IBM Deskstar 180GXP (120GB)

Zdravím.
Mám problém s Hard diskem IBM Deskstar 180GXP (120GB).Systém souborů NTFS.
Je rok starý. Asi po 3 měsících bezproblémového, tichého provozu se začal zpomalovat a být nezvykle hlučný.
Nepomohla ani defragmentace. Jeho přenosová rychlost je v pořádku, ale někdy se dostane do "šoku", že prostě chrastí a chrastí až se restartuje PC.
V testu HDD v Computeru (nevím číslo) byl hodnocen jako tichý a rychlý Harddisk. Rychlý není vůbec a o tichosti se toho taky moc říci nedá..Dokonce předčil i některé Seagaty a WD v tichosti což nechápu.
Ve škole máme 20GB staré harddisky a i při Testu AVG 7.0 nejsou slyšet a práce ve Windowsech je plynulá.
Což, pokud spustím AVG.7.0 u mě tak práce ve Windows je téměř nemožná..
Jo, rychlostí PC to není. Mám P4 (ne celeron) 2,6GHZ a 512 MB Ram.
Vir nezjistil AVG, Avast, Norton ani Panda Antivirus...
Tak mi proboha řekněte prosím, čím zrychlím můj Harddisk! :-(
Jestli ti začal hd hlučet, tak bych asi velice rychle uvažoval o reklamaci. Rychle proto, že zatím z něho jdou číst data, což se nemusí za chvíli povést... Jestli je v záruce neváhej ani minutu.
Rachtání a hluk vede na hardwarovou závadu...
Taky to tipuju na hw závadu. Reklamovat, nebo nový, pokud nechceš přijít o data.
No, ono jde o to, že je hlasitý úplně stejně, jako můj HDD na 386ce...
Pokud by před tím tichý, a teď začal hučet, ukazuje to jednoznačně na hw chybu.
a ak sa ti občas nedá nejaký súbor načítať (predtým to na 100% išlo a teraz vyhodí chybu) je to 100% hw chyba
Občas mi to napíše (ten jejich windows systém) že je chyba a mam spustit chkdsk.
Udělám to a za měsíc znovu...
reklamace! ted hned sprintuj a reklamuj
Tak já hned volám a reklamuju :-))
IBM je lama :-))
WD rulez
S harddiskama je to vecna potiz. Tohle vypada opravdu na HW problem. Bohuzel problemy se objevuji napric mezi ruznymi vyrobci.
Problém je s tim, že ho budu muset dát pryč celej (koupenej jako sestava).
No, nevim, jak to bez něj vydržim... GRR :(
A je mi líto těch MP3 (25GB) :((
to nemuzes vyndat hadr ven? i kdyby tam na bedně byla plomba stejně
1. můžu mít plombu jakou chci (seženu)
2. stejně plomba je na to aby se v compu nehrabali 70letý babky. a malý děti :)

ten kdo dokáže vyměnit CPU si už dokáže spravit většinu sám. a i kdyby ne, na každou komponentu zvlášť se vztahuje záruka od výrobce.
Tak si nech data překopírovat, to by měli zvládnout...
No, já to zkusim nějak zařídit..
Mam doma 120MB harddisk, tak ho tam strčim, dám si Windows 95 a budu hrát týden Maria a Prehistorika :))