Vira

Já nevěřim v boha. Je to prej sice dobrý, ale já na chození do kostela nikdy moc nebyla. Důležitý podle mě je, když všichni věřej v sami v sebe. Když něco chceš a věříš si že to dokážeš a něco pro to uděláš z 98% máš šanci, že se tvá tužba vyplní, není ale špatný když o pomoc požádáš boha v kterého věříš, já ale nemůžu - jsem bez vyznámí!
Mno, jestli chce nekdo zaflamit realtime, pres IRC chat neni problem.

Jestli nemate klienta a prijde vam to slozity, snadna pomoc. Staci vlizt na tuhle URL:

http://chat.efnet.org/irc.cgi?adv=1

.. staci do Channel napsat #wz, napsat nejaky nick (mel by byt unikatni) a jedete.
ypkis: tak nějak s tebou souhlasím, la veye jsem četl, ale četl jsem i bibli. od té doby se nedívám na pohádky:) věřím sám v sebe, asi to ale není o nic míň egoističtější než dělat všechno proto abych se dostal do ráje. ty když makáš, tak taky makáš za odměnu, stejně tak křesťané. víra je taková berle, která ti může pomoct, ale taky tě s ní někdo může pěkně přetáhnout.
Ale u satanismu pro ty dobry veci nemusis makat, uz je mas :D
http://www.isst.cz/STUDENTI/NOVOSAD%20JAKUB/
milster, diky moc, je to von :D
extrémě :-D
Ypkis: No právě. Proč si myslíš, že zrovna tenhle svět a tenhle život je ten hlavní? nemusí být nebe jako nebe, ale může být nějaký jiný svět, kam se máš /můžeš dostat až pochopíš pravý smysl světa. Nějaký svět, který není založený na materiálním uspokojení, ale na duchovním.

Taky nepatřím k žádné sektě, protože si myslím, že nezáleží na tom, jestli se s nějakou sektou scházíš (stejně mi přijde, že většinoa jsou takový trošku divný a třeba ty pravidla u jehovistů co jsem slyšel, to je fakt na palici), ani jsem zatim nečetl Bibli. Doufám ale, že nějaký další svět existuje a dozvím se někdy odpovědi na všechny otázky. Konkrétně by mě zajímal prostě začátek. Nevím, ale velkému třesku moc nevěřím. Připadá mi absurdní, že by prostě v nicotě najednou vznikl vesmír. To je jako kdyby se přede mnou na ulici najednou objevil kámen (a pak by mi třeba spadl na nohu :o)) ) a už i to by bylo pravděpodobnější, protože je to vzduch a ne nicota. Něco muselo být před tím. zajímavej je ale ten úplnej začátek, věřím, že nějaká bytost, třeba Bůh (nebo Ilúvatar :o) ) musí existovat.

Napadla mě i taková uhozená teorie. Jako pozorovateli vně černé díry utíká čas rychleji než tomu uvnitř, mohl by být celý náš vesmír jenom chemická reakce ve vnějším světě, kterou my vnímáme jako dlouhou dobu. Do toho by pasovalo i rozpínání a smršťování vesmíru, bylo by to prostě jako nějaký chem. výbuch. V chemické reakci se tayk děje všechno podle nějakých zákonitostí a tak by to bylo i tady, akorát trochu složitější. Pravděpodpobné by bylo, že pokud by vně vesmíru byl nějaký svět, pak by tam mohly být úplně jiné velikostní podmínky, čili by tam teoreticky mohl existtovat i samotný Bůh a viděl by celý svět narychlo nebo zpomaleně, jak by chtěl. ;o)
eagle: Nevím jestli sis toho všiml, ale v průběhu života se u lidí mění vnímání času a prostoru. Z toho důvodu je možných spousta věcí.
freya: Bůh je dyslektik ;)
ypkis: Zase dvě strany. Jedna říká, že je to snadná cesta, ta druhá, proč nevyužít toho co už máme. A teď si vyber:o
Mno, Eagle, to neni jen reseni. Muzes bud verit na praatom, a nebo na boha. Jenze buh taky musel vzniknout. Je to to stejny.

