Windows server 2003 vs. Apache

http://adarbo2.bbmedia.cz/logos/b9085_1.gif

o 276% vetsi vykon ?!?
hmmm...
to so kecy, staci si precist ten clanek na rootu
Asi takhle - je třeba vědět, jak na co. Co je v čem a na čem jak rychlé a k čemu ta rychlost potřeba. Také jde o to, jak se to všechno nastaví a co všechno je nutno z obouch systémů vyházet. Nicméně, fakt, že Apache příliš mnoho (říkám příliš mnoho) požadavků téměř nestíhá a začíná jej předbíhat Windows, je již poměrně dlouho známý. Nic není černobílé, ani to, že Widle jsou vždy to špatné. Pro běžné účely ale rychlost Apache plně postačuje.

(btw, četl jsem jistý Hulánův brainstorming, kde popsal výhody Linuxu a nějak mě to jen utvrdilo v tom, že ty výhody jsou nic moc)

Ale aspoň má Windows NĚJAKOU konkurenci ;) Aspoň o důvod více, aby se Microsoft snažil (v čemž mu mohu fandit, ale nemusím. zatím mne nijak nenaštval). A naopak Linuxáři mají vytyčený cíl, čeho musí dosáhnout.

Tak co... flame? Pokud chcete flame, udělejme to jednoduše - přesvědčte mě, abych začal používat Linux.
> přesvědčte mě, abych začal používat Linux.
konsole :o)
Pouzivej Winsows! :]]]]]
Konsole? K čemu? Mám ve Windows cmd (to je ta NTčková konzole... teda v mém případě XPčková) a k tomu, k čemu počítač používám, ji většinou nepotřebuju.
Nípal: pres konzoli tam muzes delat hafo veci, treba stahovat a instalovat programy z netu, updatovat je, zadne shaneni instalacek (apt-get, yum, up2date), mas tam hafo programovacich toolek. Proste nainstalujes a mas plnou vybavu. Office, editory, mail klient, prohlizec, icq, irc, msn apod. Nepotrebujes antivir a i kdyby, tak afaik tam je clamav.
Ve Windows je to všechno imho pohodlnější. Programovacích toolek hafo? K čemu, stačí mi MS VS .NET na C++, v ničem jiným moc nedělám. PHPčka a HTMLka si píšu v CodePadu, ladím přes prohlížeč... Konzole má jednu nevýhodu - musíš znát příkazy a vědět co přesně potřebuješ. V grafickém prostředí to vědět nemusím, prostě se dohledám.

Btw, štvou mě názvy linuxovských aplikací - jsou nicneříkající a poměrně nejdnotné. Prostě - nejsem cílovou skupinou Linuxu, protože není pro mě přehledný a pohodlný.
No pustim jeden komentář :-) 276% výkon. Ano, proč ne. No ale to je jen první část testů. Navíc by mě zajímalo, jestli to bylo testrováno s workerem nebo preforkem. Kde je ten zbytek? Dyť tučňák i pírko jsou open-source. Nikde to nevidím...
tady je doplnění od profíků :-))
http://www.root.cz/clanek/2505