MSIE6 a Opera7 a Mozzila - - znakové sady

Pozdrav pro všechny. ..
Má někdo zkušenosti s nastavením znakové sady u Opery7?
A vůbec - jaká je Opera a Mozzila ve srovnání s MSIE6?
j3h.
Opera znakovka --- menu->view->encoding, doporucuji autodetekci
Cokoliv jen ne IE (ani myie2/maxthon na ie jadre, jedine na gecku).
Zadna Mozzila neexistuje.
Díky #lama, zdá se že to bude chodit.
A jasně - - je jenom "Mozilla". j3h.
CHcete zase flamewar o prohlížečích? :D
Ne, já rozhodně flejmwér nechci. Nikam to nevede. Jedině že bych vyvracel IE. Ale jak by mne někdo přistih jak někomu nutím Operu... ne, já fakt flejmwér nexcu.
za pár let to nemusí být flameware, ale world war III, pokud se takový spory nevyřeší :D
No, jo. Stačí vyhladit IE a budu spokojen, pak ať si každý používá, co chce...

Aby to nevyznělo nějak tendenčně, já to OPRAVDU neberu jako nějakou módu, nadávat na IE, jak se to občas snaží interpretovat někteří internetoví učenci..

V současné době dělám na rozsáhlejších stránkách a už mě to vážně kurevs.y se.e, jak musím kvůli toho kripla vymýšlet u každé 2.stránky nějaké speciální fígle... padding, margin, border, ... klasika... Nehledě na to, že v některých případech nepomůže ani svěcená voda ( dotted border, hover u jiných věcí než odkazy, konkrétnější selektory a podobně)

Grrr
Nípal: Moje řeč :)
Proti Opeře nic nemam, ale zarazilo mě, že když zadám do adresního řádku adresu typu http://www.domena.cz/obrazek.jpg vyhodí mi hlášku, že takový typ adresy nepodporuje......
hanyZ >> tu svěcenou vodu jsi zkoušel? Možná, že takový dashed border by se po namočení srazil a byl by z něj dotted border ;-)
S tvým názorem naprosto souhlasím, i když bych to rozšířila třeba ještě na Amayu. Ono těch neschopných browserů je víc, akorát nejsou tak rozšířené a napáchají míň škod než IE...
Mozilla je (co do správné interpretace zdrojáku) špička a i s Operou se většinou dá vyjít.
Johny: ja jsem nikomu nedoporucil nejlepsiho firefoxe, tak jaky flame? :)
Rozhodně nechci rozpoutávat válku: ale jsem na internetu 6 roků a zažil jsem už Netscape a různé verse IE a jedno se Microsoftu musí nechat: že sjednotil Internet od universální podoby a použití. Až do loňska jsem byl s IE spokojen. Potom mi začal natahovat nejen viry, ale různé spyware, dialery (a to nemám telefonní linku..), tak jsem začal používat Mozillu a teď i Operu, střídavě. Mozilla je spolehlivá, trochu méně komfortní než Opera, s tou jsou občas problémy při startu. V podstatě má všechny funkce jako IE, akorát některé java scripty, které chodí v IE nechodí v Mozille ani v Opeře. Ale to jsou maličkosti. .. Pěkný večer! j3h.
j3h: Mozilla (spis Firefox) ma hodne pluzin (extensions) ktere ti FF naboostuji do kvalit Opery a jeste neco navic. Na Operu brzo zapomenes.... navic neumi moc dobre JS... :(
Mozilla má snad v dohledné době být schopná nějak interpretovat i špatně napsaný JS, který jinak funguje akorát v IE...
> Mozilla má snad v dohledné době být schopná nějak interpretovat i špatně napsaný JS, který jinak funguje akorát v IE...

tak toto mi pripada jako krok zpet. nevim proc, ale myslim, ze firefox je takovy browser, ktery by mel vykrelovovat jen dobre napsane stranky a nezkouset zadne imitovani ie.
http://www.zpravy.net/weblog/archiv/0408/mozilla-zobrazi-stranky-s-document-all.php

...podle všeho to rozhodně nemá být ruka podaná flákajícím se vývojářům, kteří to píšou poIEčkařsku...
Pro obyčejného koncového uživatele, kterému jsou webové technologie šumafuk, to imho je určitě dobrá zpráva. No, nevím, já osobně to nevyužiju :-)
Freya: akorat se na me vybali IE balast, jedina dobra zprava je, ze if (documen.all) vraci false, uff, uz jsem se bal.
No jo, Mozillka se snaží konkurovat InterhellExploiteru, jak se dá...

Ale stejně nemají moc šancí, jedině, že by podespali smlouvu s panem Žalobou Branky a jeho MS a mozilla by byla přibalována jako defaultní prohlížeč k Longhornům ;-)
Na internetu jsem asi 6 let a vždy jsem používal MSIE - zvyk, lenost atd. Druhým rokem se snažím dělat www stránky a zpovzdálí sleduji komunitu kolem WZ. Vlastně pod jejím vlivem (diskuse resp. flameware:-)l jsem si zkusil nainstalovat Operu, Mozillu a Firefox. U posledně jmenovaného jsem zůstal a jsem (zatím) velmi spokojen - IE otevírám jen výjimečně.

Ale chápu, že "běžnému" uživateli ("běžný prací prášek"?), který je třeba ze školy či práce zvyklý na IE, se přechod k jinému browseru zdá zbytečný - ty výhody nejsou patrné na první "omak" a zvyk či lenost převáží...
je nejakej rozdil mezi normalni mozillou a firefoxem? krom toho, ze firefox je jenom prohlizec?
to>? - headlong: a co zjišťuješ když pustíš IE? já jsem pokaždé když jsem zapnul MSIE, během půl hoďky měl plné windowsy virů. Dokonce to došlo tak daleko, že mi stroj sám restartoval a podobné srandičky. Ovšem mám staženou en versi. Nevím jestli je cz verse lepší či horší. j3h.
Flamewar o prohlizecich fakt nechci, protoze kazdy vi, ze IE SUXXXX a to dost. ;-)
Kdo trochu myslí, tak mu to je jasné - má dcera jako učitelka vyrostla na školních Explorerech, ale u mě doma jsen jí dvakrát spustil Operu a po třetí, když přehlédla její ikonu na Ploše, tak si Operu sama našla v Program Files. (Mozilla je taky dobrá.)
Dnes jsem celé odpoledne hledal udělátka na opravu Home Page a odstranění Advanced Toolbaru pro syna - používá Explorer, ale už snad taky dostal rozum.
Ještě se vrátím k tématu, Opera někdy skutečně nezobrazí písmo správně, jako IE, ale když se podívám na zdroják, tak je tam includovaná hlavička java skriptem a je to napsané ve Windows charsetu. Opera je totiž na rozdíl od IE defaultně nastavená na ISO.
Zarážející je, že jsou to většinou stránky pro firmu napsané za prachy.
milster: Jestli se nemýlím, tak používají stejné jádro.

Mozilla je jakýsi "webový balíček" se vším všudy, mail-klient, html editor, zabudovaný chat a krdel dalších funkcí

FireFox je "samotně-stojící" ;-) browser s ovládáním ve stylu "easy like killing babies with axes" a proto ho mám rád ... :-)

Více: http://www.czilla.cz/help/
#lama: špatně sem si to přečet :)