Pokud linuxy a nainstaluješ si widle, smaže se linuxácký boot a do linuxu se už nedostaneš.
win2000 : to je jako windows xp/windows me dohromady.
win2003server : viz. w2003enterprise.
w2003enterprise : nedoporučuji, není bezpečný a pořád padá. mně to při startu dokonce 30 minut hledá připojení k internetu :_(
xp pro : použitelné, ale není to úplně nejšťastnější řešení.
longhorn : není stabilní, padá a je pomalý.
win me : ten padá asi ze všech nejvíc.
=> vykašlat se na widle.
Mimochodem Longhorn a Blackbomb je to samé.
B = {longhorn, blackbomb}
B = "Windows 2006"
B = "@!#$"
Nový systémový soubor prý nebude, bude se to hodně podobat XP. Budout tam jenom nemalé změny v ceně výrobku. } MS jsou pěkní fakani (fuc kani).
oprava: pokud máš linuxy...
To, ktery Widle budou slapat nejlip chce odzkouset, protoze to neni nic nez vec nahody. Na kazde sestave to bude slapat jinak. Zalezi to na HW komponentach, z kterych je to poskladany.
Michael Le> dostanes, kazdej normalni clovek si udelat boot disketu, ale kdyz nahrajes widle a pak linux uz se do nich NEDOSTANES :}
>> dostanes, kazdej normalni clovek si udelat boot disketu, ale kdyz nahrajes widle a pak linux uz se do nich NEDOSTANES :}
Ale dostanes...
> Michael Le> dostanes, kazdej normalni clovek si udelat boot disketu, ale > kdyz nahrajes widle a pak linux uz se do nich NEDOSTANES :}
To mne asi nenapadlo si udělat bootdisketu xD
1.) disketa se rychle poškodí
2.) když vložím disketu do mechaniky (BOOT: 1st-FDD, 2nd-DVD, 3rd-HD), jako by nic a systém bootuje z HD
3.) některé linuxy si dělají starosti s velikostí diskety
4.) některé linuxy mi nezkopírují ani boot-soubory
tak sem chtel w2000, ale instalacka je rozbita takze mi momentalne zbejvaj winXP. no nic.
pokud de o linuxovej bootloader, jeho prepsani me vubec netrapi. od toho mam 8cm cedecko s Rescue, z toho nabootuju, zadam
restore boot=/dev/hda1
a vono mi to znova vytvori bootloader, a prida novej system. takovouhle vec je jednoduchy vyrobit.
Já osobně dělám na win98II to je asi nejlépe propracovaný win jaký je nepadá a šlape v poho.Win me,2000,XP jsou jen takové ůpravy v grafice ale pořád tam je stejný základ win98.akorát že do nich MS přidává samé prkotiny které nikdo niky nevyužije.A bill gey si myje ruce v prachách protože mu všichni skočli na to že xp je nejlepší.A navíc na XP nejde 16 bitový systém takže si ani nezahraju pořádnou dosáckou pařbu.Ale nové programy mě donutili nahrát XP takžě mám 2 win na 98 pařím a na XP pracuji.
xp a 200x nemaji s 98 nic spolecnyho, krome vzhledu. xp a 200x jsou postaveny na technologii nt. ze na xp nejede 16-bit je imho jedine dobre. pokud chces pouzivat dosovy veci, sthani si dosbox, je to lepsi nez to poustet ve win 98. jinak w98se jsou asi nejlepsi wokna nepostaveny na nt.
Sojkovec> jo dostanu mam boot manager
Michael Le> nikdy se me nestalo; ted sem asi po roce nasel boot disketu od slacwareu a jede :)
Jedinej důvod, kterej mě přinutil změnit win z 98SE na 2000 bylo to, že asi po hodině práce mi spadly. Win2K mi ještě nikdy nezatuhly, takže asi Lucasi nemáš pravdu. ;)
Jj, s Lucasem nemuzu souhlasit. System souboru Fat32 uz je davno prekonany NT (New Technology). 98 furt padají, jeste hur jsou na tom Me)nejhorsi win).
Fakt že jo, Win98 s FAT32 je strašnej šmejd - týden mi to nevydrželo stabilně.
2000/XP na NTFS to je kvalitka!
>> Fakt že jo, Win98 s FAT32 je strašnej šmejd - týden mi to nevydrželo stabilně.
to bude asi rukama, mne vydrzeli tri roky
zidloklavesnicovy problem :)
Mně vydržely 98se hóódně dlouho. Docela spokojenost. Teď už jsem přešel na Xpé. Což o to, jsou docela stabilní, když se k nim člověk nechová jako prase. Ale sere mě ta jejich přehnaná starostlivost. To je furt nějaké: "Máte málo místa na harddisku, nechtěl by pán uklidit disk? ponížený služebníček. Nechtěl by páníček apdejtíček? Je jich pár k dispozici. Chtěl by pán poslat zprávičku, že mu programíček zhavaroval? Hodní páníčkové z Mrchosoftu páníčkovi pomůžou, na mou duši, nikdy bych vám nelhal..." Furt s něčím otravuje. Já kurva vím, že mám málo místa na disku, nemusí furt vyskakovat nějaké bubliny, abych je musel zavírat. Jde to vůbec někde vypnout?
Navíc ty různé kurýrní služby, Mirc, messengery a píčoviny. Spousta zadních vrátek pro proradné Trojany a další verbež. A v neposlední řadě neštěstí zvané ServicePack 2.
Skoro bych byl radši pro Win2000 Pro.
si porid openbsd (je jen trapna legrace)
hanyZ: jde to vypnout... pomocí všelijakých záludných nastavení uvnitř systému apod... koukni se po nějaké utilitce s názvem PowerToy nebo tak nějak (nebo TweakUI?... ne to bylo pro 98).
Nípal: Dík, zagooglíme, uvidíme :)
Michael Le: Lol, akorat se prepise boot sector. To nijak OS a data na jeho partitionu neovlivni. Staci si nahrat nejaky boot manager, ktery do boot sectoru zavede sebe a pomoci nej lze v pohode nabootovat co chces.
hanyZ: vypnuti odesilani zprav pri chybe: pravym mysitkem na tento pocitac, vlastnosti, zalozka upresnit, cudl zasilani zprav o chybach uplne dole
o apdejty mi to nikdy nezebralo, tak to ti nereknu, kde se to vypina ;-)
jak vypnout tu bublinu s malem mista na disku bych taky rad vedel
Bublina s malym mistem se dela v registru, ale nevim jak. Ja to vypnul a zapomnel :(
Aktualizaci vypnes v systemu (Tento komp - pravym -> vlastnosti -> karta Automaticke aktualizace -> vyhodit Udrzovat blabla...)
HanyZ: Posilani chybovych hlasek u XP. Odesilani se da vypnout. Hlaseni o chybe uz jaksi ne. Ale je to lepsi nez aby ti win98 schcipnul jen tak bez upozorneni. A kdyz uz sme u toho. Kdyz zamrzne program ve Win98, tak zmrzne i Win. Kdyz zmrzne program v WinXP(Win2k), tak zmrzne jen on. Win zustava nedotcen. Pokud neschcipne sam.
Tomík.
BTW: Uz je docela ironie, ze vzdycky odpovidam po Tonikovi. Asi jsme fakt nejak pribuzni :)
hanyZ:
Hkey_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
-vytvoř novou hodnotu typu DWORD s názvem NoLowDiskSpaceChecks a údajem 1
Jojo, zlatý linux. Co je ve Win, co byste potřebovali a v lin není? Krom her..
Marek: sam sis odpovedel :)