Pokud jde o to, poslat IE do horoucích pekel (nebo ještě jinam), existují mnohem účinnější metody než Google bomby.
Co takhle dát každý na svůj web ikonku/odkaz na nějaký lepší prohlížeč? Nebo informovat na svých stránkách o nevýhodách IE.
Na stránkách to uvidí každý, a někdo si možná i klikne. To by mělo daleko větší dopad než informování těch pár lidiček, kteří hledají právě tu konkrétní frázi "nejhorší prohlížeč". Navíc, ti hledající už o tom asi něco vědí, bylo by to nošení dříví do lesa. Kolik BFU hledá Gůglem tuhle frázi?
Freya: ikonky na spreadfirefox/ff.czilla jsou samozrejme, take ruzne bannery, skycrapery (nebo jak se to pise), o to vse se hodne lidi snazi, ale kdyz tu google je, tak proc ho nevyuzit. BFU to hleda hodne, viz overture.
Možná by pomohlo informovat o Anti-IE, jak sXmax - http://sxmax.wz.cz/
BTW: za chvíli najdu link na super stránku s anti-ie ikonkama.
IE wil never die paka! Sice ho nepouzivam ale sere me jak vnucujete jinym ufrt neco jineho...vadi VAM nak to ze to pouzivaj? ne! tak je proste nehcte nee?
Poisoner: Nelze souhlasit, nam to vadi, protoze optimalizace pro IE je proste tezsi a nakladnejsi, cim driv vymre, tim lip. Velkym naporem firefoxe hodne lidi prechazi. Znam cloveka, webdesignera, 2 roky pouziva IE (klasicke IE 6 SP1) a zavrhuje a nadava na vsechny ostatni prohlizece a kasle na ne... teda uz ne. Pred tydnem nainstaloval firefoxe a zacina ho vyvysovat a optimalizovat pro nej :o)
Njedriv se tady vy*e ze "musime myslet i na mensiny" takze se nsazit delat vase namakane strankyaby byli dobre vsude, ale jestli si myslite ze MSIE spadne do sr*k ze ho budou puzivat 1% lidi :DDD tak se ale docela mylite :), typuju ze vic jak 50% lidi pouzivat MSIE bude furt, rposte to tak bude, a nakej nic nerikajici mirda se svejma stranka o anti ie jim nic rikat nebude protoze jim (uzivatelum, ne webmakerum) IE NE-VA-DI. Proste sou to vase neuspesny napady ktere NIKDy neprosadite. Ja taky chci bejt kosmonautem :D.
Ja pozivam firefox, sem s nim spokojenej, ale kombinuju to obcas s MSIE. Ale co mivubec nevadi - ze je pouzivaj ostatni lidi. Proste si pripravte na to ze umrete driv nez IE zapadne nekam pod 50% pozuivanosti. Konec :)
Proč nenabídnout uživatelům alternativu? Nikdo nikomu nic nevnucuje.
Je dobré vědět, že existují browsery, které nejen líp vykreslují (což uživatele nezajímá), ale taky jsou rychlejší, spolehlivější, bezpečnější, pohodlnější a nabízejí více funkcí. To už by uživatele zajímat mohlo.
Nenabidnout - a;e vy jim ty prohlizece vnucjete
Sou to vase tupy a bezvysledny pokusy ktery za tejden zaadnout, akorat vyvolate flejm....kdo navstevuji ty mirovky stranky o antiie? 3 lidi z tohodle fora? to je teda nakej uspech...uz si s pomoci tvejch stranek printutil nekoho aby pouzival jinej prohlizec?
Definuj vnucování. Když ti někdo někdo ve fóru řekne, že má nejradši ten a ten prohlížeč, který ty nepreferuješ, je to vnucování? Pro mě za mě si udělej Google bombu na IE jako "best browser", nikdo ti v tom nezabrání.
Ani, když si dám na web ikonku FF, nikomu nic nevnucuju. Ten, kdo si nechce kliknout, neklikne. Bude to pro něj úplně stejné jako spousta jiných odkazů, které ho nezajímají, a tak jim nevěnuje pozornost.
Poisoner: Už přešlo zhruba 11 lidí (díky mých stránek). Nevím přesné číslo, ale určitě to není pod 11. A věř nebo ne, mi kvůli těch 11lidí za to ta práce stála. A věřím, že se najdou ještě nějací další.
Tkahle...vysveltete mi proc musite delat na IE google bombu? Na co mate vechny ty vase coby projekty...snizi popularitu o typuju tak 0.00006%. To vam to vsehcno stoji? Co vam to da? Tak jako tak bude MSIE puzivat hodne lidi a tyle prjekty nic nestojej a ......................... uz na to kaslu nema to cenu proste tydle projekty sux, vysledek sou mizerny zanedbatelny procneta, stjen umrete driv jak rikam nez procent tech co prejde dosahne aspon 1%. Takze.....proste delate to na nic. To je muj nazor nikod mi ho neveme a nechci vyvolavat hadky, kde budu stat jako dycky (jak jinak) ja proti vsem. Konec
Delate proste zanedbatelnou praci....
