Avg

soud: Na linuxu si to klidne troufnu taky.
soud: Ja nic neriskuju.

Usudek: Ypkis pouziva Linux.
Spatnej.
A mezi nama, rekl si totalni blbost, kroutit moje prohlasni podle tvyho subjektivni vychloubacnyho "jakoze chytryho" nazoru a davat je na stejnou uroven 'obsahu pravdy' a objektivnosti je dalsi kapitalni zhovadilost.
Ypkis: Hele pane Nejmoudrejsi, Tobe asi nerika nic pojem Aristotelova neformalni logika. Svou moudrost svym demagogickym nafoukanym vyjadrovanim prokazujes opravdu skvele. Zatim si sem nenapsal jediny prispevek, ktery by mel jakoukoliv, byt mensi informacni hodnotu. Jestli se Ti zda, ze je toto forum pod Tvou uroven, nebot vsichni zde jsou blbci, pitomci, debilove, idioti a imbecilove jen proto, ze maji jiny nazor nez Ty, potom sem prosim radeji nepis vubec a jdi si otravovat nekam, kde o to stoji.

P.S.: Jen blbec si o sobe mysli, ze je moudry.
Nic takoveho jsem nerekl, alespon v kontextu nasi drobne debaty. Aristotelova neformalni logika je sice pekna vec, jenze je potreba s ni umet manipulovat a ne placat nesmysly. Nazor cizich lidi respektuji, ale malo kdy tu narazim na nejaky, ktery by me jakkoliv obohatil.

Nikdy jsem nerekl ze jsem moudry nebo tak neco.. ze se tak mozna chovam jeste neznamena, ze si to o sobe myslim.

Kazdopadne na tohle forum chodim z nudy a taky se procvicit v obhajobe nazoru.

A to, ze moje nazory nepovazujes za plnohodnotne informace je uz tvuj problem.
> Nic takoveho jsem nerekl, alespon v kontextu nasi drobne debaty.

Rekl. Ne primo, ale rekl. Precti si po sobe sve prispevky a zkus se zamyslet nad tim, co pises mezi radky. Arogance z nich primo sala.

> Nazor cizich lidi respektuji,...

Ano, to je videt. Nazor, ze antivirus je potreba, je podle Tebe nazor hlupaka. Jenze ono jde hlavne o to, KDE je potreba. Ze ho nepotrebujes Ty neznamena, ze je to hovadina k nicemu. Ty nejspis nejses schopen relativniho mysleni, svuj nahled povazujes za absolutni a nezvratny. kdo se opovazi pochybovat, jsou hlupaci.

> ...ale malo kdy tu narazim na nejaky, ktery by me jakkoliv obohatil.

Tebe nejspis obohati jen nazor, ktery Te utvrdi v Tvych dogmatickych myslenkach. Kazdy nazor muze totiz obohatit (i uplne protikladny), pokud clovek chce nebo je schopen se nechat obohatit.

> Kazdopadne na tohle forum chodim z nudy...

Opravdu nejsi schopen najit si lepsi zabavu? Kydat na lidi hnuj muzes jinde.

> ...a taky se procvicit v obhajobe nazoru.

A, uz chapu, Pan je sofista telem i dusi.

> A to, ze moje nazory nepovazujes za plnohodnotne informace je uz tvuj
> problem.

Mozna ano. Pokud se vsak najde nekdo, kdo ma podobny pocit, pak uz to urcite nebude jen muj problem.

P.S.: Vubec jsem se nechtel zacit hadat. Vim dobre, ze presvedcit Te o tom, ze nemas pravdu, je vlastne nemozne. Znam dost lidi se stejnym samolibym uvazovanim. Vim, ze se s nimi neda rozumne diskutovat, jelikoz se povazuji za neco vic. Ostatni jsou pro ne hlupaci. Je nabiledni, ze blbej nejses, ale arogantni a samoliby ano (alespon se tu tak chovas). Chapu, ze me a dalsi povazujes za nizsi formu zivota a jsem s tim smirenej. Takze neni nutne, abys tu kazdeho o sve nadrazenosti presvedcoval, ti lide o to opravdu nestoji.
Synku,
kdyz nekdo pouziva Micorosft Internet Explorer a Microsoft Outlook, je jasny, ze potrebuje antivir. A kdokoliv kdo tyto produkty pouziva je u me lama. Antivir je potrebny pouze v pripade ze pouzivas nekvalitni software a nebo jsi obecne hloupy/duverivy.

Zakladni tri moznosti jak chytit virus:
- Pres software - msie exploity, outlook, activex a spol, kazaa + spyware. Kdo pouziva takovyhle soft a odvazi se jit s nema na pochybny stranky, hlupak proste je a hotovo. Kaza lite je este jaks taks, ale do MSIE je nova dira co chvila.

