comp

Zdravím,
Potřebuju poradit, mám na výběr ke koupi nového pc z těhlech dvou sestav:
Kterou by ste doporučili jakožto domácí pc? (každý den min. 10 hodin v provozu)

1) http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=1&mnu=1&zob=1&pol=3

2) http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=1&mnu=1&zob=1&pol=1

díky
Asi ten první...
Já bych bral AMD ...
no nevim teda ja bych nekoupil ani jeden ... 256 Mb DDR nic moc ... procesory nic moc ... hdd jen 40 gb :-((( ...ale kdyz uz tak ten druhej
Já bych taky nekoupil ani jeden.
Dneska si kupovat PC bez vypalovačky nemá cenu.
40GB disk? Vždyť 80GB stojí asi jen o 200kč víc. Tady se opravdu nevyplatí šetřit!
Ramky můžeš koupit klidně jen PC333.
Procesor bych rozhodně radši koupil od AMD než nějakej Celevýron, takže spíš sestavu no.1
Jo a za sestavení bych 800 nedal, řekni radši kamarádovi, ať ti to postaví ;)
no a časem bych do toho dokoupil ještě pár RAMek a nějakou pořádnou grafárnu ;)
Já si to očešu na výkonové díly jenom takže základku ramku procesor atp klávesnice vypalovačky diśky to mam
ale zatim díky
No, ja bych nechtel ani jednu. A tom mam komp sragoru :)
Taky bych bral na hned lepší ale v rámci možností mám na výběr jen z tohohle, a proti mímu nynějšímu PI to bude ráj :-)
Asi vemu toho saprona když se na tom většina schodla, co bys vybral ty Sojkovče ?
<HTML>Fakta:
disk 40GB je dnes jako disketa
CDROM znacky LG je jedna z nejhorsich variant navic to neni vypalovacka
AMD bych nebral, ti kdo ho zde doporucuji zrejme nemaji dostatecne zkusenosti ci informace. Zadny spravce site at uz ja nebo lidi ktere znam do sestav AMD nedavaji, proc? Nema pojistku na prehrati, bud se spali sam nebo znici obvody MB, je to samozrejme nahoda (vypne se vetrak) ale daleko castejsi nez si mozna lets kdo z vas uvedomuje. Vykon neni vsechno. Nadruhou stranu MB pro AMD jsou levnejsi podporuji vice funkci jako dualbios,raid,... ale jak rikam... mezi AMD 1.5 a celeronem 2.0 bych volil intel, kdyz ti budou padat windowz nebo to PC bude proste chodit tak nejak pochmurne nenadavej pak na OS jako vetsina BFU ale svoji na AMD sestavu. Pokud nekdo z vas videl krasne video na tomshardware.com jak AMD shori kdezto intel se vypne jiste mi da zapravdu i kdyz osobne to nevidel, ja ano. Bohuzel ty parametry MB ktere k intelovske sestave nabizeji jsou dosti slabe...
Socket 533/400 MHz - 800nic
1x AGP (4x), 3x PCI (2.2) - AGP 4x je slabost levnejsich MB, zde je to bohuzel videt take
VGA je integrovane na desce.. rovnou de upozornuji ze to je shit, stejne jako zvukova karta...
pokud nejsou penize ber ten intel, pokud jsou, vyber si vlastni soucasti kolem 23 000 a budes bez problemu</HTML>
<HTML>btw:
>Procesor bych rozhodně radši koupil od AMD než nějakej Celevýron,

muzu vedet proc?</HTML>
no a časem bych do toho dokoupil ještě pár RAMek a nějakou pořádnou grafárnu ;) //

vem si ze kdyz si koupis sestavu tak do toho nemuze 2 roky sahnout pac je to v zaruce .... takze koupis hov ;-)
To Richard:
Doporučoval bych nežít ve středověku, tedy třeba v roce 2001 ;-)
http://pcmagic.wz.cz/extratest.html
Ano, ale 2 roky potom už:
http://www.svethardware.cz/art_doc-1286F02C4FD32D8FC1256DAA002B8282.html
Richard: No když si někdo neumí nastavit v BIOSu vypnutí PC při překročení kritické teploty procesoru, tak je to lama ;) Já kvůli tomu zbytečný prachy do Intelu rvát nebudu.
Výhody AMD: je levnější, dělá nejvýkonější CPU (etalon Doom3)

Zvukovka a grafárna na základovce je opravdu nouze největší.

Kostodin: Rozhodně bych si nikdy nekupoval celou sestavu. Když si to koupíš po dílech, tak ti to vyjde levnějš, budeš tam mít jen co chceš ty a když tam budeš chtít něco přidat, tak nepřijdeš o záruku.
Co ja vim, vyrobit tepelnou pojistku neni tak slozite. Videl jsem zpusob s termistorem blizko CPU. Pri urcitym zvyseni teploty, ktera jeste neznamena zniceni CPU, sepnul obvod a vyzkratoval zdroj, kterej tak okamzite vypnul. A opravdu to fungovalo....
Takže jediná nevýhoda amd je tepelná zátěž, chápu to dobře ?
http://www.svethardware.cz/art_doc-45F7E7373B913832C1256E2D0067DC7D.html

