Kristýnek: Tak se ho nauč - myslím že pak bude tvůj web o hodně lepší a hlavně se bude lépe spravovat.
O čem to je: http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?38
Jak na to: http://www.jakpsatweb.cz/css
No, vypada to zajímavě, ale myslím, že Times New Roman 12 tučně se dá číst.
Začnu se to učit a možná v budoucnu...
Pouzij preci jen sansserifove pismo, vypada to pak cisteji. Zkus se vyprdnout na ifrejm a radeji pouzij CSS + PHP include(). Kdyz se do toho dostanes, zjistis, ze je to mnohem jednodussi, nez se na prvni pohled zda. Trochu by to chtelo procistit zdrojak od M$ pasqilu a pro nadpisy pouzit h1, h2, h3. Doplnit DOCTYPE a nejaka ta metadata (popis, klicova slova), to maji indexovaci roboti radi.
Sojkovec : Všechno se postupně doučim..
S těma metatagama : Dělal jsem novou úvodní stránku a úplně jsem zapoměl zkopírovat metatagy ! Jsem to trouba.. Hned se na tom pracuje...
Od toho FrontPage jsem tam už pár věcí očistil...
Myslím si, že na to, že to je psaný většinou ve FrontPage (Ted už píšu ve FrontPage i zdrojakem) to má na poměry FP hezkej kód nee? :)
promiň, ale...myslím že ne, to není nijak zvlášť hezkej kód.
<span style='mso-ignore:vglayout;position:
absolute;z-index:1;left:215px;top:-75px;width:88px;height:60px'>
nebo co tohle
<!--[if !mso]> atd...
ale koukala jsem jen na jednu stránku.
Když se v tom kódu už vyznáš, tak už se na FP vykašli :-)
Jo, ta první stránka je ala FrontPage...
Většina je opravdu hala bala, s tím souhlasím.
Kódu zas až tak nerozumím...
Myslím si, že když začnu psát ve FrontPage ve stylu PS Pad a ne ve stylu Word, že mě nebudete mít za až takovou lamu :)
Vždycky, když mi něco nejde tak to udělám styl Word, kouknu se do zdrojáku atd co to dělá.
Myslim, že metodou pokus, omyl se naučim víc než čtením jakpsatweb.cz ( i když tam sem každou chvíli :)))
Chci vidět, jak se bez dokumentace vudeš něco učit metodou pokus-omyl.
>>Kódu zas až tak nerozumím...
>>Myslím si, že když začnu psát ve FrontPage ve stylu PS Pad a ne ve >>stylu Word, že mě nebudete mít za až takovou lamu :)
Když kódu nerozumíš, tak ve webdesignu jsi lama.
Když chceš psát ve Frontpage stylem PSPad, proč nepíšeš rovnou v PSPadu?
To je jednoduchý. Kódu rozumím asi do té míry co se dá naučit za 2 měsíce při 30 mitutovém denním hraní..
Jasně, někdo se naučí HTML za tejden, ale mě to do tý makovice zas až tak rychle nejde.
PS Pad se mi nelíbí, jelikož nezobrazuje číslo řádků. FrontPage dokáže barevně rozeznat text od odkazů apod..
Jo, a to s tim pokus omyl,, psal jsem, že jsem na jakpsatweb.cz trvalým návštěvníkem :)
> PS Pad se mi nelíbí, jelikož nezobrazuje číslo řádků
Ale ale ale, to se vi, ze zobrazuje, a dokonce i cisla sloupcu :-)
> FrontPage dokáže barevně rozeznat text od odkazů apod
To PSPad dokaze taky, a mnohem lip. Barvy si muzes i nastavit, jak chces. A umi to nejen s HTML, ale i S PHP, CSS, SQL, C.., no je toho hodne :-)
Aha..
No, abych pravdu řek, tak jsem to četl na jednom fóru (ne na webzdarma).
Možná že to byla nějaká starší verze nebo si to dotyčný vymyslel..
Stahuju tedy PS Pad... :)