Co vy a KONOPÍ ?

:D
>> Já bych legalizoval všechno

No, je fakt, ze narkomafie by tak v tu ranu prisly o kseft...
obavam se ze M a internet vyjdou nastejno ... obe stoji pres 1k mesicne (aby jste si uzili :) a na mozek to leze ... aneb, co udelate rano jako prvni vec hned potom co se oblecete? :)

ja si pustim komp :)
Ja taky "nepouzivam, nepestuju a ani nevim kde to prodavaj".
snek: já jsem na internetu taky pěkný závislák, ale já nemám většinou ráno čas pustit si komp a tak si ho pustím až po příchodu ze školy. ovšem umytí rukou má i tak přednost ;)
Nelegalizoval bych nic. A kdyz neco tak vsechno, ale to si nikdo (nastesti) netroufne, takze nic! A zavislost se da vytvorit na uplne vsem.
já jen pro někoho :-D Třeba pro Sojkovce
jj nepjestuju, nepoužívám ale vim kde to sehnat . . . ;-)
Já bych legalizoval MSIE....:-)
headlong: prave naopak, ten by mel bejt nezakonnej:) urcite je skodlivejsi nez konopi:D
No právě:-) Myslím to tak, že už JE nezákonný. Takže něco jako Free Willy! nebo Propusťte Mansona, měl smutné dětství!:-)

Zkrátka blbost na 2! (faktoriál:-)
Mno, 2! = 2 :)-
Takže je to blbost na druhou! Paráda:-)
Nehulim, nepěstuji, vím kde to sehnat a NESNÁŠIM!

Abych řekl pravdu, tak v prváku, když ve třídě někdo předemnou začal balit jointa, tak jsem mu tu trávu vzal a rozsypal- už neměl šanci to sesbírat... To se mu fakt vyplatilo, když pak koukal na svoje 200-300 Kč, jak se tam válej na zemi :)

Trochu bych zpřísnil zákony- za jednoho jointa třeba 100 hodin veřejně prospěšných prací :) Za půlkilovej pytel tak 8-10 let v chládku...
>> Trochu bych zpřísnil zákony- za jednoho jointa třeba 100 hodin veřejně prospěšných prací :) Za půlkilovej pytel tak 8-10 let v chládku...

A co tim vyresis? Nic. Naopak. Stat by musel vynakladat dalsi finance a drogy se timhle zpusobem potrit proste nedaji. Kdo si mysli, ze jo, necht si vzpomene na dobu prohibice v USA. Cena drog by se na cernym trhu zvysila, no hadej, kdo s toho profituje? Kde si myslis, ze bere Al-Kajda penize? Obchod z drogama je teziste a represivni politika cerny trh podporuje. Dekriminalizace a regulovany zdaneny prodej statem by nejenze prinesl zisky, ale transferem by si "fetaci" vydelali na svoji vlastni lecbu a narkomafie, ktere s teroristickejma sitema uzce spolupracujou (kde asi berou zbrane? :-)) by prisly pomerne rychle na buben.

Zakladni problem: Lidstvo uziva drogy od sveho vzniku, a bude je uzivat do doby sveho zaniku. S tim se proste neda udelat nic. Zavirat, trestat, mucit, atd., nepomuze, i kdyz se tim uspokoji ego nekterych jedincu...

BTW kdo nekdy bral jakekoliv prasky proti bolesti, na zklidneni (kodein, atp.) necht je obeznamen s tim, ze je fetak, jelikoz tyto leky a spousta dalsich jsou uplne normalni fet se vsim, co k tomu patri. Akorat legalni.
Jenze: legalni != bezpecne, ac nas TV reklamy presvedcuji o opaku....
"Lidstvo uziva drogy od sveho vzniku, a bude je uzivat do doby sveho zaniku"

hmmm... snad to nebude tak dlouho trvat. můžeš člověku vymlouvat drogu jak chceš, ale dle mínění mnohých zakázané ovoce nejlépe chutná. pakliže to zlegalizuješ, půjde kolem (protože to bude legálně, takže to bude běžně k dostání třeba v Kaufáči i v Globu) s rodičema děcko a zeptá se: "Tatí, kup mi pernííík..." nebo "Mamíí, kup mi to LSD" apod.

