Czechtek 2004 a vy

Ach jo, tohle nevypadá na rozumnou diskusi. Tak se teda připojím :-)

Blak Metal! Rahhh!
to ja se teda pripojovat nebudu. prece se nenecham ukamenovat...
Tonik: a čeho si teda chtěl dosáhnout napsáním tohohle příspěvku ? :-)
jo, to kdybych vedel... (viz jiny vlakno ;-) )
asi abyste vedeli, ze jsem to cetl... budu cist...
vis, ta otazka mela znit "proc jsi to sem teda psal?" (viz to samy vlakno ;-) )
nebo... ze nemam rad flamy... neumim se hadat... a nerad se hadam kvuli blbosti, kdyz je navic jasny, ze toho druhyho neni sance presvedcit (treba jednou jsem se s kymsi pul hodiny hadal, kdo je na tom hur. vypadalo to asi takhle: "ja." "ne, ja." "ne, ja." "ne, ja." no, vzhledem k existenci ctrl+c a ctrl+v by to tady jaksi nemelo smysl), nebo kdyz oba maji svoji pravdu
... uz me nic nenapada ;-)
Taky nemusím opravdové flamewars, ale tohleto je akorát srandička, kamenovat se tu možná ani nebude... A navíc jsem už kolem půlnoci moc utahaná na vymýšlení něčeho konstruktivnějšího.

Jestli to čte někdo, kdo do tohohle vlákna ještě nepsal... připojte se, ať si navzájem porýpáme.
Já poslouchám rockovou muziku, občas i popík, semo tamo i nějakou decentní elektroniku.

Hip Hop mě nebaví. Tuctucoidní elektro-muzika je taky nuda. O dechovce jsem se už vyjádřil výše. Dále z duše nenávidím country, euro-disco a podobné srágory.....

btw. Co se týče black metalu, sorry Freyo, ale mě to přijde srandovní..:-)
hanyZ >> Srandovní... jo, asi vím, jak to myslíš. Mám to ráda jako staré groteskní horory, ty jsou taky místy naivní, a možná právě proto mají takové elektrizující kouzlo. Je to návykové, prvních pár dní tě z toho bolí hlava, a když to další den neslyšíš, nudíš se a prakticky všechno ostatní ti přijde moc jednoduše hladké.
A dají se v tom najít i chytré kousky... poezie.

Mimochodem, co jsi slyšel za interprety?
No, já to moc naposlouchané nemám, přiznám se. Poslouchám jinou muziku. Ale třeba Cannibal Corpse nebo Cradle of Filth nebo Samael nebo tak něco jsem slyšel. A to, jak tam Danni Filth vříská a polévá se krví, prokusuje hrdla panen a podobně. No, ehm. Má to jisté kouzlo, to nepopírám:-) Ale nemůžu to prostě brát vážně.

Já mám rád hudbu, která mě nějak hlouběji emocionálně zasáhne, dojme, nasere, donutí přemýšlet. A black na mě takhle nepůsobí. Pro mě je to takový cirkus.
Je to něco jako třeba bláznivé komedie (Bláznivá střela, Žhavé výstřely). Baví mě, jasně, jsou super, srandovní a chlámu se u toho jak kretén. Ale, když se podívám třeba na "Dead Man Walking" , tak o tom ještě dlouho přemýšlím a něco mi to dá.
Ale chápu, že to můžeš mít jinak...
Hehe, zrovna Dani Filth je trochu neobvyklý zjev, nedá se v žádném případě brát jako univerzální blacková ikona... ale zrovna pro tyhle sladké balady mám slabost, líbí se mi, že to nemusí být za každou cenu drsné jako neoholený troll... ten sloh je jako něco mezi Poem, Lovecraftem a Jiráskem. Cradle of Filth nejsou normální black, a poslouchám to právě proto, že mě to zasáhne.

V tom vřískotu je kupka emocí a něco jako výtvarná inspirace... a ke svému dojmu ze Žhavých výstřelů to jaksi přirovnat nemůžu.

Samael mi přijdou spíš jako elektrický death a Cannibal Corpse jsou death...
Z blacku doporučuju třeba Satyricon, to se mi z nějakého mě neznámého důvodu dobře poslouchá. Nebo Dimmu Borgir, pokud chceš něco silně melodického a chytlavého. Nebo Anorexia Nervosa, taková francouzská dekadence se symfonickými kousky. Nebo Marduk, klasiky.

Toliko offtopic :-)
Ok. Já se v téhle hudbě moc nevyznám, tak sorry, že jsem to tak nějak skonil dohromady. Uznávám, že to přirovnání nebylo nejvýstižnější, přece jen je dost pozdě...:-) Jinak, o mém hudebním ignoranství v tomto žánru asi nejlíp svěčí fakt, že beru death a black metal v podstatě jako jedno a to samé...