Teploty Pentií 4 rozhodně taky nejsou žádná mraznička...
Kostodin: Jak Intel tak AMD topí, rozdíl neni podstatnej, oba musíš chladit. Intel si hlídá teplotu sám, AMD hlídá teplotu základovka.
Intely jsou kvalitnejsi CPU. Ale Celeron bych opravdu nebral...
Je jasný že každej hájí svoje. Je to stejný jako Opera vs. Mozilla. Každej má svoje pro a proti.
Intel je spíš na servery a AMD na hry.
<HTML>>Intel je spíš na servery a AMD na hry

to je vystizeno asi nejlepe...
ja sice na intelu obcas zahraju CS a doom3 bez problemu ale mam PC predevsim na programovani a aplikace ne na hry. To s tim nastavenim biosu pomuze,ale zajimalo by me jestli by si to Kostodin nastavil? Mozna uz to nastavene bude ja nikdy sestavu nekupoval :)
Ovsem zapomina se na MB ktery je nemene dulezity.</HTML>
No jo, já jsem koupil AMD, protože má výhodnější poměr cena/výkon. Ochranu proti přehřátí mám nastavenou v biosu. Tohle podle mě není podstatný důvod pro koupi inteláckého cpu. Spolehlivost už tím důvodem je. I když já mám durona pár let, počítač běží téměř non-stop a jsem maximálně spokojen ...

Souhlasím, že ty sestavy jsou docela zoufalé, taky bych si asi nakoupil komponenty podle své potřeby a zbastlil si to doma sám ...
No já sem právě chudej :-) ono to přijde po dílech a já si to musim sestavit takže sem doufal v to, že to secvakam jako lego a pojede to :-)
>> No já sem právě chudej :-) ono to přijde po dílech a já si to musim sestavit takže sem doufal v to, že to secvakam jako lego a pojede to :-)

S notnou davkou stesti :-)
Hezká zábava, jestli mohu poradit, tak z obou sestav bych nedoporučoval žádnou, obě jsou totiž pěkný vykopávky. Jestli chceš dobré a levné, tak se podívej někde do bazaru nebo inzerce a kup Pentium III, s celým Intelem na 650-700 Mhz, VGA ATI kartou, dodej si tam novýho Teaca DVD/CD-RW za 12 stovek a faxmodem za 3 stovky, hlavně ať to má paměť už 256 MB. S tím potom už nic neuděláš, jen tak ještě vsunout katu za 5 stovek na USB 2.0, ale deska by měla být Gigabyte nebo MSI (třeba 648).
Pokud chceš nové PC, tak už jedině Pentium 4/2.8 GHz s 512 Kb cache nebo Celeron D 2.4 GB s 256 kB cache, DDR 2x256 MB=512 MB, desku MSI (865PE), VGA ATI AGP8x (60-128MB Ram), vypalovačku LG GSA-4120B (má i DVD-RAM), harddisk dnes min. 80GB (WD, Seagate nová řada). ale spíše 120 GB, škatulu s tichým zdrojem (12 cm větrák) - řada 5xxx. Bude to stát trochu víc, ale půjde ti na tom úplně všechno. Na CPU přikoupíš chladič větrákem (Silent Cooler 4/ 20dB/2000 rpm) a nevíš o tom, že je tam něco pracuje. Pokud chceš něco jen na hry, tak ber AMD a VGA GForce, stejně to za 3 měsíce vyhodíš a koupíš si další. Pokud na to PC chceš dělat s AutoCadem, Corelem a podobnéjma blbostma, tak na AMD zapomeň, žádný to pořádne nezvládne - pro samé rychlostní testy a frekvence zapoměla firma AMD na to, že by to mělo i pracovat. Ročně poskládám asi 40 PC spolu s instalací softwarů a dalšími blbostmi a nikdo po zvážení na normální práci žádné AMD nechtěl, ne že by chtěl jen levnější (AMD), ale potřebují, aby jim to pracovalo. Richard ví, o čem se baví, ale tomu kdo to nevyzkoušel na vlastní kůži, jaký je rozdíl mezi AMD a Intelem, se to dá velmi špatně vysvětlit. Trabant má 4 kola a volant a Oktávka to má taky, takže je to asi stejné, že ?
V každém případě, ať si koupíš, co chceš, tak nedej na rady druhých, kteří říkají, že si tam potom něco přikoupíš. To nikdy nedělej, bude to furt stejné, ale dražší, než kdybys to koupil zaráz. Pokud si to smontuješ sám, tak si budeš všecko reklamovat sám. Nejhorší jsou kamarádi, kteří se na tom budou učit. Raději zaplať tisícovku za montáž dodavatelské firmě, a ať ti hlavně na to dají daňový doklad se záručákem na 24 měsíců. Ti, co nejsou plátci DPH, jsou většinou podomní bastlíři, ale to neznamená, že musíš jít za nějakou velkou firmou, stačí živnostník, co to nějaký rok už dělá a neslibuje přiblblé výkony od AMD, které je nemá.
Pokud to chceš jen na internet, tak stačí bazarové PC Pentium 3 s aspoň 466 MHz na CPU a FSB 266 MHz a 40 GB harddiskem. CD ROMy dnes stojí 4 stovky.