A co teď? Ne, legalizace prostě nic neřeší. Řešením by bylo koupit si od teroristů nějaké ty zbraně a feťáky postřílet. sníží se rapidně poptávka, tím pádem se sníží i nabídka, nebo půjdou dealeři jinam.

Tenhle svět je prostě zkaženej.
>> půjde kolem (protože to bude legálně, takže to bude běžně k dostání třeba v Kaufáči i v Globu) s rodičema děcko a zeptá se: "Tatí, kup mi pernííík..." nebo "Mamíí, kup mi to LSD" apod.

No taxem to zrovna nemyslel. Jakekoliv EXTREMNI reseni NENI reseni. Predstavujes si to jak Hurvinek valku. Resenim byva nejcasteji kompromis. Ale bohuzel nelze cekat, ze by se k nejakymu dospelo.

>> Tenhle svět je prostě zkaženej.

Jo, to souhlasim...
A kompromis není dostatečně účinný.
Jeste jsem takovy kompromis v historii nevidel. Jak to muzes tvrdit bez jakychkoliv predpokladu?
Sojkovec: ověřené ne, ale appeasment se třeba nevyplatil vůbec, dělení Berlína taktéž ne, příklady jsou i v dnešní politice, dyk je to lezení do prdele furt a furt... leštiči klik zůstávají, jen si mění jména.

asi takhle, jsou dvě možnosti:
buď budou lidi, takže budou i drogy a kriminalita - je to v přirozené povaze člověka

nebo nebude kriminalita a drogy, ale nebudou ani lidi
>> ale appeasment se třeba nevyplatil vůbec, dělení Berlína taktéž ne,

To preci neni totez. To same jako teroristi, s temi by se take nemelo vyjednavat. Totez plati pro dealery, paseraky, organizovany narkomafie, ty patri potrit. Oni jsou skutecne spolecensky velmi nebezpecni, uzivatele samotni ne, to uz jsou spise obeti. Namitnes, ze zavislaci kradou a vrazdi, aby dostali svou davku. Kdyby ji za unosnou cenu dostali na k tomu urcenych mistech, financovanych ze zisku reg. prodeje, kriminalita by sla naopak dolu. Vse jen logika. Tot muj nazor. Repese vuci lidem kriminalitu totiz jeste zvysuje.
jo a ze společnosti budou trosky. kdepak. Legalizovat to jen proto, že z toho pár lidí udělá prestižní záležitost - fakt ne. a už vůbec ne kox háčko apod. stačí že tu sou cigára a chlast.
---------------------------
lidské slovo -- ve správných rukou strašná zbraň
>> Legalizovat to jen proto

Ach jo. Kdo tu mluvi o LEGALIZACI? Ja myslim DEKRIMINALIZACI na urcenych mistech. To je sakra velkej rozdil... Obchod i neopravenny drzeni by bylo stale trestny, ba tady bych i pritvrdil.
Synku a co alkohol? Na tom není závislost?
To už nemluvím o tabáku, kde je závislost možná ještě horší a silnější. Osobně si myslím, že THC je ze všech těchto tří uvedených drog asi nejmíň nebezpečná, protože zhulený člověk nejspíš odpadne na bolesti hlavy nebo kašel než se dostaví první příznaky otravy. ..
Ale uznávám, že s legalizací hašiše, konopí, prostě všech těch lehkých drog by asi v současné době byl dost velký problém. Jsou tady závažnější starosti. ..
>> Synku a co alkohol? Na tom není závislost?
To už nemluvím o tabáku, kde je závislost možná ještě horší a silnější.

Kapitola sama pro sebe...

Vsak pisu o par prispevku vejs:

Jenze: legalni != bezpecne, ac nas TV reklamy presvedcuji o opaku....