Photoshop - průhledné pozadí

Jak se pls v photoshopu nastavuje u gifu průhledné pozadí ? (pozadí co má být průhledné je celé bílé) ani po několika hodinách pečlivého hledání a testování sem na to nepřišel :-)
kdyz davas new (file - new) tak se ti v tom dialogu dole objevi nabidka white, background a transparent. a máš to.
Nevím jak v PS, ale v GIMPu se std zakládá obrázek bez průhlednosti. Pak se v okýnku vrstev musí přidat alfa kanál. Předpokládám, že v PS to bude podobné.
Taky nevím jak PS, ale editory pro lidi to mají jako rozšířenou volbu při: "Uložit jako..."
skaff: tak to mi právě nefunguje .. sice tam jekostičkovaný pozadí jako že to asi zančí průhledný ale uloží se jako bílí
hups:-)
skaff: tak to mi právě nefunguje .. sice tam je kostičkovaný pozadí jako že to asi značí průhledný ale uloží se jako bílý
A ukládáš to jako GIF nebo PNG?
png .. volba gifu tanějako není
Mike: musíš nastavit režim "Indexované barvy", pak teprv půjde ukládat GIF.
Jóóó - v PS se GIF ukládá "Exportem do webového něčeho" nevím jak se to přesně jmenuje, ale je to v Menu - Soubor - někde pod polovinou roletky (aspoň u starších verzí).
Havel-st: Tak tím exportem jsem to nikdy nedělal ;) Vždy jsem šel přes Indexované barvy ;)
Já jsem v PS moc nedělal, jen jako host na PC - víc umím v Corelu P. P. - nestálo mi za to nějak zkoumat možnosti.
Buď přes Indexové barvy (ty se stejně hodí na web nejvíc), nebo přes save for web... a tam si nastavíš v podstatě to samý. Samozřejmě že je to lepší, protože můžeš definovat prioritu barev a definovat si vlastní paletu. Možností je hafo;)
ja mam photoshop 7.0 a taky mi trvalo nez sem pochopil ze transparent je jenom u gifu.
a .png snad nemá průhlednost? (vynechme IE, to není prohlížeč) takže jsou ty formáty MINIMÁLNĚ DVA ;) Určitě jich bude víc.
no jo ale gif se na webech pouziva vic
skaff, vtip je v tom, že png má, narozdíl od gifu, tu průhlednost vícebitovou. Tzn, že tam jde udělat jako přechod, stín, a jiné ptákoviny. Jsou to dost nesrovnatelné formáty. PNG může mít víc barev, GIF zase může být animovaný, prostě každný se hodí na něco jiného. GIF se používá víc, protože je starší. Ale s PNG můžeš dostat menší obrázky, což může být výhoda.
Atd atd.
... vtip je v tom ...
- a tragedie, ze drtiva vetsina pouziva Internet Explorer, ktery pruhlednost PNG nepodporuje.
Havel-st: to uz tu taky bylo reseno, do ie existuje filtr, ktery toto resi...
File -> Save for web

Vpravo pak máš Color table, v který si vybereš barvy a pak klikneš na "Map selected colors to transparent" (bílý kostičkovaný čtvereček).
Ježiš další, který to dělá jinak než já... asi fakt nejsem normální :|
Ale jsi - já si v Corelu taky napřed upravím paletu, už kvůli velikosti a čistotě hran, ale v tom Photoshopu se mi to nechtělo hledat. To moudro jsem dal spíš jako rychlý tip.
GIMP! (-; Beztak máte ty PS šlohnuté.
pšššt, ať to nikdo neslyší!
Náhodou, já používám trial verzi svého oblíbeného garfického editoru . Pouze jsem si lehce prodloužil zkušební dobu, abych si to mohl všechno líp ošahat a tak...