Další těžký ms opruz... >:-(|

Jsem tak nasraný, že bych vraždil!

Panu šéfovi jsem instalil nový notebook. Používá připojení k netu skrz GPRS (Eurotel) a modemovou pcmcia kartu od nokie(d211). Všechno jsem nainstaloval a nastavil podle Eurotelovského návodu. Pak jsem vytočil připojení, modem se v pohodě připojil. Pustil jsem IE, atlasovská homepage se načetla, zmáčknul jsem odkaz a tradá - stránku nelze zobrazit! Zadal jsem google - Stránku nelze zobrazit. Znovu jsem zadal atlas.cz - Stránku nelze zobrazit! Samozřejmě nefunguje ani Outloook Express, který bere nastavení od IE... Neví někdo, co se zas tomu IE xindlu nelíbí? Já už to dlouho nepoužíval, ale trochu jsem se vrtal v těch nastaveních. Nepodařilo se mi to rozchodit. Pokud jsem počítač restartoval a znovu připojil, vždy se napoprvé stránka načetla (a né z keše), další stránky už se nenačtou..

Mozillu a Thunderbird nebo něco neMS mu tam dát nemůžu, páč by to nechápal :-(

Něco podobného mi to dělalo po aplikaci SP2, na tom notebooku jsou ale XP jenom se SP1.Ten IE je 6 + SP1...

Nechápu, hlava mi to nebere, hilfe! ;-(
No já bych mu do hlavy namlátil mozillu... asi nejlepší řešení ;-)

Btw. Asi jsem si měl koupit GPRS od Eurotelu, pač já to T-mobilový instaloval podle návodu asi tři a půl tejdne...
Dej mu tam FF 1.0 az vyjde, hod tam IE skin, zmen ikonku a nauci ho s tabama, snad nic nepozna :o)
#lama, meca> na to se imho neptal
Pat >> neřekej.... ;-)
dat ie skin ho taky napadlo a taky vi ze je to blbost
No jo, IE skin bych mohl použít na nějaké sekretářky nebo účetní... Ale z něho bohužel nemůžu dělat vola :-(

To je furt něco, já už jsem z toho na prášky. Ten jeho notebook řeším skoro týden. Vždycky něco zdárně sprovozním a objeví se něco nového. Nejhorší je, že furt otravuje, aby už to bylo a já trčím v práci přesčas. On nechápe, že si koupil takový nekompatibilní xindl, že může být rád, že to jede alespoň tak, jak to jede :-/
hanyZ: Někde v nastavení by mělo být nějaké zatržítko na přepínání evropské / USA linky. To by se mělo přepnout na evropskou. Zkus to.
To mě spíš napadá, že je problém někde kolem ptaní se po DNS. Sice by to mělo být jaksi automatické, ale člověk nikdy neví. Zkus se podívat na ipconfig (to je příkaz z cmd), pak bych se podíval na to jak je vlastně nastavený ten gprs modem, možná nějaké povolení/nepovolení komprimované komunikace (i když to je asi blbost). Já osobně používám GPRS od Errortelu, tam to chodí pěkně. Pak mám ještě zkušenost s GSM od T-mobile, to chodí taky pěkně.
V zoufalé situaci bych zkusil explicitně nastavit DNS u TCP/IP protokolu k danému modemu na hodnoty, které asi zjistíš dotazem na T-mobile. Pak mě ještě napadá, že rozumně se musí nastavit i GPRS modem, jako uvnitř toho modemu (v telefonu), ale s tím mám nulové zkušenosti. Howgh.
MzM : Jo, už jsem prolezl pár diskuzních fór. A v tom DNS by to možná mohlo být. To GPRS je mmchdm. taky od Eunuchotelu...
Tak já se kuknu, jak to tu mám nastavené a napíšu...
MzM: Danke!
nastavení modemu: AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
to internet je nastaveno jako GPRS připojovací bod v telefonu (služ. N6310)
TCP/IP to mám všechno jaksi "automaticky přeber od připojovatele"

ještě mě napadlo, jestli na tom nb neexistuje jiné připojení jak GPRS, že by si bral informace z něj. To je zase řešené v IE vlastnosti-připojení, nastavení implicitního připojení přes GPRS ne nic jiného.... Nezávidím ti...
Nejhorší je, že já s tím gprs nemám v podstatě žádné zkušenosti.

Jsou tam ještě nastavená připojení - normální dial-up a připojení k místní síti. Pak tam jsou ještě nějaké wifi připojení, ale ty jsem nenastavoval. Ty se nastavily jaksi samy :-)

V tom IE myslíš možnosti internertu - připojení - výchozí připojení a tyhle věci?

Proč se nemůže někdy stát, že člověk zapojí hw do počítače, xp ho najdou, vše se nainstaluje, člověk spustí aplikaci a všechno jede...? Na mém kompíkovi doma to tak většinou bývá. Ale na tom notebooku se mi to ještě nestalo ;-) :-/

Externí bezdrátový set - XP ho našly, nainstalovaly, zařízení pracuje správně, vše vesele blikalo, myš ani klávesnice nereagovaly. Proč? Tipuji skvrny na slunci...

Interní modem - Vše se v pohodě nainstalovalo, zařízení pracuje správně, ale nepřipojil jsem se ani za boha a to jsem zkoušel snad úplně všechno od několikerého přeinstalovávání nejrůznějších ovladačů a nejrůznějších změn nastavení všeho přes AT příkazy až po obětování pannenských sekretářek, odříkávání manter, modliteb, voodoo magie, vzteklé kopání do zdi a rafinovanou sebetrýzeň... Není sice homologovaný, ale stejně se mohl chytnout. Nakonec jsem musel být hodně přesvědčivý, aby se zakoupit externího usb-modem...

Tiskárna - Také ve stádiu řešení...

GPRS - Jak píšu

Já už se tomu fakt musím hystericky smát. A když tak jakože nenápadně nadhodím, že jako proč (kurvapropánajána) kupoval zasraný Yakumo (WTF?) notebook někde v Německu a neporadil se a nepořídil si ho u nás, sic o něco dráž, ale od renomované firmy, s podporou a vůbec, tak se na mě dívá jako na neschopného idiota, který se furt vymlouvá a že prostě byl cenově výhodný a tak...

Omlouvám se, ale potřeboval jsem si někde vylít srdce. Už je mi o něco lípe ;)
GPRS od Eurotelu mi normálně jede i na Win95 (i když podle manuálu by jet neměl, jsou vyžadována min. Win98). Jede i v Linuxu. Sice 1-2x denně spojení spadne, ale to se dá přežít.

Na WinXP to jelo hnusně, ale když jsem odstranil ovládací program od Eurotelu a nahradil ho běžným vytáčením (s výšeuvedeným initstringem), tak to jede skoro tak dobře, jako v tom Linuxu.

Zjistil jsem, že na WinXP je vhodné vypnout QoS. Spojení je pak o hodně stabilnější.
Viz Kit, taky nepoužívám nic speciálního, prostě to najde modem a ten použiju.