Flame - HTML 4.01 Strict/XHTML 1.1 Strict/XHTML 1.1

Co je podle vas nejlepsi reseni? Podle mne XHTML 1.1. Jestli chcete, muzete bojovat i za nejaky transitional ;)
HTML 1.1 :)
Volím vždy jedno z těchto dvou:
a) HTML 4.01 Strict - kvůli css - prohlížeč Opera se chová v box modelu dle standardu a IE se dá ošetřit podtržítkovým hackem, u jiných html doctypů toto neplatí

b) HTML 4.01 Loose (Transitional) - pouze transitionaly podporují atribut target. Že ho w3c nedali do Striktních verzí, za to bych je střílel, protože to je jeden z atributů, které MAJÍ své opodstatnění (framy, iframy, nová okna).
Transitional verze používám jenom tam, kam dávám blueboardí anketu. Ta je v iframu :-/

> MAJÍ své opodstatnění (framy, iframy, nová okna).
věcí, kde jsou tyhle archaické postupy správným řešením, je jak šafránu... A otevírání stránek do nových oken proti vůli uživatele by imho mělo zmizet, ne být stále podporováno.
Napriklad ve vyhledavaci je dobre otevreni noveho okna, resp. noveho tabu.. A nebavilo by me porad "Otevrit v novem okne..."
Nekde sem to psal, ale asi se to neposlalo, takze:
Pro Nípala:
framy - prasarna
iframy - prasarna (myslim cilena, nepocitam reklamu, BlueBoard)
nova okna - strasna prasarna

Otevrit v novem okne? Co to je? :D Ja jen klikam koleckem :)
Transitional používám jenom tam, kde chci (resp. čti musím, abych zachoval správnou funkčnost) použít něco nestandardního. V drtivé většině už ale používám jen validní XHTML 1.1...
P.S. XHTML 1.1 Strict neexistuje ;-)
Ale ono vlastně neexistuje ani validní XHTML 1.1, alespoň ne pro MSIE, kterej jaksi neumí (podle standardu u XHTML 1.1 povinnej) typ 'application/xhtml+xml'. U XHTML 1.0 Strict povinnej není...
.: Pro IE neexistuje hodne veci :D
Nová okna nejsou sviňárna, pokud jsou OPODSTATNĚNÁ... např. když lezu z nějakého odkazu na jiný web, nebo když bych přepsáním téhož okna narušil přihlášení a musel bych se znovu přihlašovat ;)

ano, pro IE neexistuje hodně, ale pro ostatní prohlížeče neexistuje dokonalá implementace do systému ;)
Nípal: Nová okna jsou sviňárna vždycky! Opodstatněné nové okno je jen u chatu. Kvalitní stránka prostě MUSÍ fungovat. Jen je škoda, že se nedá ve firefoxu nastavit, že jakékoli nové okno půjde do nového panelu.
mirrda: >> Nová okna jsou sviňárna vždycky!

A prec nejsou, totiz, prasarna je to tehdy, je-li to proti vuli uzivatele, ale co kdyz proste uzivatel chce snadno otevrit nove okno standardnim kliknutim? Me osobne casto stve situace, kdy kliknu na odkaz v nejakem prehledu stranek a on mi zmizi, a ja se musim zdrzovat tim, ze znova hledam, kde jsem skoncil..

#lama: nemuzes spolihat, ze ma kazdej kolecko na mysi, jehoz klepnutim se otevre novy okno / zalozka
mirrda... jestli ti vadí nová okna, tak jseš asi nějaký aživatel single-taskingového a single-windowového systému, jinak si to neumím vysvětlit... nepoužíváš ty náhodou operační systém DoS?

sviňárna to prostě není... vůle uživatele je - "Neztratit se." Pokud mám moc voken, tak prostě nekterý zavřu, ne? Ale většinou je mi to fuk, začne mi to vadit až při 255 otevřených oknech, ale do tý doby jsem vždycky v klidu.
>> operační systém DoS

Neplest DOS a DoS, DOS je DOS a DoS je pekna prasarna :-)
Já to píšu "DoS" schválně, protože DOS někdy opravdu DoSuje... a ještě lépe DoSuje Windows :D
>> Nová okna jsou sviňárna vždycky!

V tom jsem tedy vyrazne proti. Nerikam, ze vzdy je dobre kazdej link otevrit v novem okne, ale nejaky odkazy na jinej web (obzvlaste z banneru ci jinejch forem reklamy) proste patrej do novyho okna!

Stejne tak fotogalerie... radeji si kazdou fotku otevru v novem okne, prohlidnu a opet okno zavru. Muzu si jich tak nechat otevrit vic a nemusim cekat, az se dana fotka nacte, kliknout na back a zopakovat to s jinou...
No nejhorsi je, ze nekteri jedinci pouzivaji target="_blank" i u xhtml 1.0 strict, nebo xhtml 1.1 a to uz je svinarna urcite.
mirrda: Sviňárna ne, spíš prasárna
nejak nevidim rozdil mezi slovy "svinarna" a "prasarna". prece jenom svine = prase, ne? :)
POZOR, svině == ženská od prasete ;-)

svinarna je podle mě něco hnusnýho na klienta, kdežto prasarna je něco absolutně proti normě.