Vira

Tak decka, verite nekdo v boha?

( tenhle pan ocividne VELMI: http://3web.dkm.cz/anonym/Track_12.mp3 )
ktorého boha myslíš ?
nemyslíš ty náhodou Boha ?
Ypkis> trochu fanatik co? K jaký patří sektě? Poslech jsem si to celý a potom jsem si pustil Agmen na zpravení chuti...

Jinak věřim v to, že nás někdo nebo něco stvořilo. Nemusí to být Bůh, ale třeba i nějaká energie, každopádně ovšem inteligentní.
Každej jsme věřící.
> Každej jsme věřící.

He? :-)
jo i ty Freyo, věříš tomu, že zítra výjde slunce a že pořád existuje Brno? Věříš nebo ne?
Jo, jestli tu Buh nekdy a byl a stvoril tenhle binec, tak uz ted davno tvori nekde na druhym konci vesmiru nebo mozna radeji celej novej vesmir...
Inteligence prý není nic jiného než náhoda a selekce ..... i když ..... něco vývoji inteligence mohlo napomoci. Na druhou stranu, když se ovlivní přirozený vývoj, začne se poté opět postupně přibližovat k původní cestě vývoje. Asi taky záležýí na mocnosti vlivu ..... je to celý ňáký zamotaný - radši věřit třeba v Boha, jen když to povede k něčemu smysluplnému i pro druhé.
Inteligence neni náhoda ani selekce. Inteligence je prostě inteligence. Existuje takovej malej brouček, kterej má mám dojem pět různých orgánů, který vyrábí každý jednu látku. Ty látky se sloučí dohromady a vytvoří (po vystřelení) oblak jedovatého plynu (nebo výbušného? už si to fakt nepamatuju jak to bylo).
Jde mi prostě o to , že každý ten orgán sám osobě nic neznamená ale když jsou pohromadě, tak to teprve fungu.je Chci tím říct, že to nemohla být náhoda. A už vůbec se nemohly vyvíjet jeden po druhé a příroda by náhodně kombinovala a pak najednou bum a ono to funguje. Takhle to neni.
Já věřim v sama v sebe a v lásku. To je moje víra:)
Elis: Neco v tom stylu :)
simon >> Jo, jenomže ono "být věřící" je termín, kterému se obvykle přisuzuje jiný smysl. Mezi "věřit" a "být věřící" je zhruba takový rozdíl, jako mezi krabem a krabicí. Být věřící znamená vyznávat nějaké náboženství (třeba i neaktivně).

Jsem ateistka. Nevěřím, že mě stvořila nějaká nablblá inteligentní energie. Věřím, že Brno stále existuje ;-)
teď jsem si poslechl tu mp3 (asi 20 sekund), vypadá to na totální zhroucení víry i inteligence toho člověka
freya>> a já zase nevěřim, že ryby tak dlouho skákali na souš až se z nich stali plazi a že plazi se snažili tak dlouho stát vzpřímeně až se znich staly opice atakdál atakdál. Podle mého být věřící znamená věřit v něco co jsem nikdy neviděl - v Boha. Veřím že existuje planeta Pluto, kterou jsem taky nikdy neviděl, jen mi někdo řek že existuje. Proto jsem věřící.A doufám že jsi neslavila Vánoce, milá ateistko, a když na tebe neběhnou kluci o Velikonoce tak je žaluješ za ublížení na zdraví.

Upozornuji že se k Bohu nemodlím,nejsem členem žádné sekty a nesnášim Darwina.
Je to věc názoru, co nás stvořilo apod. Buď věříme tomu, že jsme vznikli jen tak, sami od sebe, že prostě se někde zničehonic vzal malinkatej 1px (nadsázka) vesmír, pak to všecko bouchlo a po pár letech se narodil Nípal na planetě Zemi ;) Nebo můžeme věřit tomu, že si nás pěstuje Bůh, že jsme jeho zvěřinec (stačí třeba tak, že Bůh vesmír předprogramoval, tedy určil, co se vyvine na naší planetě atd.)

Dokud ale nezasáhne nic zvenčí (z hlediska vesmíru), nelze jednoznačně určit, zda Bůh existuje, navíc obě varianty mají pro náš praktický život stejné důsledky.

