Taky nechcete Standu?

http://rezignace.nazory.cz/index.php
Dobrej napad. Klido to podepisu.
Už jsem podepsal.

Jinak:

http://hanyz.info/bloq/index.php?type=archiv&post=200502#prispevek51
Otázka - proč jste jej volili?
Nípal: Já ho nevolil :)
No, já jsem ČSSD taky nevolil. Jestli se nemýlím, tak jsem je nevolil nikdy...
Podepsáno.

Nípal >> Kdo jej volil? Já ne...
No, já sice ještě volit nemůžu, ale ani tak bych ho nevolil.
Nevolil bych Staníka. Je to malej slizkej hajzlík;)
A co když má Staník pravdu. Ne, nejsem z ČSSD, ale bod 2 (poliš týmy) a bod 3 mi vůbec nevadí... a co se týče bodu 1, neprokázal to sice zatím důvěryhodně, ale nikdo to nepopřel... když čistý původ peněz popřít dokážete a přesvědčíte o tom i mě, ani tak to nepodepíšu, protože body 2 a 3 jsou mi úplně šumafuk - v těch já žádnou zradu nevidím.

Ovšem... pokud se potvrdí, že ty peníze jsou naše a Standa je šlohl a bude zapírat, tak budeme muset podat mnohem více takových petic na odvolání prezidenta apod... ten způsobil ještě více škody, když byl předseda vlády ;)

Pokud se ale Standa přizná, že je šlohl, bude v mých očích chlap a nikoliv politik lhář a pro tu směšnou sumu bych mu to i odpustil, případně si to s ním vyřídil, až dovládne přirozeným způsobem. ;)
Nípal, jde taky o to, jak se chová, dyť on si vymýšlí jak děcko z 5 třídy! To mi na tom vadí. Že někdo neunese moc aněkde si přihrábne, je to špatné ale stane se, pak nezbývá než mlčet nebo zapírat, ale vymýšlet si takhle průhledné věci, to je fakt moc. Navíc je to premiér...

A já jsem ho taky nevolil...
Ono se to vyvrbí... ať tak či onak, buď se to vyvrbí, nebo to vyšumí. Podobně to bylo s tím Kořistkou, ta jeho aféra také vyšuměla ;)
Jo, u nás všechno vždycky vyšumí. To je ten problém. Za rok si už politik v klidu vykrade za bílého dne banku. A pokud o tom napíšou v novinách, bude tvrdit:
"To není pravda. Jste lháři. "
Noviny:"Ale jste natočený na kameře. Vidělo vás 20 lidí a mají vaše otisky prstů"
Politik:"No comment. Nezdržujte, mám práci."
Noviny:"No nic, Snaha tu byla.."
Defenestrace - vyhodíme ty hajzly z oken;)
goddard - Dobrej nápad přivezu si katapult (nemyslim tu skupinu), granáty na ně na zloděje!
nějak se nám tu s těma peticema roztrh pytel
defenestrace? nebylo to už? víte, jaké to má katastrofální následky? víte přeci, že defenestrací začíná válka. Husitská tak začala. Třicetiletá taky... ne, defenestraci bych neriskoval, už taky proto, že pokud nevěříme těm, komu máme věřit, když ty ostatní neznáme, he? Můžeme sice zkusit metodu "zastřelit - nový ministr - špatný ministr - zastřelit - ..." ale pak můžeme skončit s 0 obyvateli :|
Já osobně si myslím, že Grossův byt není zas až tak přepychový a proč by si za dobu svého působení v politice nemohl na něj vydělat (při výši platů politiků). V případě, že si půjčil nebo vzal úvěr či cokoliv jiného (legálního) je čistě jeho věc a nechápu proč by se tím měli zabývat ostatní. Stejně si myslím, že v jeho případě jde o odvetu za "nelegální" odposlouchávání vyšších představitelů. Vždyť právě on se snažil předcházet zkorumpovanosti např. u policie.
To co předvádí ostatní politici je nehorázné - pokud on doloží že vše je v pořádku a podstoupí kontrolu, měli by ji podstoupit všichni. Myslím že je ve vládě daleko víc lidí, kteří vlastní mnohonásobně větší majetek, na který si skutečně vydělat nemohli (vily za několik milionů, byty, auta apod.) Vemte si takového exprezidenta Havla (kde vzal na svou vilu v Portugalsku) a ty výhody co mu zůstali...vždyť byl tak akorát na ostudu, bývalý vězeň, který se neuměl ani vyjádřit. Měli by mu dát důchod jako všem disidentům, kteří nic neuměli a akorát seděli doma.
Také bych se soustředil na lidi z ODS, v jejichž éře hráli nečisté peníze hlavní roli. Bohužel v těchto případech je to také velice složité, protože často vtipně přepíší majetek na jinou osobu z rodiny.
Taky nechápu jednu věc...a to proč politici, i když mají tak velké platy, mají další výhody...komicky levné jídlo v jejich kantýnách, příspěvky na bydlení, na MHD, na auta, atd. Snad si to můžou zaplatit. Proč nemají tyto výhody i ostatní lidé?
Věřím, že Gross svou nevinu prokáže a nesmyslné změny názorů, kdo mu vlastně půjčil buly opodstatněné. Vám by jistě taky nebylo příjemné kdyby se vás ptali jak jste si na co vydělali, i když by to bylo samozřejmě legálně.
Gross alespoň oživuje naši politku (vzhedem k věku ostatních), a i když ne se všemi jeho názory souhlasím tak se najdou i poměrně dobré.
Martin: to máš složitý... každý jsme jiný a já s tvým názorem souhlasím, ale je zde stále více lidí, kteří nechápou jedno české přísloví:

