Děkuji

Děkuji všem za pomoc ve výběru Linuxu. Mám Linux Mandrake!
mandrake sux ;]
Ale pořád lepší nežli Widle ;-)
to sis moc nepolepšil ;)

(ano, chci flame, jen do toho! :D)
Co? Mandrake and SuSe RULEZZ! ;-)
Co je RULEZZ?
Pravidlo...neco jako
At zije ....
Porovnal jsem komerční verze SuSE a Mandrake. Stále mi připadá, že SuSE je vychytanější.

Nekomerční verze jsem neporovnával, jsou prý o něco horší.
hm. no u linuxu je ta vyhoda, ze si napred das nejaky bfu distro a az se v tom naucis chodit, tak si das nejaky narocnejsi. zkus to tak udelat s woknama. dyt ty skoro ani nemaj prikazovou radku
wokna nepotřebují příkazovou řádku... mají ji, dá se použít, ale nemá to využití ;) linux zato jsou na příkazovce závislý :D
no prave, ze nema vyuziti, protoze ve woknech pres prikazovou radku nic neudelas. a je pravda, ze wokna ji nepotrebuji, stejne tak jako linux nepotrebuje graficky prostredi (nejsem na to odbornik, tak me nekamenujte, jestli se tomu rika jinak... ja si to furt nemuzu zapamatovat, co to vlastne je ;-) ), ale nekterym uzivatelum (by) se oboje docela hodi(lo)

ja jsem vedel, ze to s tou prikazovou radkou jsem nemel psat... ach jo

jinak ja mam prikazovou radku a podobne rad, kdyz se s tim clovek nauci... (uz bych si asi mel ten linux sakra naistalovat. je to zajimavy, ale uz tak pul roku jsem pro linux a proti woknum, ale furt jedu na woknech... teda ja na nich asi pojedu i pak, ale stejne mam linux radsi.) svyho casu jsem treba psal maily pres telnet, nez jsem tim dostal celou nasi lanku na blacklist a zablokoval smtp
jaky mate nazor na fedoru? nechci slyset jen fedora sux, nebo rulez. chci slyset, v cem je lepsi/horsi nez treba SuSe nebo mandrake. diky.
Tonik: přes příkazovou řádku ve windows jde udělat mnoho věcí, ale v mnoha případech se dělají jednodušeji přes GUI ;) vztah k linuxu mám podobný, ale Windows zatím u mne vedou v tom, že jsou pro ně KVALITNÍ hry, což jsem zatím pro Linux NIKDE nenašel... i když možná OpenTTD by se dal jakožto jediná opravdu kvalitní hra pro Linux skousnout ;)
Nípal: fakt? a jde pres ni delat i neco jinyho nez kopirovat soubory (a podobne)? no na linux to proste nema, to je jasny. jenze oba ty systemy jsou o necem jinym, to se proste neda takhle srovnavat. a k tem hram: stahni si dosbox (je pro lin i win) a hraj kvalitni hry pro dos
Nípal: Příkazová řádka ve Windows je pouze parodie na shell, proto v ní skoro nikdo nechce dělat. Navíc jede (alespoň v řadě 9x/ME) v 16-bitovém režimu, což není v dnešní době zrovna vodvaz. Shell v Linuxu jede ve 32-bitovém nebo v 64-bitovém režimu podle typu procesoru a shellu.

Tonik: Linux a Windows jsem jel na střídačku asi měsíc. Zlom nastal ve chvíli, když jsem si rozběhl poštu. Pak už jsem se mohl připojit do konferencí a případně občas poslat příspěvek, do kterého jsem přilepil vyříznuté chybové hlášení - nemusel jsem ho opisovat. Po roce a půl jsem si nainstaloval novou verzi a na Windows mi už nezbylo místo, protože mám jen 120GB disk. Telnet je tady taky a pokud si potřebuješ hrát s cizími SMTP, tak na to mám také zajímavé nástroje :-)

mirrda: Fedora mi připadá zatím trochu nezralá, ale to je subjektivní pocit. RedHat vždycky šel rychle kupředu a podle mne byl vždy tak trochu pro kutily. Mandrake a SuSE se vydali spíše cestou přívětivosti pro uživatele za cenu mírně pomalejšího vývoje.

