Propojení TV a PC

Mam na GK výstup na TV buď přes S-Video nebo cinch. Který je lepší použít?
Jak správně nastavit rozlišení a obnovovací frekvenci abych tu televizi nezničil (51 cm, 50Hz) ?
no frekvenci na 50 Hz a rozlišení netuším.
U mého Radeona 9100 na frekvenci ani rozlišení nezáleží - převodník na kartě si to upraví sám. Stačí jenom nastavit výstup na PAL.
Mam GF FX5200, upraví si to taky?
Prostě nastav na výstupu PAL - ten má pevně danou frekvenci a rozlišení.

Já jsem měl spíš opačný problém - grafika nastavila 50Hz na monitoru a pak jsem měl na monitoru trochu rozhozený obraz (můj monitor tuhle frekvenci nepodporuje), ale teď jedu v poho na 85Hz, 1024x768, chtělo si to jen pohrát s nastavením.
Johny: S-video je kvalitnější než kompozit, ale musí to podporovat televizor (na TV musí být s-video vstup).

Imho je nejvhodnějšíí použít scart. Na straně TV scart konektor a na straně pc s-video + zvuk. Ale zase je tu riziko, že pokud nemá TV v tom scartu i vstup pro s-video, bude třeba černobílý obraz a nebude to prostě správně fungovat.

Takže doporučuju projít dokumentaci k TV a pokud TV má s-video vstup, použij scart (TV) ---- s-video + zvuk (PC), pokud nemá, tak raději použij scart (TV)---- kompozit + zvuk (PC)
TV nemá s-video, ale už sem si koupil kabel s-video scart, tak to testnu.
Hm, je to černobílý, to je v prdeli, sem vyhodil skoro dvě kila z okna :(
Nadá se s tim ještě něco dělat?
To Johny: <b>a co kdyby sis koupil směšovač?</b>
Fuj, směšovač je na kartě, nemusí se kupovat. Nezoufej. Musí to jít. V prvé řadě si nejsem jistý, že s-video a scart je to samé. Vím, že na scartu jsou nožičky na video i RGB, není svideo takové to YUV? Já občas používám výstup z notebooku (S3 Savage), ten tam má, mimo jiné, výstup na cinch, ten jsem nabastlil na scartu na správnou nožičku a jede mi to. Tak na scart nabastli to, co leze z karty (viz dokumentace).
Karta má i cinch, teď du spatlat kabel ;)
Ja mam tiez spojenu TV s PC. A pri prvych pokusoch som ju mal tiez cierno-bielu. Farbzu som nastavil prepnutim z formatu NTSC na format PAL-G. Skus to pozriet.
scart a svideo jsou odlisne,svideo je jakoby rgb,v podstate 2xtv vystup,proto to hraje cernobile,protoze tomu chybi barevnej kanal.scart by mohl svideo podporovat,ale asi velmi specialne.jinak pozor,delaji se i skarty se zapojenim pouze out a pouze in.(ty velmi levne)
a take na karte zapnout spravny typ vystupu, a u palu nektere karty a ovladace podporuji i dalsi rozdeleni palu (b-h,tusim)a to ma vliv na postaveni ,oriznuti a barvy v konecnem zobrazovacim zarizeni (televizi,kamere,malym monitorku,promitacce...),na toto pozor,pokud by jste chteli nahravat treba do videa,je na to velmi citlive
Výstup sem měl zapojenej na PAL-D a zkoušel sem všechny možnosti, ale ne a ne barva :(
bzuk: Rozdíl mezi S-video a Scart samozřejmě je vidět na první pohled ;)
Jo. U nVidie a Detonátorů se to dá nastavit v ovladačích. Nedávno jsem bloudil po tvfreak.cz a tohle tam někdo radil.

http://213.215.81.81/RikWeb/Freak/2_rozsirene.png

A v rozšírených nastaveniach prepni výstup na kompozit nebo auto :-)
hanyZ: Taky nic :/
A jak to máš teda přesně zapojené? Pohraj si s těmi nastaveními.
No, z karty S-video, a přes kabel do scartu u TV, která s-video evidentně nepodporuje. Dneska už na to kašlu.... :(
Já se na to asi vykašlu. Odpoledne si koupim dva cinche a 5m koaxiálu a snad to už pude :(
btw co je na tohle lepší? koaxiál (1 drát+stínění) nebo dvojlinka (2 dráty+stínění). imo koaxiál, protože mam jenom + a zem....
Tak sem to propojil (kompozit), zapnul a ....... černobílo. Hraju si s nastavením nVidia a TvTool a najdnou na televizi barvy (PAL-D)...ale ja tam vidět pruh. Tak to zkoušim dál a furt čb. po půl hodině co sem to měnil sem a tam to najednou funguje (PAL-G) ale furt je tam ten pruh. ach jo, až se budu chtít mrknou na film tak to určitě zas nepude :/
Nevíte někdo co s tim. TV Philips asi 10 let stará
Zkus vytáhnout z televizoru anténu.
Ty voe, to mě vůbec nenapadlo :)
Nepomohlo :(