- Vlastni debiliitou - toz prijde nakej ten email, fun.scr, klik klik, nic se nedeje, tak nic... proste lidi co stahujou KAZDOU .exe/scr/pif/bat blbost a spousti ji. Ja stahuju jen verohodny veci kterejm muzu maximalne verit. Kdyz stahnu neco pochybnyho, napred to vycheckuju f3 v ttlcmd, obcas de i neco vycist. Coz se teda moc nestava :]

Treti a posledni moznost je nafasovat ho z verohodnyho zdroje, coz je proste smula, i kdyz bych exace od kamaradu lameru s nadsenim asi nebral a nebo treba pripad MS Blastera, dira ve widlich. Mam Windows ME, pro ty uz lidi exploity moc nevynalizaj... ale XPcka sou sama dira.

Z toho lze snad jasne odvodit, ze lameri ho potrebuji. Jsem snad lamer? Ne. Pravda, seberes lamerovi antivir a ma harddisk nasrot. Ale mozna by bylo lepsi prestat se chovat jako ten lamer a bez antivira se odejit. To je moje jasna volba. Ja se totiz jako lamer nechoval ani s nim, tudiz nic pro me.

Co se firewallu tyce, je proste zbyetcny. Ze se explorer.exe a dalsi aplikace konekti nekam do ameriky je me docela jedno (pokud se nejedna o spyware, a nic takovyho si tady nepestuju). Firewall jsem pouzival rok a pul, pak mi doslo, ze je mi k nicemu. Antivir jen rok. Hackovat pocitace s windows je docela paradoxne tezky, prakticky ho muzes jen nejakym exploitem shodit pripadne ovladnout. A tech fakt moc neni, dira co vyuzival ms blaster vsak dokazala, ze to lze.

Lepsi zabava.. snad by se nasla, ale uz je to takovej zvyk a docela me to i bavi. Na televizi a filmy se nedivam, hry nehraju, takze zbyva hudba a literatura + kreativni cinnost, coz si obohacuju temahle flejmama.

Co se informaci v mem textu tyce, je to velmi relativni. Uz ten samotny text je informace, blok myslenek primo z myho mozku, ktery zastupuje moje nazory, nemyslis? A kdyz nekomu poradim, tak mu to muze i pomoci, a nebo zauvazovat nad necim, co predtim vubec nebral v uvahu. Sice pulka veci co reknu je tem lidem k nicemu, ale jen prosazuju svoje nazory a nabizim alternativni pohled na vec.

Znova opakuji ze se nepovazuju se za neco vic a nikdy jsem se nepovazoval, ale kdo je lama je lama. Je zbytecny jim pomahat, to za me oddrou jiny peoni, ale jestli me nekdo primo oslovi, at uz s cimkoliv, dycky rad pomuzu.

Nevim kde na tu aroganci a nadrazenost chodis, kazdopadne ses imho prinejmensim tak inteligentni jako ja.

{ nekontroloval sem to, s gramatikou mi vlezte na zada :D }
Ypkis: Nevím, mě z toho tvého projevu taky kouká dost arogance. Vesměs jsou to rekace typu "seš debil", asoň já mám takový pocit. Možná je to nechtěné, možná si myslíš, že je to normální. To nechci rozhodovat. Zkusím to brát tak, že jsi to nemyslel úmyslně.

K windowsům: co když někdo, kdo není lama, prostě windowsy používat prostě musí. Co když se živí tím, že musí pracovat třeba s MSSQL se službama, které na ME nejedou, tak prostě nezbývá než používat třeba w2k. A vybrat si nemůže, protože to na tom prostě dělat musí. Takže je antrivir nutnost. I když to není lama.

Máš pravdu, že brouzdání po nevěrohodných koutech internetu a stahování exe ptákovin JE lamárna.

.... teď mě napadá, co je to lama? V případě definice, že lama je ten, kdo používá MS outlook, nemusí jít o nic hloupého, jenom prostá substituce.

Píšeš: "ale jestli me nekdo primo oslovi, at uz s cimkoliv, dycky rad pomuzu."
Ještě jsem tu neviděl, že bys někomu poradil. Buď jsi fakt nikomu neporadil, nebo je to tak vzácné, že jsem to postě nenašel. Možná tě nikdo explicitně neoslovil, ale tady lidi prostě CHTĚJÍ poradit. Nechcou slyšet jenom "jsi debil", chtějí slyšet "jsi debil udělej to takhle a takhle nebo takhle a takhle". To, že je debil ví, jinak by se neptal.

