Asi jsem lama, ale nechapu to...

>> No, nikde jsem neslysel, ze by bylo omezena hloubka stromovy struktury.
no a palil sis nekdy cedecka? tak treba tam je podle normy iso maximalni zanoreni adresaru osminasobny. samo, ze se to da obejit. je taky pravda, ze to je cd a ne hdd. ale vidis, ze to omezeni existuje.

>> >> kdyby to bylo pres dosove copy, je to mozny, protoze se cesta nevejde do prikazove radky
>> Za prve je to co rikas nesmysl.
proc by to musel byt nesmysl? delka prikazove radky, tedy pocet zpracovavanych znaku, je samoze omezena. tedy existuje maximalni delka cesty, kterou to sezere. pokud bude cesta dost dlouha, dojde proste k chybe... pravda je, ze tenhle problem s copy nesouvisi, bylo to jenom jako priklad

obecne u vsech souborovych systemu se ta cesta k souboru proste nekde uklada. pokud je hodne dlouha, muze se stat, ze se nevejde do vyhrazenyho mista, a problem je na svete.
>>no a palil sis nekdy cedecka? tak treba tam je podle normy iso maximalni zanoreni adresaru osminasobny.

Mluvi se o NTFS. A navic u CD zalezi na verzi iso. Chyba zcela bezpochyby BYLA zpusobena necitelnosti souboru, protoze ten disk pomalu ale jiste chcipal.

cb: Ty se musis porad hadat. Delka nazvu souboru a delka cesty jsou 2 veci. (I kdyz ta druha zavisi na te prvni, ale ta prvni je omezena.)

>> obecne u vsech souborovych systemu se ta cesta k souboru proste nekde uklada

Ehm :-)

>> delka prikazove radky, tedy pocet zpracovavanych znaku, je samoze omezena

To s tim nejak nema zadnou souvislost. Jestli na starym DOSu z doby nezer chleba, je to mozny.
>> Chyba zcela bezpochyby BYLA zpusobena necitelnosti souboru, protoze ten disk pomalu ale jiste chcipal.
jo, to jsem zapomnel dodat, ze to asi bylo tim

jinak vidim, ze to tady nikam nevede, takze tohle je asi muj posledni prispevek na tema filesystemy v tomhle vlaknu. nejak se nam zvrtlo tema.

ad cd: rikal, zes to nevidel, tak ti ukazuju, ze to existuje

>> Ehm :-)
pravda, to jsem asi prehnal. tedy imho se na fatce uklada cesta (lepe receno stromova struktura) do fatky, ale u ext2 se pouze do adresaru (coz jsou vlastne soubory) uklada jejich obsah a odkazy na jednotlive polozky. nejsem odbornik na filesystemy...

>> To s tim nejak nema zadnou souvislost.
to jsem tusim rikal, ne? "pravda je, ze tenhle problem s copy nesouvisi, bylo to jenom jako priklad"
Jen jsem chtel pobavit zdejsi osazenstvo nesmyslnou Mrkvosofti hlaskou, ktere uveri leda BFU.. That's it :)
No škoda, že tam už ty screeny o kterých se bavíte nejsou, ale měl bych připomínku k tomuhle příspěvku:

---------------------------------------------------
Autor: headlong (4c.aktualne.cz)
Datum: 01. 09. 2004 14:35

A co tohle?

http://extra.aktualne.cz/fotky/win01.gif ...až /win12.gif
---------------------------------------------------

Uvědomte si, že stačí trocha fantazie a např. Visual Basic a vytvoření podobných vtipných rádoby Windowsovských hlášení je otázka napsání jednoho řádku kódu a spuštění.
např.
msgbox "Program který nebyl nalezen byl spuštěn a vyvolal kritickou chybu", vbCritical, "Operace úspěšná"
Ježíš omlouvám se, nevšiml jsem si že vytahuju tak staré téma. Jde o to, že teď se na něho v jiném tématu objevil odkaz tak jsem se sem mrknul a nedíval se na data.
Tom: Jiste, ze je snadne jakoukoliv takovou hlasku nafalsovat. A to se take urcite dela. Ale ty moje byly autenticke, dam za to hlavu :-)