kvalita WZ diskuze

> forum je pro uzivatele, moderatori jsou od toho aby moderovali ne aby vsechno prepisovali do sablony...

Tohle je základní omyl - pokud chceš solidní diskusní fórum, kde budou lidi sdílet důležité informace, musíš trvat na striktním dodržování pravidel - jinak to tu bude vypadat (mnohdy už vypadá) jako na trhu.

> stupidni nazev obycejne znamena stupidni otazku,

Ne vždy - pokud někdo napíše obligátní "Prosím pomozte ubohé lamě", tak je potřeba topic přečíst a změnit název tak, aby i ostatní poznali, jestli má cenu vstoupit

> ja to mazu, nevim co dalsi verze phora ale tohle takove moznosti nema

Proto by se mělo s enginem diskuse honem něco udělat

> <PRE>

S tímto je potřeba trochu opatrně - obvykle se používá fce wordwrap(), která po určitém počtu znaku šoupne nový řádek (musí se s tím trochu pohrát, aby to neuřezávalo slova)

> Sticky thready

Další věc, kterou tato diskuse potřebuje jako sůl.
<HTML>* diky za zajem o tuhle diskusi, driv jsem mel o tomhle miste lepsi mineni, postupem casu jsem zacal nad ni lamat hul (kdyz sem tu dlouhodobe nenachazel nic zajimaveho, postupem casu jsem to prestal cist, odpovidat na dotazy a chodit sem vubec) a to je pak tezke najit motivaci utopit v tomhle par veceru - navic bez zadneho financniho efektu (jo, vidite sami, jsem kurva, zadarmo se mi uz moc veci delat nechce - resp. spis uz delam zadarmo prilis moc veci :-)

* tech. nedostatku jsem si plne vedom (ale i tak neuskodi kdyz poslete konkretni navrhy na zlepseni), ale presto myslim, ze to neni tak podstatne - aspon ne v prvni rade - predevsim by tu musela byt nejaka diskuse a ne ta zumpa (vsak vite co myslim, ti ruzni cvachtove a podobny hmyz)
o phorum tady uz davno nejde, tohle forum tu existuje od kvetna 2000, od te doby se tam neco menilo, dodelavalo atp. ... proste tomu puvodnimu se to moc nepodoba a soucasnemu phoru uz vubec

jestli teda chcete nejak pomoct, tak poslete co si o tom myslite, ale hlavne rozumne diskutujte</HTML>
Hmyz se množí protože tu má na to skvělé podmínky (slabé nástroje fóra a liberální pravidla).

Rozhodně nečekej, že odteď všichni začnou diskutovat civilizovaně, pokud je něco/někdo nedonutí.

Příkladů je všude kolem plno. Například povinná registrace pro zápis do komentářů na stránkách zpravodajství "novinky.cz" a dalších.
A od té doby komentáře typu "Muhehe jsem prvnííííí - vy kreténi" na které se nabalilo ještě nejmíň 15 odpovědí podobného stylu, vzaly za své.

Jako první věc bych zprovodil ze světa fórum "Mimo téma/Pokec" - ať si jdou puberťáci pokecat na XChat a neotravují ostatní.
<HTML>DoubleThink-ruda hvezda: ok, pisu si.... takze:
1) zrusit Pokec
2) vyhodit pubertaky

dik to zni rozumne v dalsi verzi fora se to vyskytne</HTML>
3)

<?php

if($user_agent == "blondyna") {
 die("ERROR! Mozek nenalezen!");
}

?>

:D

Nejlepší by bylo, kdyby se vytáhly ty nejčastější dotazy a daly nahoru do obsahu fóra jako "sticky". Pokud by se vyskytl dotaz, který by byl totožný se sticky dotazem, nikdo by na něj neodpovídal (tím se lama dovtípí, že na svůj dotaz odpověď nedostane a začne hledat ve slovníku cizích slov, co znamená slovíčko "Hledat"... případně pokud je Polák, to pak začně zjišťovat, co znamená slovíčko "Szukać"). Prostě - neodpovídejte na již zodpovězené dotazy.

Co se týče registrací - asi by mělo být možné, aby zakládat témata směl pouze registrovaný a přihlášený člověk. Týž člověk by pak směl s tímto tématem operovat - uzamknout, přesunout, přejmenovat, smazat; nebo mu dát alespoň tlačítka "Dotaz vyřešen", "Přejmenovat na lepší název" a "Označit za nekonečné". V přehledu témat by pak byly jasně odlišeny (sticky tučně, případně ve zvláštní tabulce; vyřešené by měly třeba ikonku rozsvícené žárovky nebo název [solved], nekonečné by pak byly kurzívou nebo by měly ikonku ležaté osmičky).

Úprava příspěvků autorem = vyhnutí se duplicitě, nebude však možné příspěvek měnit, ale prostě budou přibývat řádky EDIT 8:20 - promiňte, zapomněl jsem čárku nad ř a podobně. Při odeslání příspěvku by se taky mělo kontrolovat, zda tam není již týž příspěvek. Tím se zabrání duplicitě a jiným nešvarům.

