Mimo téma vládne

STOP FLEJMU
Stejne k nicemu nedojdete - chapete to je vase zase lame debata, nic z ni nemate, nic se nezmeni, jenom...pravda delate zabavu :).

Nekdo pise s hackama a carkama jak si zvyk, nikod mu to nebere (pravda na DC je to zakazany a to je asi jedniej nedostatek - ne vsem se zobrazi diakritika. ). Nekdo si pise bezhacku (treba ja), a taky mu to nikdo nebere, je uplne jedno kdo jak pise ne? To je jak ten flejm s IE :). A zase uvadim verdikt.

Nemackejte zbytecne do teto debaty tlacitka, je to uplne jedno, nic se nezmeni, nikho onazor se nezmeni(max 2 lidi ...:).Takzena to kalte. Konec :)))
Tak si to rozebereme:

"Ne kazdy ma hardware natolik vykonny, aby byl schopen vyuzivat techto vymozenosti, jak jsou UTF-8 a jim podobne." - Píšeš, že výkon počítače může být omezením při používání určité znakové sady.

"Vzhledem k mym vedomostem jsem vcelku pevne presvedcen, ze vykon, pripadne stari meho pocitace nema co docineni s jeho schopnosti zobrazovat urcite znakove sady." - Teď to evidentně popíráš...

Schopnost uznat svou chybu jest výsadou velkých mužů.
Příště napiš : "Vzhledem k mym vedomostem jsem vcelku pevne presvedcen, ze vykon, pripadne stari meho pocitace nema co docineni s jeho schopnosti zobrazovat urcite znakove sady (Kromě UTF-8)"
, což je sice podle mého docela kravina, ale alespoň "logicky správně formulovaná" kravina, vzhledem k předchozímu příspěvku.
Urcitymi znakovymi sadami jsem samozrejme myslel bezne pouzivane znakove sady jako jsou ISO-8859, CP, pripadne i znakove sady samotnych Windows, od kterych se UTF-8 znacne lisi, proto za mym konstatovanim stale stojim.
Nejde o to, co si myslíš a jak to myslíš, ale jak to formuluješ. O to mi jde.

Hele, Foldyna z ČSSD v televizní debatě,v rámci předvolební kampaně "Stop kupčení s nemocnicemi", prohlásil během jednoho takového flejmu s kýmsi z ODS : "Pro nás ale zdraví není zisk!" Já jsem teda pochopil, jak to myslel. (Nechceme s nemocnicemi kupčit a snažit se o zisk na úkor zdraví. Pěkná demagogie, mimochodem) To asi pochopila většina inteligentnějších lidí, ale jak to formuloval...
Tak prečítal som to až do konca, uf.

Teda takto som sa nepobavil už dávno, len mi to dlho trvalo. Prepínať kódovanie "Cestina 2 Slovenčina" na "Čeština 2 Slovenčina" tam a späť, to mi fakt dá zabrať. (A čo chudáci dislektici)

No po všetkých tých príspevkoch by som povedal, že je naozaj vhodné vynechávať nadbytočné znaky (pokiaľ nemenia význam slov) ako napr ľavica vs. lavica (levice vs lavice). Ale pre zvýšenie rýchlosti by bolo vhodné vynechať aj stisk niektorých nadbytočných kláves (" ", Shift, Caps Lock, ".", ",", ":",\n, \t, ....), čím by sa dalo ušetriť v jednom bežnom príspevku aj takých päťdesiat úderov.

a PMSN (IMHO) by bolo vhoné vynechať aj všetky znaky počínajúc
"A" (Adamson.. muj nazor na tuto chabou napodobeninu plnohodnotne humanoidni bytosti postradajici jakekoliv hlubsi smysleni, inteligenci ci schopnost....) a končiac bodkou, ktorá bude nasledovať za touto vetou.
Ypkis: Tak me napadlo, co treba vynechavat mezery? Nenesou zadnou smysluplnou informaci a usetri se tim trochu mista a bude to zas i o neco rychlejsi. Mezery, samohlasky, diakritika, interpunkce, to vsechno jsou absolutni nesmysly, vzdyt v USA take nemaji diakritiku radi.

Pksnvtbzzbtcnchmzrhckpdbnchblbst. Zjmlbmjstlthlnkdprct.

P.S.: Diakritiku nepouzivam proto, ze jsem proste linej.
Tak si to shrneme:
Máme tu 2 exoty, načež jeden tvrdí, že všichni co používají diakritiku jsou dementi kvůli paranoidnímu názoru s kompatibilitou a svému osobnímu pohodlí.
No a druhý, který žije ve středověku a chtěl by upálit všechny kacíře jenž jí taky používají (knihtisk už zrušit bohužel nestihl).

Hoši, volal jsem Chocholouškovi a prej tam pro vás má dvě volný místa. Lov mamutů a UTF-8 každý týden ve středu ;)
No a pak tu taky máme drtivou většinu, nyní již inteligentních lidí, kterým nevadí jestli někdo používá diakritiku nebo ne, ale rozhodně si nenechají poroučet od 2 exotů jak by se mělo psát.
"Pksnvtbzzbtcnchmzrhckpdbnchblbst. Zjmlbmjstlthlnkdprct."

Pak se nvt bez zbytečných mezer, háčku a podobných blbostí. Zajímalo by mě, jestli tohle někdo přečte.

To "nvt" mi nejde do hlavy :)

Na druhou stranu by se takhle dal kompresovat text. Aby to bylo snazsi přelouskat, první písmeno slova by bylo velké a věty by se oddělovaly mezerami. Pokud slovo na samohlásku začíná, samohlásku ponecháme.
(206 znaků)

NDrhStrnBSTkhlDlKmprsvtTxt AbTBlSnzsPřlskt PrvnPsmnSlvBBlVlk VtBSOddlvlMzrm PkdSlvNSmhlskZčn SmhlskPnchm
(104 znaků - skoro 50% komprese)
tady se to zvrhlo v to, ze ti 'nyni jiz inteligentni' (sXmax) urazeji ty ostatni a ABSOLUTNE ignoruji to co pisou..
Je tam ale zopár chýb ř a č.
Chceš aby Ťa dal Ypkis upáliť ?
Diakritiky jsem si vědom. I bez ní je dost těžký to přečíst.
milster: Hele, uz ani sam nevim, co sem tam napsal. A je taky mozny, ze je tam proste chyba. :)
(vůbec není problém změnit s kódování)
Diakritiku nepoužívám jen v nutném případě. (SMS z pádla, všechny mobily zobrazí diakritiku)
Že někdo nepoužívá diakritiku obvykle poukazuje na to, že je někdo analfabet, (pc nebo čj nebo neumí psát rychle) vypište mi prosím další důvody.
Já se divím, že to tady ještě je :)
Brzy bude Mimo téma vládnou i nad Podporou.
I přesto, že dneska je hodně lidí na podpoře :-))