela stacit, koukni se jestli nemas prilis fragmentovanej disk, pripadne zkontroluj , co vsechno se ti spousti pri startu Windowsu.
Jo diky, je pravda, že mám nainstalováno hodně programů, udělám inventuru, defragmentaci a všechno možné a uvidím...
Win2000 jsou obecne ponekud pomalejsi, nez WinXP, ale hlavne to chce hodne RAM
sojkovce, sorry, ale to je naprosta , ted zrovna sedim v praci na p3/733MHz/128MB RAM, dirv tam byly w2k a slo to, ted tu jsou xp a je to na prd...
jkt: u nas ve skole je to uplne opacne.. Spis je to nahodnej jev
zejmena jsem nebyl schopnej najit nejakej rozumnej driver pro grafiku (nejak s3), takze scrollovani probiha stylem w98 na 486ce :-(
ale tomu, ze by si wxp braly min zdroju nez w2k proste neverim. nepridali vam tam nahodou pamet ? :-)
Ja nez sestavil PC, taxem se porozhlid v okoli, jaxe jednotlivy OS na urcitejch HW soucastech chovaj a podle toho je to nakonec postaveny... A facha vyborne
nojo, no, ja se zase bavim tim, ze prijdu k XPckum, strcim do nich CDcko (CD-RW plny za bzip2ovanych zdrojaku) a ono to vytuhne :-)
coza? ja mam P2 225Mhz 64MBram a jedou mi win200 vpoho:-)
Trebas se je "autorun" snazil spustit, a protoze tomu "nerozumel", tak zavolal Windows Update, a pak seznal, ze zatuh bude bezpecnejsi :)
J.Škarka - No win200 možná, ale win2000 ? ;-)
1) Chce to víc viruální paměti (něgde hluboko v nastavení sem si jistej že to najdeš...)
2) Stáhnout si Ad-aware 6 a Spybot proti adware a nechat skenovat, beztak tam něco objevíš
3) Start/Spustit: msconfig - všechny nepotřebný registry deaktivovat (smazat jdou jenom s editorem registrů - na katz.ws dej "registry" a uvidíš co ti to hodí). Protože s tim task manegerem to killneš jenom do příštího restartu.
4) Když nepomůže ani to odinstalovat ty píčoviny který si objevil v msconfigu a bude to chtít ňákej program na DEFRAGMENTACI REGISTRŮ (ne disku) - katz.ws - registry.
5) Když ani to nepomůže: systémová disketa: A:\format c: a dej si tam gentoo linux ;D (tak bych to udělal já!)