Uznávám, že tyhle flamy může být celkem zábava. Ostatně je to mimo téma, tak proč ne.
Jak člověk pozná, jestli je lama, nebo ne?
no treba: cim vic si myslis, ze jsi lama, tim min jsi lama. ;-) (podle vzoru "vim, ze nic nevim") ale asi to neplati vzdy, vsude a pro vsechny.
Pokud se vyznáš v Jižní Americe, máš dlouhou srst, umíš dobře plivat, vypadáš trochu jako vembloud, nemáš ani jedne hrb... pak jsi lama!
Pokud nevíš, co jsem to tady napsal... tak taky!
Pardon: jeden hrb ;-)
Marek z Markova, pulce lidi pomuzu, pulce ne, ale primo me tu jeste nikdo neoslovil. Ja sam Windowsy pouzivam, takze jsi asi nepochopil, co jsem chtel rici.
honza: tady bych použil citát z "básníků" (na téma blbec): chtytrý člověk to nepozná a blbci je to jedno.

Ypkis: nepochopil, jestli to nebude tím, že ti nevidím do lebky. Neumím číst myšlenky, které jsi nevyjádřil písmem. Takže se vyjádři tak, abych to pochopil i já. Odborná slova a výrazy a různé pytlovinky požívají jenom ti, kdo chtějí zakrýt svou vlastní tupost. Ti opravdu chytří umí věc vysvětlit pomocí jednoduchých slov a spojení, protože tomu rozumí.
Nejvic se mi libi, jak vzdycky Ypkis lidem vyhrozuje, ze maji mit sve myslenky podlozene, jako on.

Ale on sam ma myslenky podlozene asi takhle: "Jsi debil."

A tak mu taky naposu jednu podlozenou myslenku: "WinME pouzivaj jen lamy."
mirrda: To neni zcela přesné! Win ME používaj výhradně jen ty největší lamy. Je to totiž nepovedený operační systém. Něco jako betaverze Win 2000. Ovšem dost nepovedená. Kdyby měl dotyčný uživatel alespoň základní vzdělání, tak to musí vědět.
mirrda: S tim souhlasim, ale NT based windows na muj pocitac nelze nainstalovat, imho kvuli motherboardu, takze win me jsou pro me nejlepsi alternativa. Kdyz to clovek poradne vytuni, vypne vsechny ty User friendly kraviny jako je plocha a dalsi zbytecnosti, docela to frci. Jednou za par dni to sice sleti ale nestezuju si. Pokud moje myslenky nejsou osperkovane nekolika argumenty, coz je VELMI ZRIDKA, jedna se pro me naprosto samozrejmou vec..

Marek z markova: Aha, takze vsichni vedci/odbornici co ti neco vysvetluji a dovoli si pouzit odborny vyraz ci obrat neboli 'pytlovinku' jsou tupci? Pochopeni dane latky, neboli veci, chces li, neni dano vyjadrovanim, ale obsahem a smysluplnosti samotnych slov, troufam si tvrdit.
Ypkis: pokud to odborník vysvětluje někomu u koho si není jistý, že těm odborným termínům rozumí, ale ví že jinak to pochopí, tak to tupec je. A nebo samolibé hovado...
Ja predpokladal, ze pojmy jako 'firewall', 'lama', 'exploit' nebudes zaskocen ci pohorsen.
Hele, tenhle topic je na mne nějak moc dlouhý.

Mám 2 OS a snažím je chránit co nejlépe. Jsou na něm VELMI citlivá data a nemám žádnou možnost zálohovat. Až mi spadne comp kvůli virovi, ptám se tě, Ypkisy, co mám asi dělat. Truchlit? Nepřipadá k úvahu!
To by se k tobe musel napred nejak dostat... ;>

A ypkisi jako muzi, tedy piseme mekke i.
To by se k tobe musel napred nejak dostat... > Hm, to se dostane raz dva, to by ses divil.

Ypkisy mi vypadá líp :o)
Michael Le> hm jak? rad se vzdelam :} ale imho bud nepostnes nebo postnes nejakou blbost :}
Vis ze ani ne? Tri roky jsem prumerne 8 hodin dene na internetu, s verejnou IP adresou, bez antiviru a firewallu a porad nic. Cim to asi bude?

To co ti vypada lip je mi jedno, pokud ti teda nebude vadit, kdyz ti budu rikat Michale Pichale.
Ypkis: ty's me taky oslovil, jako zenu :-)

Btw, omlouvam se za tu urazku s operacnim systemem, vidim, ze mas duvod jej pouzivat. Ale stejne si o tobe myslim (jako ostatni), ze jsi celkem sprostak...

Ypkisi, co, kdyby jsi sem zacal chodit "jako clovek"? Chapu, ze si chces vylit zlost ve flamech, ale co by se ti stalo, kdybys misto neustaleho flamovani zacal komunikovat jako obycejny clovek?