Akce: Google test & MSIE fu*k

IE je prece zdarma
tak ho zkus rozjet nekde jinde nez pod okny ;)
sorry, nechapu souvislost
cyberhound: Můžeš ho mít v Mac OS.
mirrda: Ale ano, záplaty (myslim) stále vychází. Byl ukončen vývoj jako samostatného prohlížeče. Hodně by mne zajímalo, co nacpou do Longhornů :)
Johny: Ne, záplaty na MSIE už vycházet přestaly. Do Longhornů nacpou buď staré MSIE6, nebo nějakej novej prohlížeč (pravděpodobnější).

Longhorn bude IMHO o ničem. Trošku upravené XPčka.
V longhornech bude upravene IE. Mely by tam byt ty svinky jako PNG alpha kanal, pos. fixed, min. height, min. width apod.
No tak jsem tuhle celou diskuzi přelouskal a taky se dostkrát se i zasmál... :o) Jestli tady máte snagu o něco takového (btw já s tím souhlasím), tak to chce udělat centalizovanou stránku a jakoby na půl rozdělenou, kde na jedné polovině buduete ukazovat IE a na druhé alternativu. Myslím, že nemálo lidí by tento web začalo hojně linkovat. Mohl by informovat o nových prohlížečích jejich plug-inech a tak... Časem by bfu začal chápat výhody těch alternativ a přešel by bez jakéhokoliv "donucení". Co na to říkáte?
lukysy: Že bych přidal stránku do anti-ie..? :)
#lama: řikáím, že ukončili podporu IE jako samostatného programu, ale úplně přes palubu to nehodili :)

lukysy: Docela dobrej nápad
mirrda: Chtělo by to něco samostatnýho... :o)

#lama: Sám jsem zvědav, co v těch novýh Wihňousech bude.

Johny Šel by jsi do toho?
Jestli bych to vytvořil? Tak to asi ne.
Jestli bych to zalinkoval? tak to na 99,9% jo. :)
Johny: No myslel jsem to druhé... :o) Tak možná jestli bude chuť...
Nejlepší by byla stránka, kde by člověk viděl vedle sebe dva velké čtverce:

TMA = MSIE a SVĚTLO = FireFox / Opera.

Pod tím heslo: "Neomezujte sebe ani ostatní. Zahoďte MSIE"
(něco jako "Kdo používá IE, ten lže... Kdo lže, ten krade! Kdo krade, ten vraždí! A kdo vraždí, tak ten je vrah! Půlka třídy jsou vrahové!" (c) by Houzar mimo prvních 5 slov)

Stránka by byla rozdělena svisle na půl. A jednotlivé vlastnosti prohlížečů by byly takto konfontovány. (hlavně bezpečnostní díry apod.)

Potom dole velký červený nápis: "A to ještě používáte IE?" (případně "Myslíte to s používáním IE vážně?")
Nípal: Je to sice vtipné, ale myslím, že by to nikoho nepřesvědčilo :-) Lepší by byla ta tabulka
Nípal: Mno trochu drastické a je tam to vnucování...
No abych se přiznal, ač mám nainstalovanou FireFoxe, Mozillu, Operu, Netscape i IE (kvůli testování stránek), stejně používám IE - vím, není bezpečný, a není nejlepší, ale jde o zvyk - a počítač mám zabezpečený jinak, nebudu se spoléhat na to, co zvládne/nezvládne prohlížeč, protože cest jak se do PC dostat je víc.....
IE nikdy nevymře, vždy ho bude používat aspoˇmizivé procento užívatelů, stejně jako se ještě dodnes používají Windows 98, 95 a dokonce i 3.11! TO jsem si nevymyslel, to jsem viděl na vlastní oči!
TAkže optimalizovat se bude pořád, imho možná ješte vyjde nová verze IE, která bude o trochu lepší....
lukys: Jo, to souhlasím... Já třebas IE používám, protože tam mmám Google a Jyxo bar a stránky, které jsou jen pro IE (Bohužel takové ještě dnes jsou (E-bankingy především))
lukysy: Není problém dát políčko pro vyhledávání v googlu/jyxu i do joných prohlížečů. Teda do Opery určitě ne.
lukysy: Do Firefoxu už se dá sehnat i Googlebar i PageRank plugin, který ti ukazuje PR dole ve stavovém řádku, či jak se to zove...
Já jsem si tedy banku vybíral podle podpory prohlížečů a GSM bankingu, takže IE fakt neni třeba.

Jinak ta Opera tam má těch políček na vyhledávání fakt hafo moc.
hanyZ: PageRank se mi už hezky dole v rohu ukazuje (Mám FireFox), ale s tak nesvětovým Jyxo asi pro něj těžko něco najdu... :o(
lukysy: Musíš urgovat Illiche ;)
hanyZ: To víš neznám... :o)

To all: Jsem se nudil, tak jsem něco stvořil: http://lukysy.wz.cz/IE_down/IE_down.htm
lukysy: moc pěkný, vysvětlení právě pro lamky co si myslí že modré e = Internet... :(
Tomm: Tak to má být... :o) Vono bylo dole aproblém to napsat, tak aby to pochopil laik... Asi do toho půjdu naplno a budu to rozšiřovat... Začíná mě to bavit.