domény x

Dobrej, chtěl jsem se zeptat, asi každý ví, že si může bezplatně zaregistrovat doménu třetího řádu (www.thegrid.wz.cz) a za prachy, nebo též zdarma na www.dot.tk si zaregistrovat doménu druhého řádu (www.thegrid.tk), ale nikdy jsem neslyšel, že by jsme si mohli třeba zaregistrovat/vytvořit vlastní koncovku www adres, jako je třebas CZ. COM, NET, NAME, INFO, AM a nespočet dalších, a já se ptám, proč to nejde? Proč nejde zaregistrovat vlastní doménu 1.řádu?
jde to, ale plati se poplatky radove miliony za rok, takze to nikdo nenabizi. krome statu se najde malokdo kdo by na to mel dost penez
<joke>Udelej si vlastni DNS, nalakej lidi, aby ho pouzivali, a muzes mit domen, kolik chces :-)</joke>
Já si nemyslím, že to nejde. Akorát je to tak jako mezinárodní záležitost, takže levné to nebude a asi k tomu musíš mít zatraceně dobrý důvod, abys si ji mohl zaregistrovat a ještě ti to asi musí schválit. Jako že asi bude problém se zrušenou doménou .cs (údajně historicky první zrušená doména 1. řádu)
Líbí se mi přístup, jaký mají na stránce www.dot.tk, ti jsou ochotní platit a nic moc z toho nemají! Samozřejmě tam mají i placené varianty, ale to jim asi náklady nenahradí!
http://icann.org/ > více informací tam
Jo, ale chtělo by to počeštit!
www.dot.tk
Oni jim pomáhají holanďani nameserverem, zřejmě to hraděj z reklamy v tom pop-up banneru. A pak turistika, pronás nijak levná, ale fandim jim.
microsoft by si mohl koupit doménu - www.*.ms

btw, .cs byla zrušena? proč?

A nevíte, vo znamená doména .gov?
Gov, goverment, vlada.
gov znamena, ze je to k GOVnu. :)
nevym, ale banner na dot.tk se dá vypnout (viz já: www.thegrid.tk) Ale mají i placené verze přesměrování! Myslím, že teďka už se nedá zaregistrovat nově, ale nmám to ověřený.
No, jak se rozpadlo ceskoslovensko s domenou 1. radu cs, tak byla zursena, vznikla cz a sk.
mira koupi domenu prvniho radu a budem mit weby asi takove:
www.mirrda.wz
:-)
Pokud někdo založí svůj vlastní stát, získá i nárok na vlastní doménu 1. řádu.
Já, já :D
:-D ... jastný... Co se musí udělat, když někdo chce založit vlastní stát?
Založit si armádu a vybojovat si území :D
Neni zase tak špatnej nápad . . .
A jak moc početnou armádu ? ;-)
Armádu webzdarma :) Po vítěztví vytvoříme stát Webzdarma a ziskáme tu vytouženou doménu .wz :-)))

Tomík.
A Míra bude prezident:) Nebo snad král?:)
císař!
uklizec ulic
Vybojujem si vévodství někde v centru města, něco jako Monako :)
Ja bych to udelal v praze, nekde na smichove nebo cely vaclavsky namesti :). Byla by to REPUBLIKA MIRY A MIRU WZ