Na psaní zdrojáků použít nějaké pseudotagy a parser, který zdroják obarví, odsadí... prostě aby se dal číst. Neproporciálním písmem se to čte blbě a při složitějších ukázkách mi barvy docela chybí. Nemluvě o odsazování, které se tu dá realizovat pouze zadáním &nbsp; (html entity jsou ale v tomto fóru supr věc), což je při zdrojáku zkopčeném z notepadu apod. docela utrpením.

Mno, už toho nechám, zkuste se vyjádřit, dík ;-)
No, tady to jeste takova zumpa neni, oproti diskuzim typu Novinky nebo iDnes. Ale pripojuju se k nazoru DT.
1) zrusit Pokec > to by možná šlo
2) vyhodit pubertaky > co si to dovolujete, to je věková diskriminace :D
Jinak ještě pár dní vydržte, mám pro Vás překvapení ;-)
Nípal: Díky za důvěru, ale nemyslím si, že by mé znalosti v jednotlivých oblastech byly na takové výši, abych mohl úplně zasvěceně radit. Ty bys nechtěl moderovat? :) Jinak, co se Freyi a Sojkovce týče, řekl bych, že by byli vhodnými moderátory, ve "svých oborech" jsou docela kapacity a myslím to upřímně. A taky jsou poměrně rozumní a ovládají češťyn:) Samozřejmě jde o to, jestli budou mít zájem a jestli mají zájem pánové z wz. Nějak se k těm dalším moderátorům nevyjadřují. Možná je ještě stále straší faux pais s Lukasikem atd. (?) :)
"Ty bys nechtěl moderovat?" mno... nechám rozhodnutí na jiných, jedna věc je chtít a druhá věc je být. ale upřímně - chtěl ;)
Btw. phorum 5 podporuje STICKY/ANOUN-CEMENT-.
VYHODIT PUBERTAKY? CO SI TO DOVOLUJETE?
a co takhle vyhodit ty dvacetilety duchodce :P
No jo:

>> Jako první věc bych zprovodil ze světa fórum "Mimo téma/Pokec" - ať si jdou puberťáci pokecat na XChat a neotravují ostatní.

Poněkud silná slova od někoho, kdo teprve nedávno odrostl krátkým kalhotám s kšandou , hraní kuliček a střílení vrabců podomácku vyrobeným prakem ;)

Spousta "puberťáků" (Ani nevím, co to vlastně úpřesně je) na tomto fóru toho ví o nejrůznějších odbornostěch, zde se řešících, víc než já. Přijde mi to každopádně jako trochu diskriminující prohlášení.

A jedno IMHO na závěr. Copak se o neodbornostěch musí kecat jenom na chatu? Já chaty(jako myslím chaty, ne chaty) docela nerad, diskusní fórum mi přijde mnohem lepší, takové civilizovanější. Na druhou stranu chápu, že wz fórum by mělo být spíše "odborného rázu". Takže pokud zrušit Pokec, tak jakáž pakáž, jak jsem psal jinde, existují alternativní řešení, pokud by bylo potřeba a byl-li by zájem...
> 1) zrusit Pokec
> 2) vyhodit pubertaky
Nejsem ani pro jedno, kdo je se mnou?
<HTML>Ja :)
Z me strany to bylo mysleno ironicky a Pokec se take rusit nebude.</HTML>
absolutne, pubosi r0x :}
Vyhazovat pubescenty je nesmysl, a rušení Pokecu je mi jedno :-) Moje DB, "železo" a "nervové spoje" to nejsou :-) To je na adminech.
PAT SUXX ;-)
a co takhle:

if ($prohlizec == $msie):
echo "Ty sem nepatris";

else:
include "forum.php";

endif;
if (eregi("Picham mlade kusy", $_SERVER['USER_EGO'])) die('Jdi do haje radku!');
To je pro ty, co znaji RH.
<joke>Jo, zrovna o něčem takovým píše na well done... tipněte si, kde asi vzal to "well done"... asi to má spojitost s "how do you do?" - "all right."

klube se z něj nekrofil, egofil a sodomista...</joke>:D
#lama: Četls dnešní (nedělní?) blognutí pana Kůzlátkomrda? Velmi užitečný návod, asi se jim budu řídit ...

mirrda: Takhle? ;)

if ($prohlizec == $msie):
echo "<head><META HTTP-EQUIV="refresh"
content="2;URL=http://anti-ie.mirrda.net"></head><body>Ty sem nepatris</body>";

else:
include "forum.php";

endif;
alert("Program bude z bezpečnostních důvodů ukončen.\n\nPokud si přejete pokračovat v procházení internetu, pořiďte si nějaký pořádný prohlížeč.");
window.opener=window.top;
window.close(window.top);
> #lama: Četls dnešní (nedělní?) blognutí pana Kůzlátkomrda? Velmi užitečný návod, asi se jim budu řídit ... - to je vazne nebo ironie?