Takže v co věřit je otázka rozhodnutí. Ještě bych se u té víry pozastavil. Je pravda, že je rozdíl mezi tím, být věřící, a věřit. Být věřící znamená uznávat nějaké náboženství, PŘÍPADNĚ nějakou filozofii, protože bráno do důsledků je oboje totéž. Kdežto věřit můžete v cokoliv, ne jenom Boha, pozitivní energie apod. Každopádně - neberme lidem jejich představy (víru) - pokud jejich svět podle jejich představ funguje, pak nemá smysl je přesvědčovat o něčem jiném. Pokud tak nefunguje, mají se o tom přesvědčit sami, o tom celá ta víra je ;)

Každý jsme věřící. Můžeme mít za náboženství křesťanství, materialismus, ale klidně i kvantovou fyziku.
simon: Ten vasnosta patri udajne k nejaky brnensky sekte...

Mno, mam cas, tak se trochu rozepisu :]

Co se me viry tyce, nejsem si absolutne jist naprosto s nicim. Jak mohu vedet, ze v pristich nekolika vterinach neumru? Ze je to velmi malo pravdepodobne? Pravdepodobnost je velmi nespolehliva. A rozhodne to neni na jisto. Uz jen to, ze nejaka pravdepodobnost je, znamena, ze se to MUZE stat. A pravdepodobnost, ze se neco stane, je u vseho.

Verit a byt verici je rozdil. Rozhodne neverim vsemu co me nekdo rekne. Treba neverim, ze prvni pristani americanu na mesici nebyl podvod. A mysli si to nejmene 99.99% lidi. Rusove meli prvni druzici, a najedno BUM, a americani pristali na mesici.

Avsak Pluto by existovat melo, protoze neni pro vetsinu lidi tak obtizne se na nej podivat. Jelikoz v Brne jsem, nezbyva mi nez verit, ze stale existuje. Ale treba Prahou si nejsem zas tak jisty.

Co se meho vyznani tyce, vanoce ani velikonoce nebo silvestr nijak neslavim. Jak moje nabozenstvi oznacit netusim. Cetl jsem satanistickou bibli od A. LaVeye, vetsina veci v ni mi prisla jako naprosta samozrejmost, avsak ty ritualy a podobne kraviny jsou jen pro smich (leda tak jeste mozna na zabiti nudy:)))). Skoro kazdy satanista veri v neco jineho, kazdopadne satanista nejsem, na druhou stranu velmi odsuzuji krestanstvi.

Podle me krestanstvi vzniklo, aby tady nebyl bordel (zakony chybely). Ted, kdyz zakony mame, uz je naprosto zbytecne. Krestanstvi rika nezabijes. Zakony to rikaji taky. Krestani mi prijdou jako naprosto spoutani egoisticti lide, kteri delaji vsechno dobre jen proto, aby se dostali do raje. Kdyby raj nebyl, proc by meli na zemi trpet a chovat se jak panaci? Podle krestanu zvirata nemaji dusi, nedostanou se do nebe, jsou meneceni. Podle me je clovek zvire, akorat o neco chytrejsi, ale porad zvire.

Bylo to krestanstvi ktere po dlouha staleti brzdila vedu, filosofii a dalsi veci. Proc se drzet nabozenstvi, ktere dnes ani nedodrzuje vse v jeho svate knize? Krestanstvi se neustale meni, ale je to jen proto, aby mohlo existovat. Bible je porad stejna.
---
Ted jeste par linku ohledne toho zfalsovaneho pristani na mesici, jsou zde i fotky, posudte sami:
http://batesmotel.8m.com/
http://www.lunaranomalies.com/fake-moon.htm
http://www.badastronomy.com/bad/tv/iangoddard/moon01.htm
http://www.redzero.demon.co.uk/moonhoax/

Tady se NASA 'opsravedlnuje':
http://science.nasa.gov/headlines/y2001/ast23feb_2.htm

Pak je jeste par fotek, ktere NASA radeji nepublikovala, ale neni to moc verohodny zdroj:
http://www.stuffucanuse.com/fake_moon_landings/moon_landings.htm
(mno, :]]]]]]]])

.. existuje o tom MNOHEM vic stranek, staci chvilku hledat.
Freyo, já taky neviděl tvoji píču a věřim, že jí máš ;-) ... no vlastně to je zase ten rozdíl mezi věřit a být věřící... tak nic...

Co se týče toho vesmíru... divim se, že už se o tom nemluví, možná to je podfuk, možná ne... ale rozhodně by to byla docela prdel, kdyby to byl podfuk...