"Potrefená husa nejvíce kejhá"

Všimli jste si, jak kejhali ODSáci v kauze odposlechů? Ale proč jsou asi odposlouchávaní? Protože se baví s kriminálníkama, tak je to. I Kolář hodně svých slov myslel od srdce a docela upřímně... je to člověk spolehlivý, ale vysvětlete to někomu, kdo za tím vidí politiku. A moje IMHO je, že policejní stát nám nehrozí... ten hrozí jen těm potrefeným husám, které bohužel kejhají velice přesvědčivě, že by je možná lidi šli v příštích volbách volit... lidi, vzbuďte se a vzpomeňte si, kdo nás vyprášil po revoluci.
Politika v podání českých poslanců je velmi špinavá záležitost. Ohledně těch platů a imunity vůbec - není to náhodou proti ústavní? Pokud vím, tak si máme být před zákonem všichni rovni a to že někdo bere za 12 hodin spaní a pojídání laciných dreků ve sněmovně 100 - 200 tyček se mi zdá jako zvýhodňování. Vždyť je to orgán funkční asi jako levý varle mrtvýho psa.

nípal: Navrhni něco konstruktivnějšího;) Pokaždé jsem volil někoho jiného (vždy jednu z prvních 3 stran) a NIKDY si ta strana nevážila důvěry voliče. Takže? Někdy se stydím že jsem čech, třeba když vidím Škromacha, Součkovou, Grosse, Špidlu, Zemana a ostatní známý firmy. Bez ohledu na stranickou příslušnost. Taky význam slova demokracie je mnohým neznámý, je to vláda lidu, tedy většiny - většinový systém, ovšem tady je spokojených horních deset tisíc. Nepleťme si to se svobodou a tu se svévolí. Ale tady chybí jakákoli vůle, kromě touhy po moci, po penězích.
Seru na to, vždycky mě to hrozně vytočí a mám chuť zabíjet. Dobrou noc.
heh, pan adolf špidla mě taky někdy dostával. takovej suchar suchej :)

nejsem čech takže snad vidim tuhle politickou stage trochu jinak....
příde mi debilní, když Škromach v televizi mluví o Grossovi jako o "Standovi", když Grossák je s nim, v jeho politickym klubu.

Si z něj dělaj všichni prdel ale kterej z vás by v tomhle věku měl na to řídit celej stát? On to dotáh v tomhle věku takhle daleko, zatimco smradlavej buranskej Škromach kerýmu je nevim kolik jenom brečí a snaží se různými trapnými narážkami v rozhovorech srazit Grosse dolů, přitom na konci voleb ještě v televizi plamenně hlásal že on to vyhraje, i když každýmu pacientovi Bohnic už bylo jasný kdo to vyhraje :))

Nevim jesli ho tam protlačit jeho otec nebo co, nevim o žádnym Grossákovi staršim :), ne že bych ho nějak obdivoval, nebo něco. Prostě se mi zdá že tyhle kraviny o jeho bytu jsou další nafouknutá aféra z hlav redaktorů Blesku a Rytmu Idiota....

howgh
stanik ze sebe hlavne dela celebritu
jojo, dokud bude politika dorbý job, a lidi to budou dělat jenom k vůli skvělému fleku, tak to ani jinak dopadnout nemůže.
Podepsal jsem a nevolil jsem (volil jsem pouze OF a ODS).

Nevím, jak je to s tím jeho bytem a domem Čárky Grossové, to ať nejprve rozhodnou soudy, ale IMHO Standa je (zatím) nejhorší premiér, co jsme tu měli.

<very big capitals>GROSS JE I TVOJE OSTUDA!</very big capitals>
Politiky nemám rád, chovají se dost podivně, uhýbají otázkám, zdá se že nic nedělají atd. atd.
Nejvíce mi vadí, že pro zákony, které jsou pro republiku téměř jednoznačně dobré a oni s nimi v zásadě souhlasí, nehlasují jen proto, že návrh podala "konkurence" (tedy opozice nebo vláda). A pak se obhajují před voliči tím, že ten návrh byl špatně podán, obsahoval nepřesnosti atd. Tak nevím jestli je dobré řešení raději ho neschválit vůbec. I když než špatný zákon, raději žádný zákon. Je to dost komplikovaná záležitost.

Na druhou stranu se ale zkuste vžít do role politika. Cokoliv udělá je sledováno, všechno musí vysvětlovat a třeba něco udělá dobře, myslí to dobře, ale vyzní to jinak a už je zle. Třeba opravdu mají hodně práce, připravování zákonů asi opravdu není jednoduché.

Takže když to shrnu, tak politiku tiše akceptuju, v mezích informovanosti sleduji, s mnohým nesouhlasím, v mnohém se snažím vžít do role politika.

Ale o tomhle se špatně diskutuje, vede to vždy jen k nikam nevedoucím hádkám a urážkám, takže no comment.

A k té petici - nazory.cz je doména poskytovaná zadarmo na Webzdarma, takže rezignace.nazory.cz si ji mohl registrovat kdokoliv. I když to vypadá hrozně oficiálně a profesionálně, všude plno citací paragrafů, prostě tomu ani náhodou nevěřím a své osobní údaje tam rozhodně nenapíšu. A to mimo již uvedené i z toho důvodu, že si:
1. Nemyslím, že by teď měl Gross odejít, zatím pro to není opravdu pádný důvod.
2. Nemyslím, že by ta petice vedla k jeho odvolání, nevím jak to vlastně v zákoně s peticemi je, nevím proč to na té stránce vůbec není citováno (autor možná ví proč....)