Mno, třeba si něco z toho, co tady píšeš, poslechnu pozorněji a pak ti sdělím své názory. Napiš mi nějaká zásadní album od jednotlivých interpretů.

Jinak, když už metal, tak spíše doom. Jako My Dying Bride nebo Paradise Lost...

Takže jsem si přeci jen ještě trochu offtopicnul...:-)
""neposlouchám to, nezajímá mě to, zakázat to" - to je dost spatna povaha, je to jako kdybych nemel rad koureni a rekl, aby to bylo zakazano" já bych taky kouření zakázal. Ale radši bych ho povolil (teda jako nezakázal) a taky bych povolil všechny drogy a eutanázii a potraty a adopci dětí homosexuálama a vůbec to všechno, já jsem od přírody celkem lioberální... :o)

Moje music: skoro cokoliv :o) Teď u mě nejvíc vedou Blink 182, Rammstein, Redhoti, Chinaski, Offspring, Gigi d'Agostino, Sum 41, Nohavica, Selfish, Purplové, Mke Oldfield, Fool's Garden (Lemon Tree), Mňága & Žˇ'dorp, Orlík, Ozzy Osborne, Srandykus (naše třídní kapela-srandykus.wz.cz),...
...pak taky samozřejmě klasika (třeba Carmina Burana od Orffa je dost dobrá, samozřejmostí je Má vlast, taky 4 roční doby jsou moc good, taky si někdy poslechněte Requiem od Mozarta (má to něco kolem hodiny), několikrát se tam zpívá "Ty tlustej Fidulo", schválně jestli to tam najdete :o), Novosvětská, Malá noční, Symfonietta od Janáčka, nepočítám třeba opery a balety, to je kapitola sama pro sebe (Byli jste někdo na Donu Giovannim? Stojí to za to!)...
Ze srdce nesnášim Jaksi Taksi, dechovku nemusim :o), hiphop mi nějak nic moc neřiká, nemusim jazz.
Poslouchám skoro všecko krom dechárny (možná)... takže i vážnou hudbu si s klidem poslechnu. Nerad bych nějakou hudbu odsuzoval. každý žánr má něco do sebe, je něčím specifický.... Spíš lze odsoudit konkrétní interprety, ale to je věc názoru a pohedu.
No a? Každý má nějaký názor, leda že by žádný neměl... :o)
hanyZ >> Když zásadní interprety, máš je mít. Ale nemůžu vypracovávat nějaké oficiální přehledy, bude to dost subjektivní...
Bathory (thrash/ viking black), mě se líbí třeba Blood on Ice. Mayhem, Burzum - to jsou ti cvoci, co pálili kostely. Emperor, Darkthrone, Venom, Immortal. Je toho hrozně moc, a za zmínku stojí třeba ještě Nokturnal Mortum z Ukrajiny. Ale já poslouchám většinu času to, co jsem psala už výš...

Doom se taky občas dá, My Dying Bride poslouchám, kdykoli hraju Age of Empires... tedy jednou za uherský rok, ale skoro pravidelně :-) Paradise Lost mě nějak neoslovili, zvlášť jejich poslední tvorba. Možná by se ti mohlo líbit pár věcí od Opeth, nebo třeba Tristania.
Freya: No, já myslel spíš, ať mi napíšeš nějaká konkrétní alba od jednotlivých interpretů, ať vím, co si mám stáhnout. Od Dimmu Borgir,od Marduk a tak podobně... Já si rád rozšiřuju obzory:-)

btw. Jedna věc se metalovým bandům nedá upřít, mají fakt lákavé názvy;-)
Cradle Of Filth, Cannibal Corpse, My Dying Bride...kdo by odolal....

I když některé grunge kapely mají taky zajímavá jména - třeba Stone Temple Pilots nebo Alice In Chains..:-)

No, půjdu spát. Ráno odjíždím do přírody. Už se těším na grilovačku. Třeba si připravíme nějakého křehoučkého ptakopyska, mňam ;-)
Názvy jsou kouzelná věc, třeba Alice in Chains jsem si poslechla díky lákavému titulku...

Od Dimmu Borgir třeba Spiritual Black Dimensions nebo Puritanical Euphoric Misanthropia. (to jsou teprv jména, že? DB jsou přeborníci ve skládání totálně nesmyslných trojslovných kombinací :-)) Track Puritania je taková chytlavka s houslema.