Jo jinak.. obravdu originální flame ;-)
Ypkis: ten poslední odkaz je moc hezký :)))))

Btw, asi si pleteš křesťanství s katolickou církví, co se týče brždění pokroku atd. Kupříkladu luteráni si život užívají, protože je to dar od Boha, a kdo činí pokání apod, tak pohrdá tímto darem, pohrdá tedy i Bohem... Nejsou všichni křestani stejní, všichni nejsou katolíci ;)

meca: Takhle se s dámama nemluví... ;) (Ale věřím v totéž, to jo :D)
<HTML>Ta mp-trojka me posadila. Ten borec je bud necim nastrelenej nebo uplne pomatenej jehovista.
Jsem neverici</HTML>
Nipal: Vsichni majou stejnou bibli.. zivota si opravdu uzivali snad jen davni egyptani :]

A tam ta hlaska s tou je z dedictvi :}
Ypkis: Nehodlám obhajovat křesťany, ale četls někdy Bibli? Bible je moc složitá kniha, dá se vyložit mnoha způsoby, a není pravda, že by křesťani byli zahledění do sebe apod. Měl jsem ve škole na přednášce i kněze, který má manželku a čtyři děti, je mladej a knězuje od revoluce, kdy dokončil studia, která ale nebyla teologická, ale technická ;) Pochopitelně to nebyl katolík, ale prostě tvoje představa o křesťanech je zcestná. Křesťani jsou normální lidi, a pokud nejde o těch pár výjimek, kdy jsou to zatvrzelí zastánci svých názorů (ti potom blekotají v neděli dopoledne na dvojce českého rozhlasu, ti se vážně poslouchat nedají), tak se s nimi dá žít. Dá se žít s kýmkoliv, kdo není extrémní. Bible je sice pro všechny křesťany stejná, ale každý ji chápe jinak.

Co se týče Egypťanů - nevím, jestli si užívali života, o životě prostých Egypťanů se ví velmi málo (byli to většinou zemědělci a občas měli sezonní práci na pyramidách). Každopádně já bych si nechtěl oholit obočí, kdyby mi v domě zemřela kočka.

PS: nejsem křesťan.
Bible je snuska nesmyslu, a protoze je jich tam tolik, daji se najit nahodne souvislosti s okolnim svetem. Nemluvim o krestanech ale o tom principu, ktery je nepochybne zalozeny na egoismu, kdyz vsechno dobry delaji jen proto aby se dostali do nebe, nemyslis? Kdyby neverili v posmrtny zivot v raji, proc by meli byt hodni?

Pro me krestani nebudou normalni nikdy. Pokud jsou krestani diky okoli (coz je vetsina pripadu) je to velka skoda. Zit se s nima samozrejme da, ale proste jsou mi velmi nesympaticti a vetsiny je me i lito.
Já teda znám jednoho satanistu (teda spoň to řiká ;-) ... a s nim je docela sranda ;) .. a i znám pár (jednoho? :-/ ) křesťana ... a příde mi úplně normální jako všichni ostatní....
Mno, dalo by se o tom polemizovat do nekonecna. Myslim si, ze infantilnost krestanstvi je docela pekne popsana v te satanisticke bibli od A. LaVeye, a nebudu to sem postupne pastovat, neni takovy problem si to precist, docela sranda :]

Jde stahnout treba zde:
http://mujweb.atlas.cz/www/saitan/sbible.rar
No, já znám osobně deset křešťanů, a sedm z nich jsou o něco větší sviňky než nevěřící lidi. Smutná statistika :-/

> Vsichni majou stejnou bibli..
Nemají. Bible existuje v mnoha úpravách. Zvlášť takové ty "Bible pro děti" zbavené ohavností jsou podle mého nebezpečné, protože děti z nich mohou mylně nabýt dojmu, že Bůh je dobrý.

Bibli jsem četla a netuším, co je na ní pěkného. Obsahuje sice běžné morální poučky (nezabiješ a spol.), ale tohle se vyskytuje snad v každém náboženství, a ani ateisti přece nevraždí o moc víc než věřící. A k tomu je tu starozákonní bůh, který nestydatě prosazuje jedny na úkor druhých (Kain vs. Ábel, Izraelité vs. Egypťané), a novozákonní Ježíš, který si o to všechno sám výslovně řekl. Měla bych mít Boha ráda? Měla bych Ježíše litovat? Ani mě nehne, budu radši litovat ty stovky dalších ukřižovaných, co si takovou smrt nepřáli, a nikdo se o nich neučí...
Satanská bible je celkem sranda, ale je to zrovna tak pomatená knížka jako Bible, akorát obráceně :-)