NADĚJE NA PŘEŽITÍ PRO PETRU

Možná právě Vy jste ten vhodný dárce kostní dřeně, který může zachránit život Petře Suché, manželce Karla Suchého a matce malého Jakuba, nebo život někoho jiného, kdo čeká na vhodného dárce pro transplantaci kostní dřeně. A jak nám můžete pomoci? Kontaktujte nejbližší dárcovské centrum a nechte otestovat svou krev. Jako cílového příjemce uveďte jméno Patra Suchá.

Pokud nemůžete pomoci touto formou rozešlete prosím tento e-mail všem svým známým. Více informací, fotografie atd. naleznete na www.nadejepropetru.wz.cz. Všem kteří nám pomůžou jakoukoli formou děkujeme.

S pozdravem Karel Suchý
Kilo vlastni kostni drene prodavam za stovku, snad to neni moc?
Sojkovec: LOL :)
<HTML>Leukemii a podobne nemoci bych pral prave takovym jako ty Sojkovce s takovyma kecama</HTML>
Sojkovec: To fakt neni vtipný!
Naprosto souhlasim, z podobnych veci bychom si legraci rozhodne delat nemeli. Tady se jedna o velmi vaznou vec.
hoax
Ano, hoax... Dopisy s Nigerie taky znely tak 'opravdove' :/
To je zajímavý. Jestli to je tak, pak už to teda dovedli k dokonalosti. Dokonce to má i webovou stránku. Je to takový celý podivný. Ale na hoaxu o tom nic není. No počkáme si.
No počkáme si... až umře a tím se tedy potvrdí, že to hoax nebyl? Ale to už by bylo pozdě ;)
Taky mne napadlo, že jde o hoax... Nechtěl jsem to sem psát, ale Sojkovec to udělal za mě :-) Nicméně, já si nemyslím, že se o hoax v tomto případě jedná... I když možná by to chtělo dát do TV, jako další podobné případy... Je-li to pravda...
Je to normální reklama (tedy spam) na dárcovství kostní dřeně využívající ke svému propagování tzv. citové vydírání. Kdyby ta reklama zněla "Dávejte kostní dřeň, pomůžete potřebným", tak by to třeba bylo správně, ale mělo by to menší výsledný efekt. Navíc se využije "... rozešlete prosím tento e-mail všem svým známým...", tedy k dalšímu šíření jinými kanály.

Na rozdíl od nigerijských dopisů (jejichž jediným účelem je vytahat z vás prachy, dokud se necháte ždímat, jsou tedy založeny na podvodu), je tato zpráva podle mne vyjádření skutečného "někdo potřebuje kostní dřeň, aby mohl žít a zdravému člověku neublíží, když jí trochu poskytne". Uvedením nějakého jména a sociálních vztahů příjemce se zvyšuje pravděpodobnost, že se čtenář zprávy odhodlá jít na transfúzní stanici.

Bohužel vedlejším (někdy i hlavním) efektem bývá zaindexování mailové adresy do marketingových databází. V tom případě se tedy jedná o hoax.
<HTML>Pokud to neni pravda i tak na tom nevidim nic moc spatneho... chteji darovat kostni dren ne penize a pokud to je fake darovana bude nekomu jinemu, je ji proste nedostatek a je to reklama na darcovstvi.... nevidim duvod si z toho delat prdel</HTML>
<HTML>Navic kdyby se jednalo o moji zenu klidne bych vzal telefoni seznam a poprosil kazdeho zvlast...</HTML>
Pochopitelně...
Ale dneska na netu... Nevíš, čemu můžeš věřit... Ale dělat si z toho prdel neni pěkný... At je to jakkoli.
Já už na tomhle fóru nevěřím ničemu. Není to zas Niky? Nebo falešný Broli?

Pokud je to všechno pravda, tak je mi vaší ženy líto a držím jí palce, ať se z toho dostane.

Pokud je to nějaký hoax, "vtip" nebo něco podobného, tak je to smutné a je mi líto spíše vás.
Mimochodem, podobné akce u mě vzbuzují poněkud rozporuplné pocity. Na jednu stranu je mi takových nemocných lidí pochopitelně líto, ale na druhou stranu mi to přijde trochu nevkusné, nehledě na vcelku jednoznačné citové vydírání. Pokud je mi známo, tak všechny větší akce (řekněme celostátního charakteru) tohoto typu (Pomozte Evičce, Nadace Pavel atd.) jsou řešeny nějakým vysvětlujícím textem, případně nějakou vkusnou fotkou, grafikou, logem, často černobílým atd. Žádné strceryvné fotografie ve stylu to_je_on_zdravý_a_teď_je_to_on_nemocný_ve_hroznem_stavu_ještě_lépe_s_malým_smutně_koukajícím_dítětem
Třeba ta oblíbená záležitost s tou holkou, znetvořenou při autonehodě...Před nehodou kočka, po nehodě znetvořená. Vrchol nevkusu a pochybuji, že je ji to osobně příjemné...
hanyZ: Ja mam vzdy hlavne obavy z toho, ze se z toho vseho pak vyklube nejakej podfu(c)k :/
Dámy a pánové!

Nejedná se o žádnou hromadnou reklamu pro nalákání mnoha dárců, nejedná se ani o vtip, ani nic podobného - jde o život člověka.

Myslím, že pokud by někomu blízkému z vašeho okolí nezbývalo mnoho času na život, taky by jste pomohli jakýmkoli způsobem.

Na stránce je již uvedena i konkrétní krevní skupina kterou hledáme. V databází dárců kostní dřeně není v současné době vhodný dárce. Celkově v databází není mnoho dárců, natož vhodných.

Stačí tak málo a zachráníte tím život. Sice se jedná o člověka, kterého ani neznáte, ale je to člověk, který je nepostradatelný (tak jako každý z nás), a který bude mnoha dalším lidem chybět.

http://www.nadejepropetru.wz.cz/index.php
Na stránkách je i malá ikonka a možná pomůžete i tím, když je umístíte na své stránky paní a páni webmasteři ... Děkujeme
A jak píše RICHARD. Po nikom nechceme peníze, chceme opravdu jenom pomoc ............. S názorem, že by vzal tel. seznam a osobně poprosil každého souhlasím .........
Tak to vypadá, že to asi opravdu nebude hoax .............
>Na stránce je již uvedena i konkrétní krevní skupina kterou hledáme

Bohužel to nikde na strankách nevidím. Mohl byste to napsat sem.
Máte pravdu, krevní skupina tam není. Při tvorbě stránek jsem dostal některé nepřesné informace a tak na stránkách krevní skupina opět není. V průběhu dnešního nebo zítřejšího dne dojde k nápravě.

Bronislav Hlaváč

http://www.nadejepropetru.wz.cz/index.php
Dle informací, které mi byly sděleny na krevní skupině nezáleží .........