delphi

existujou v delphi neco jako reg. vyrazy nebo aspon zastupny znaky pro pismena, cisla atd..? nikde sem o tom nic nevidel takze hadam ze asi ne, ale jestli to fakt neumi tak uz me ten jazyk stve :-(
leda céčko a stáhnout pcre, jinak nevím. Neslyšel jsem, že by to někdo portoval pro delphi. Leda, že by sis to celý přepsal :)) A nebo jako DLL. To je taky možná alternativa. Akorát nevím, jestli se céčko nebude hádat s delfínama...
vim ze cecko je umi, ale nikdy sem v nem nedelal .. i kdyz to mi zas tak nevadi .. de mne spis o editor, na delphi mam borland delphi a na cecko jen pspad .. a buh vi jak se s tim pracuje :-)
teda abych upresnil .. chtelo by to nejakej ten kompilator, nebo jak se tomu nadava .. ono se da neco najit ale ja uz nemam MB abych moh vsechny zkouset :-( nemohli byste nejakej doporucit? prosim? :-)
Delphi je super, urcite to umi, ale tak uplne jsem nepochopil co potrebujes. :-)) Zkus se zeptat na nejakem foru specializovanem na Delphi.
Delphi regexp přímo neumí (.NET ano), ale existuje jedna skvělá knihovna:
http://regexpstudio.com/
Jeste k tomu foru, zkus : http://forum.builder.cz/list.php?f=18
38 000 prispevku, vypada to, ze tam nekdo pise. ;-)
jen tak sem si chtel zkusit kontrolu spravnosti zadanyho textu a podobny kravinky .. delphi je sice hezky, ponevac nas v nem ucili delat, ale jinak bych dal prednost cecku .. btw jak se v cecku zapisujou textovy promenny? ve vsech seznamech datovych typu sem videl jen char, to uz i to delphi ma string (i kdyz trochu nemocnej) :-)

adamson: 38000 prispevku? to se bojim otevrit vic nez soubory .mpeg :-) ale kdo by se nebal se 4Kc/MB
linx: 4kc/MB - to ti ten net vedou pozlacenejma kabelama ne?
sXmax: rychlost tomu rozhodne neodpovida .. http://www.ktuo.cz/dat_sluzby.htm .. mam ten home c pro studenty a sem pres limit :( co se tyce tej rychlosti jeste nedavno to bylo 64kB za stejnou cenu :) ted to aspon zvedli, oficialne 2Mb, jinak ta sit ma nejakych 7Mb, ale to by se uz nesmel pripojit nikdo jinej
No na C/C++ ti mohu doporučit Dev-C++. Prostředí je postavený v Delphi, instalátor má asi 12 MB a kompilátor je Mingw, takže co na tom postavíš, tak s menšíma změnama(jak u čeho) zkompiluješ i pod linuxama. Umí to konzole i okýnka... I když spousta lidí říká, že to není ono, v některých ohledech to je lepší. Třeba velikost.
lynx: v čistém céčku jsou dvě možnosti, jak udělat textovou proměnnou - buď jako pevně dané pole znaků, nebo jako ukazatel na znak. v c++ lze použít navíc ještě std namespace, který už má datový typ string.