Me se taky velkej tresk nepozdava, ale bohovi bych to rozhodne nepripisoval ;]

goddard: fakta a zdravy rozum jsou u me prednejsi, neni co resit :)
Dokážu přivolat déšť, dokážu zajistit slunečné počasí (pokud chci). Jsem bůh deště. Věříte ve mě?
ypkis: definuj zdravý rozum. definuj normální. exaktně.
goddard:
Prakticky nemozne. Pro kazdeho je normalni neco jineho.
Dobro a zlo je jen vymysl...
Jo, to jsem taky četl: plivání na "peklo" a strašení s ním je nekalá praktika konkurenční záhrobní společnosti....
Ypkis: Každý pojem, který známe, je svým způsobem vymyšlený nemyslíš? Dobro a zlo jsou možná pojmy relativní, ale někam pasují.
Zlo je to, když někdo využívá druhé k získání moci a prosazení sebe sama.
Ještě zbývá zadefinovat, co to je "využívání", "moc", "prosazení sebe sama".
A když to vezmu tak, jak by to mohla většina chápat, tak mě napadá otázka: "co když se dostane k moci a prosadí sama sebe proto, aby mohl lépe prosazovat dobro? Co když to malinko zla, co použije, aby se dosal na vrchol pak milionkrát vynahradí tím dobrem?"
A nebo jinak. Co když je zlo přirozenější a dobro, tak jak se ho snažíme (teď je otázka kdo) vnímat, je úchylka?
Zlo IMHO neexistuje, to čemu tady někteří řikaj zlo je jen trochu obrácený dobro, které však taky neexistuje...

Všichni to znáte... "Všechno zlé je k něčemu dobré" ... takže když se použije zlo k prosazení dobra, není to dobro. Když se prosadí dobro k prosazení zla, není to zlo (i když asi větší než první příklad...)

Zlo chápem někdo jinak. Zlo prostě neexistuje... stejně tak jako dobro...
a imho ste vsichni banda posranejch hipiku

odpoved na otazky tykajici se vzniku a podobnych vymozenosti, na ktere si clovek dela nazor (asi proto aby ho nekde mohl rikat), je jasna "nevim, nevis, nevime". ted si to vsici prevedou do nalezite vedeckeho tvaru a bude :)

jo btw nikdo z vas neexistuje, odpovida mne umela inteligence. to je asi tak stejne pravdepodobny jako ze buh existuje.
Víra - nevíra, Bůh - Satan. Tohle bude vždy jen věc názoru, vždy jen filosofie. V Boha možná věřím, ale ještě víc v posmrtnej život. Nečetl jste někdo "Život po životě" od R. A. Moodyho? Doporučuju! Viz krátký úryvek z této knihy na:

http://blahapet.wz.cz/index.php?file=./pribehy/view&id=8
"milster, diky moc, je to von :D"

Nebylo těžký ho najít. Stačí zadat do googlu frázi "bůh tě totálně miluje". Nemá konkurenci ;)
další dávka: http://radce.wz.cz/1.htm
:DDDD
Ty jo... docela jednoduchý texty, ne? :-)
Je repetativnejsi nez kdejaka 'ruc tuc' sra*ka .]
Hlavně je to neuvěřitelně směšný.

koukněte třeba hned na úvodní stránku http://radce.wz.cz :DD
Marek z Markova: Proč se vedly dvě světové války a vůbec většina konflkiktů ať už za jakýchkoliv záminek? myslím, že určitě ne proto, aby pak spáchané zlo bylo nahrazeno dobrem. Osobně si myslím, že ani ve válce v Iráku nešlo Američanům jenom o to, aby vysvobodili nevinné lidi. Nějaké mocenské zájmy tam byly také, je jenom otázka, co převažovalo.
Samozřejmně, že zlo je pro člověka přirozené. A když se rozhlédneš, tak nám dnes skutečně zlo připadá dokonce normální, ba co víc, my se zlem bavíme! Nepoznali jsme skutečné zlo na vlastní kůži a proto nám připadá tak vzdálené a nejasné. Kdyby ho někdo z nás prožil, jistě by ho dokázal formulovat mnohem lépe. Navíc za většinou dnešního zla, stojí byrokrati.
Hezké přirovnání k nazghulům z pána prstenů bylo v dokumentech rozšířené verze. Byrokrati, stejně jako nazghulové užztartili přehled o tom, co je zlo a co ne. Stalo se to jejich rutinou.
Zlo nelze přesně definovat, protože je všude kolem nás. Stalo se to moderním trendem. Miliardy lidí se snaží si zajistit lepší život a prosadit se, i když tím musejí "odstřelit" někoho jiného. Ale nad tím už se nikdo nepozastaví, protože se tak chovají všichni a sami pro sebe si nacházejí ospravedlnění. Nejsme zas tak daleko barbarství, když se to tak vezme.

Je těžké dnes určit dobro a zlo, to je pravda, protože aby člověk poznal dobro, musí zažít zlo. Pojem zlo však v naší společnosti mizí stejně rychle, jak povolují její mravy. A málokdo z nás v životě pozná takové zlo, aby si dokázal uvědomit, co je to skutečné dobro. Pravda je taková, že dobro bez zla nemůže existovat, dokud si lidé jeho hodnotu nebudou schopni bez zla vybavit. A možná proto jsme tady. Abychom se to naučili, abychom pochopili právý význam dobra. Pak teprve možná budeme moci vstouupit do jiného světa, který bude naplněn skutečným dobrem.