sutaz v PHP

No vidíš, já taky nemůžu ;)
ano, je možné pochopitelně přidat se až v dalším kole - prostě tím, že pošlete řešení... my už si s tím poradíme a pokud budete mít jedno kolo v tabulce neohodnocené, po pár kolech to srovnáme tím, že vyškrtneme absence a nejhorší výkony, takže započítáme celkově třeba jen čtyři kola z pěti.
Já se bohužel taky asi nezúčastním. :(
Ja jsem odsunul jednu zakazku na zitra, abych byl dnes doma a mohl zkusit soutez.
<HTML>Pokud si na to za 2,5h vzpomenu tak se zucastnim, ale komentare tam davat nebudu.. na to nemam cas a co co dela by mel snad poznat porota-man ne?</HTML>
Co když nestihnu udělat všechny tři? Ve dvě asi doma nebudu, ale tak ve 4 bych to moh stihnout. Budu diskvalifikován, nebo dostanu máno bodů?
Johny: dostaneš jen méně bodů... není povinností vypracovat všechno ;) prostě hodnotíme, co tam máš, ne to, co tam nemáš.

Richard: IMHO nemusíš komentovat, ale pokud dostanu do ruky dvě vypracování, která by si zasloužila ten desátej bod, vyberu si radši to s komentářema. Komentáře jsou jen doporučení...

Koukám, že ty pravidla budu muset rozdělit na nutná a na doporučení... ach jo... :)
Tak, pravidla jsem kapánek pozměnil, to nejdůležitější ale zní:

! register globals = off !

(pokud mi někdo pošle skripty pro register globals = on, tak pokud ještě nevypršel limit, tak ho mohu zpětně upozornit, aby se opravil, jinak má ale smůlu)

Ten minutes remain...
Věcná... co to je register global?! ;-)
oki, já mohu na konkrétní dotazy odpovídat, i když by mne v tomhle mohl zastoupit příslušná stránka php manuálu.

znamená to, že nelze předat parametry za otazníkem v url, nebo odesláním z formuláře, případně ještě sušenky a sessions jako normálně znějící proměnnou.

místo toho se vše ocitá v polích:
$_GET['promenna'] obvykle předaná za otazníkem v url
$_POST['promenna'] obvykle předaná formulářem
$_SESSION[], ... atd.

je to prostě hlavně z důvodu ztížení a taky z důvodů bezpečnosti... a navíc to lépe vypadá ;)
<HTML>Doufam ze se to bude drzet tematu: <b>PHP</b> soutez .. ne HTML soutez ;)</HTML>
Richard: Drží se to tématu. Soutěžní úlohy jsou o PHP ;) Pokud je ještě na stránkách nevidíte, asi budete muset dát F5.
<HTML>nejak jsi tam zapomel na tohle:
Kromě souborů bude dalším vstupem délka trati v metrech (např. 5680 m).

nema to tam zadny vyznam kdyz se podle toho ani neradi, ani nevypisuje</HTML>
Uloha 1. To bylo dost jednoduche
2. Grafy jsem v zivote nedelal, snad ty dve paraboly zvladnu
3. To jsem jeste neresil, ale vypada to divne
<HTML>Ja grafy delal a tuhle ulohu vynecham z casovych duvodu...
protoze bych na to jinak stejne pouzil grafovy knihovny</HTML>
Richard: ta délka význam má, přečti si pozorně celou úlohu ;) co se týče grafu - dá se to stihnout... ;)
Tak co? Jak se vede? Je jeste hodka, casu dost a ja mam teprve ulohu c. 1 :o)
Uz je 18:00.
Som zvedavy kto vyhral :)
Duso: uvidis zitra.
Heh, docela to dalo zabrat, necekal jsem, ze Nípal a lacop vymysli tak tezke ulohy. Nejhorsi je, ze jsem koder, nejsem programator, v php jsem delal naposledy pred pul rokem :(
http://dev.esymbian.info/php-soutez/1/1.phps
http://dev.esymbian.info/php-soutez/1/3.phps
Hm, tak sem to asi nestih :)
Hmmm... mě trvalo asi půl hodiny než sem to pochopil, a pak jsem stejně nevěděl, jak na to :-/
Nevíte někdo kdy se budu moci podívat na řešení?
kdo vyhral?
Neříkali jste, že v neděli dopoledne bodou výsledky? :)
Richard, 4.5 bodu