Linux má a asi stále bude mít méně her, než Windows. Několik her pro Linux mám a vystačím si s nimi.

Časem se trh asi diferencuje na domácí počítače, na kterých budou stále dominovat Windows, na firemní počítače, na kterých bude převažovat nějaká verze Unixu nebo Linuxu a případně ještě multimediální stanice Macintosh apod. Pokud se trh nějakým rovnoměrným způsobem rozdělí mezi tyto platformy, bude to pro uživatele přínosem.
hral jsem si se svym smtp. mam disk 20 GB a chci tam oboje... navic chci sdilet data (pochopitelne), postu a historii icq (teda vlastne simu). pro linuxovej oddil planuju 3 GB, snad to tam nacpu
>> pro linuxovej oddil planuju 3 GB

To je malo, pokud si budes napr. chcit zkompilovat kernel, zdrojaky uz se ti tam nevejdou...
SMTP mám na Linuxu taky svůj, do 3GB to nacpeš a data na FAT32 není problém sdílet mezi oběma systémy. Považuji však za výhodné přesunout všechny síťové aktivity na Linux a na Windows ponechat jen hry.
O kvantitu her pro Linux nejde... ta kvalita je špatná :(

linuxovej oddil? tak zhruba 6 GB... i když takovejhle moloch může chtít i více. windows je na tom stejně :(
Záleží na tom, co tam bude chtít instalovat. Viděl jsem Mandraka na 50MB a momentálně mám SuSE po 2 letech provozu na 4,8GB (systém) a to v něm mám hromady softu. Běžně stačí na systém 1-2GB, něco na swap a zbytek na data. Na pracovní stanici bych bral 2GB pro systém jako rozumné minimum.
s tim smtp jsem se asi spatne vyjadril, myslel jsem tim, ze jsem si hral se svym uctem na seznamu.
co se tyce kompilace jadra, myslim, ze to nehrozi. nebo snad nekdo znate cloveka, co delal v linuxu ctrnact dni a chtel si kompilovat jadro? nerikam, ze se k tomu casem nedostanu, ale to uz asi budu mit vetsi disk
no mam mandrake 10, potrebuju tam dostat latex a pak tak normale: mozillu, sim, apache + php + mysql, nejakej ten prehravac... nepotrebuju padesat ruznejch utilitek, co delaji to samo. pro zacatek jsem uvazoval o kde, myslim, ze jedno prostredi mi bude stacit. prej to tam nacpu. jinak kdyz to budu delat, budu mit cistej disk, takze nebude problem ten oddil o par mega zvetsit, pokud by se mi to tam neveslo
ad kompilace jádra: Dělal jsem s Linuxem první den, potřeboval jsem ho nacpat na server a ještě ten první den jsem kompiloval jádro. Ovšem netvrdím, že je nutné, abys to jádro kompiloval. Klidně si ponechej distribuční.

Osvědčilo se mi rozdělit disk na systém 1-8GB, swap dle potřeby a zbytek data (/home). Při výměně systému zůstanou data zachována, formátuji jen systémový oddíl. Datový oddíl jen připojím.
No jako nejpátelštější distro pro dbývalý okenáře :)) je Mandrake. SuSE neznám. Na server naopak vidím schůdnější Debiany (Míro, nezlob se). Kompilaci jádra jsem dělal teprve po tom, co jsem se naučil kompilovat Apache, PHP,.... I když s odstupem času vidím, že kompilace kernelu je jednodušší než kompilace apache a spol.
aha, takze stahnu asi mandrake. ale jeste to ma cas, mam 40gb hdd a linux budu instalovat pravdepodobne az budu mit 160gb. kua, proc jsem ja stahoval na me 64kbps 3 cedecka fadory? :)
mandrake je sice fajn, ale za boha ho nedokazu donutit pripojit se na internet pres kabel. skouses sem live distribuce, s tema to funguje normalne, ale ty se blbe instalujou na hard