P2P

Je možný, že by provider nějak omezoval speciálně pouřívání P2P sítí?
Píšou totiž na svym webu:

"Služba MINI umožňuje využívání služeb elektronické pošty a přístup na webové stránky včetně zabezpečených pomocí proxy serveru. Touto specifikací plně dostačuje pro uživatele se základními požadavky. Tato služba neumožňuje využívání Peer-to-Peer sítí pro sdílení souborů v rámci Internetu (stahování hudby a filmů)."

Zkoušel sem DC, jde to, ale strašně pomalu se stahuje (mam 100kb/s, ale stahuje 1kB/s). Může to být providerem, nebo tím od koho stahuju?
Jooo... teďka to taky řešim... ale já stahuju spíš kolem 50B/s ;-)
No někdy to vyleze až na 2kB/s, někdy to spadne k cca 500B/s
- Je to možné?
- Ano, to je možné.
- Je to možné?
- Ano, je to možné a není to nic neobvyklého. Zvlášť na některých wi-fi sítích se toto buď výslovně zakazuje ve smlouvě, nebo to i ošetří zablokováním příslušných portů.
nastavení používaných portů ale můžeš většinou měnit v p2p klientovi
Jo, ale pokud je to zakázáno ve smlouvě, tak si změněním portu sice umožníš peer-to-peer používat, ale porušuješ smlouvu, takže jestli na to příjdou, můžou tě třeba odpojit.
A když teda zablokujou ty porty, tak to nejde ne? Nebo to teda de, ale pomalu?
meca: Právě, že mě to je divný. Kdyby to blokli tak by to imho nešlo vůbec.
Tom: Ve smlouvě to zakázaný neni, akorát ta zmínka na webu.
Johny > jo, ve vašem případě to zřejmě NENÍ ZAKÁZÁNO, ale NENÍ TO UMOŽNĚNO, což je rozdíl.
Taagže jako ... jakoby řikaj, že mi to de, ale jako vlastně mě za zádama fuckujou? :-)
Tom: A jakej je v tom rozdíl? Jak si mam v CZDC++ změnit porty?
Když něco je zakázáno, tak kdybys to provedl, porušuješ smlouvu.
Když něco není zakázáno, jen to není umožněno, tak to provádět nejde. Pokud se ti to podaří udělat tak, aby ti to šlo (a přitom bys neporušil jiné pravidlo nebo zákaz), tak to můžeš klidně používat bez strachu z porušení smlouvy.
A k otázce jak změnit porty v DC++ můžu odpovědět jediné: nevím, nikdy jsem DC++ ani podobný program neměl potřebu použít. A to není jen póza na fóru, to je prostě fakt ;-)
Humus, tyhle ISP.
Tom: a kde beres warez, filmy a hubdu
hudbu
Sojkovec: Furt lepší než Telecom :)
skaff > filmy beru v televizi, hudbu beru v rádiu, v obchodech, u kamarádů, warez sbírám na ulici ze země, stačí se pořádně dívat ...
Ale když třeba nikdo nemá video, dvd přehrávač (ani mechaniku) a chce se doma podívat na Futuramu? Nebo si chce zahrát hru a nemá nadbytečných patnáct set? ;)
milster > A když chce jezdit do práce autem a nemá zbytečných 50 000 Kč? (za to auto v bazaru koupíš, možná i levněji)
Tom: Pokud si nekdo moje auto napred zkopiruje a pak s tou kopii odjede, tak mi to nejak vadit nebude.. ;-)
Sokovec: On si to auto vypálí. Pak už ale neodjede ani jeden z vás;)

Jinak, já bych řekl, že distributoři software jsou možná ještě větší piráti než ti lidi, co si ty programy pro domácí potřebu vypálí. Vždyť ty ceny jsou nesmyslně přemrštěné. A nejen u programů a her, ale i u filmů a hudebních cd.
hanyZ > to je sice pravda, že jsou drahé a pro mnoho lidí nedostupné, ale otázka je, jeslti jsou ceny nesmyslně přemrštěné.
Běžnému uživateli spolehlivě stačí opensource, freeware a případně nějaké shareware za pár stovek a k tomu třeba pokud to je nutné (což často je) operační systém Win za nějaké dva tisíce.
Běžnému uživateli nemá co vadit, že 3dsmax stojí 6000 dolarů (nebo kolik), že AutoCad jde do desetitisíců a CAD/CAMy stojí často milión korun. To jsou programy určené do firem, které to mají jako nástroj svého výdělku, takže si za to zaplatí. Vývoj takových programů je náročný a programátoři prostě zaplaceni být něčím musí... Zkus se vžít do jejich role.

Co se týká her, ano ty jsou u nás oproti jiným státům hodně drahé a taky se mi to nelíbí, ale když po nějaké hře toužím, koupím si ji i tak (naposled to byl český a tudíž levnější Vietcong s datadiskem). A nezapomínej, že máš možnost volby - jeslti si koupit NovouŠpičkkovouAmerickouHru(tm) za 1900 Kč nebo počkat rok dva až bude stát 400 Kč a bude na ni stačit běžný HW.
Ber to takhle. Já bych si hru za 1900 NIKDY nekoupil, a proto když si jí seženu jiným způsobem, nikdo o žádné peníze nepříjde..
Tom: S hrama máš pravdu. Však já taky do dneška pařím UFO, Jagged Alliance a podobně. Nejnovější hry nepotřebuju, klidně si počkám, navíc na to většinou ani nemám hardware.

Ale přijde mi uhozené, že kancelářský soft, jakým je Office, stojí 10 klacků. Jasně, že si můžou lidi stáhnout openoffice (Já ho doma taky používám), ale to je vyloženě dobrá vůle a nadšení skupinky programátorů, co to dělají, když to přeženu, jako takový trucpodnik. Nic takového by nemuselo být. Co potom?
Já netvrdím, že by měly být programy zadarmo, ale cena je přehnaná. MS svými cenami pirátství podporuje. Proč by to vlastně nemohlo fungovat jako u některých Antivirů. Pro domácí použití free nebo alespoň minimální částka, pro firmy plná cena. Pořád by se jim to bohatě vyplatilo. Stejně drtivou většinu jejich příjmů zařídí licence pro firmy atd. Jenže oni ví, že lidi si to stejně vypálí, takže to řešit nemusí. ( A ještě se najdou lidi, co si to od nich i za ty prachy domů koupí ) Microsoftu pirátství získává nové zákazníky. (Dělám na tom doma, chci na tom dělat i v práci.)

A ceny jsou imho opravdu dost přemrštěné. Distributoři si přisadí, k tomu u nás vysoká daň...

A může mi někdo vysvětlit, proč jsou hudební cédéčka dražší než třeba kazety, když jejich výrobní proces je jednodušší a náklady nižší? A proč může jedno nové CD stát 200-300 kč a jiné musí stát 400-600 kč? Opravdu by to nešlo, aby byly levnější? Myslím, že kdyby se na tom cestou ke koncovému zákazníkovi přiživilo míň pijavic, kdyby se to dělalo efektivněji atd., tak by šly ceny stlačit o dost dolů. Pak bych možná pirátství odsuzoval s klidným srdcem.