SAKRA UZ KONEC...:D Se sam nemuzu zastavit hehehehh :D
Ten slibovaný link:
http://toastytech.com/evil/buttons.html
Poisoner: Proč myslíš, že už IE používá pod 90% lidí? Protože lidi ví o alternativách. A proč myslíš, že vi o alternativách? Protože je k tomu webdesignéři (ale i jiní lidi) nutí. Jo, máš pravdu, jeden takový projekt je málo účinný. Když se o tom ale takhle diskutuje na mnoha fórech, tak je účinnost 10% a to je přímo parádní. A to ti lidi přecházejí na něco jiného čím dál tím rychleji!
Poisoner: Já jsem vždycky tušil, že jsi pako, ale je to mnohem horší než jsem čekal. Měl by jsi s tou demencí už něco dělat kluku!
2all: Pletete tu 2 různý věci:
1. Udělat google bombu, kterou děláme jen tak z nudy. Je jasný, že se kvůli ní nezačnou dít žádný velký masivní odlivový akce, ale bude to prdelní až to někde zveřejníme stejně jako slavný "velký bratr".
2. Ukázat lidem jinou cestu než je IE. To se ale řeší jinak.
>>když si dám na web ikonku FF, nikomu nic nevnucuju
To sice ne, ale google bomba uz vnucuje názor skupiny lidí pod zvolenym klíčovým slovem
Souhlasím s Patem a Poisonerem. Tahle google bomba je nanic, protože kvůli ní imho žádný BFU Ie neopustí, protože ani neví co pro to má udělat.
Někteřží ani nevědí co to je IE, přestože ho denně používají.
Nebude to fungovat opačně?
Profíci tomu říkají negativní reklama, viz aféry zpěváků a politických stran.
Účinek je tím mocnější, čím je již objekt zabydlenější v podvědomí. Na
prohraných soudních procesech prý jedna velká softw. firma neprodělala.
Taková kampaň, ať už je to ikonka nebo výsledek z Googlu, imho není cílená na ty úplně nejjednodušší uživatele, kteří si myslí, že modré e = internet. Tady jde o lidi, kteří ví, co to je prohlížeč.
Možná by bylo zajímavé položit anketu na téma "Víte, co to je prohlížeč?" na nějakou stránku hojně navštěvovanou nejširší veřejností. Seznam nebo Blesk, kupříkladu. Zajímaly by mě výsledky.
2all krome tech rozumnych: Treba to doporucime 11 lidem, ale pak nasleduje (nevim jak se tomu rika presne) prirozene rozsireni. Kazdy to rekne 3 svym kamaradum, ti to reknou tem jinym apod. apod. Ted bude reklama na titulni strane New York Times, az vyjde FF 1.0. Taky ti MS vnucuje vyrobky, kdyz jsou v reklame? ne! Firefox taky ne.
Co rikate tomuhle: http://navrcholu.cz/Statistika/58501/2004/10/27/prohlizece-rodiny/
Hele nehledejte ve všem smysl a ňákou účinost nebo jak se tomu nadává... Je to jenom život a de hlavně o zábavu...
Já teda taky IE nemam rád (ani nevym přesně proč, ale přestal jsem ho používat, když jsem začal navštěvovat toto fórum....), ale někdo řikal, že ho nemá rád kvůli optymalizaci na něj.... Je to nesmysl... IE nevymizí a když se jeho používanost dostane na ňákejch 10%, tak se na něj stejnak musí optymalizovat... jako teďka na Operu... (teda hádám... vůbec nevim, kolik jakej prohlížeč teďka má, ale myslim, že Opera má ještě míň než deset...)
Hlavní je, aby se nic nebralo moc vážně... všechno je na nic..,
Toť můj názor....
Možná by bylo rozumnější dát na místo toho odkazu stránku s věcným porovnáním, ze kterého by tak jako tak asi IE vyšel ve spoustě věcí hůř než ostatní používané prohlížeče. Jinak jde o odsuzování bez vysvětlení, bez argumentů a to jen tak někoho nepřesvědčí a normální člověk to přejde jako další řadovou recesi.
sXmax: teda ale ja sem si o tobe nemyslel nic zatim....jestli me povazujes za dementa protoze mi nevadi IE tak ses kokot jedine ty.
proste delete si to chcete s sXmax je starej debil protoze ho sere ze mam svuj nazor a chipni!