Od Marduk určitě World Funeral. Občas to docela řinčí, ale hlava tě z toho bolet nebude... teda, snad :-) Pamatuju si, že nejdřív mi to přišlo jako maximální bugr. Pro všechny případy to obsahuje skladbu Bleached Bones, takovou pomalou a na Marduk neuvěřitelně romantickou.

Ze Satyriconích alb se mi nejvíc zamlouvá Nemesis Divina. Ty nejnovější věci jsou místy hrozná uspávací odrhovačka.

Anorexia Nervosa má album New Obscurantis Order s českou fotkou na přebalu. Je to celé dobé, mým momentálním favoritem je čtvrtá písnička, Stabat Mater Dolorosa.

Chtěla bych toho napsat víc, ale už neudržím ruce nad klávesnicí. Asi nepůjdu spát, jelikož mám vstávat v šest a ráno taky vyrážím mimo Prahu...
Ty jedeš podle všeho za ptakopysky do Austrálie. Nech si tam chutnat a přivez recept na nějakou dobrou jíchovou marinádu :-)
mno, počet lidí, co mne pochopili? totálně nulový, to se dalo čekat. takže znovu, pomalu a v rozvinutých větách aby to pochopili i ti otrlejší:

neposlouchám to - no cemment, je moje věc, co poslouchám. techno nemá kvůli absenci zpěvu tu šťávu, který obohacuje čirý hluk nástrojů... bohužel techno mi připomíná i dost neumělou hudbu, která s ničím nemůže sednout, akorát hecuje do rytmu a u mne rozhodně neevokuje klidný spánek
nezajímá mě to - viz výše, je moje věc, co mě zajímá
zakázat to - a tímhle jsem myslel zákaz těhle nelegálních akcí. techno zakázat nelze, ale tyhle veleakce jdou zakázat určitě... nezmínil jsem to již?

ty diváci jsou prasata, což jste neviděli tu tuny odpadků, které pak musí postižená obec na vlastní náklady uklidit a marně se domáhat odškodnění od pořadatelů? nehledě k tomu, že v takovýhle houfech (nevím, proč zrovna při technu) je to samá droga a samý feťák. čest výjimkám. rozumný člověk si poslechne hudbu v klidu doma.

mno, chtěli jste přece názor na Czechtek, ne?
hanyZ> ;-)))
Mně se techno docela líbí, ale na takovouhle velkou akci bych nejel. Já si to radši pustím v klidu doma.
Jinak dechovka mi nevadí, už jsem si zvykl na to, že nám ji v naší vesnici několikrát týdně pouštěj ampliónama. :-)
Popravde, techno neni moje mainline v muzice (doma si ho nepoustim prednostne-mam docela sirokej zaber), ale na takovyhle akci je to docela neco jinyho. Basy masirujou kosti, hybou celym telem a rytmus pronikne do nejblizsiho okoli soundsystemu a to pulzuje na stejne vlnce. Saman by mohl jen souhlasit. Zazitek zvlastniho druhu, ktery jinde clovek nepozna (free akce maji totiz svou nezapomenutelnou atmosferu, kterou nelze lehce sdelit pouze slovy).

Hlavne tolerance decka (a hlavne ty Staniku Grossy - ty jenz ted sedis na pomyslnem koni).

Byl jsem tam pres vikend a verte, ze i lide prichazejici z vesnice (snad pro zvedavost, mozna na pivko nebo si privydelat) jsem videl se bavit. Deda, co si hulcickou potukaval do rytmu, ktery se zdal drsny i mne. Decko, jenz plne nadseni sledovalo davy a utikalo tatinkovi napred, aby tam uz bylo...

... nekdy nezalezi na tom, co na party hraje, je to jen cast zazitku.

hawk, djV ;)
Nojo, nelíbí, můžžu to tolerovat, to jistě, ale co ty chudáci, který to musej v širokym okolí poslouchat? Takže zakázat... Nebo to strčit pod poklop jako přezrálej sejra...
nebo ještě lépe - organizátory za mříže a lidi co to poslouchaj mezi vypolstrované stěny, aby si neublížili ;) (ne, nebijte mě)
Tak už to rozprášili, takže smůla :)))
Už jste slyšeli o skupině "Postižená Oblast"? Jejich koncerty je bezpečné poslouchat ze vzdálenosti cca. 55 km, v betonovém krytu.... Hudebníci sami své nástroje ovládají dálkově z kosmické lodi, obíhající kolem (většinou úplně jiné) planety...

viz. Douglas Adams - "Stopařův průvodce galaxií"

A vy tady řešíte nějaký Czechtech? Navíc už rozprášený? :-)
Ad Nípal - Naprosto s tebou souhlasím