Válka v Iráku - Bush borec, nebo blb?

Jaky je vas nazor na valku v Iraku, na vyhlaseni valky proti terorismu.
Souhlasite s Bushem?
Nikoliv!
Amíci házej velký machry a sou posraný až za ušima
"vsechno je to banda posranejch hipiku"
Souhlasím s Tomem a byl bych pro smazání threadu, či alespoň pro jeho hluboké ponoření do ztracena. Tohle téma se řešilo milionkrát, jinde i tady a nikam to nevede, akorát se ukazuje, že typický Evropan je slepý a hluchý a typický Američan je blbý a tlustý.
"akorát se ukazuje, že typický Evropan je slepý a hluchý a typický Američan je blbý a tlustý"

však to je taky pravda ;)
Souhlasím s Patem..
Bush rulezz (ironicky).
S valkou nesouhlasim.
Vite vubec co Bin Ladina vedlo k zalozeni Al kaidy a utokum?
Vite vubec co Bin Ladina vedlo k zalozeni Al kaidy a utokum?

// blbej tlustej american :-))
ladikovi fandim, treba jirkovi jednou natluce :>
Richard (následně albertino, následně Ypkis)... nevím, proč jste takoví cynici, zde nejde o důvody, ale o fakt. A to ten fakt, že UBL je terorista. A terorista moc moc špatná ošklivá případ! Ať už máte důvody jakékoliv, NIC vás neopravňuje k násilí a zabíjení nevinných lidí! Tímto mám jasno - UBL je zločinec, a jako takový patří do rukou lidí, kteří ho potrestají. Domnívám se, že je to svaté právo Američanů, vždyť jim UBL nejvíce ublížil.

Pokud ale chcete fandit zloduchovi, který zavraždil spoustu nevinných lidí, který dosud nebyl potrestán a když i na nás může přijít řada... ano, my jsme také nevinní lidé, stejně nevinní, jako ti lidé v mrakodrapech!

Pokud mu tedy chcete fandit, jděte někam pryč. Ve společnosti slušných lidí nemáte místo! Přeji komukoliv, aby jej dostal a zabil. Je to povinnost slušného člověka.
<HTML>Co ja vim, zacalo to kvuli vire kterou predevsim americane naprosto ignorovali. Vojaci modlici se k bohu, zeny s odhalenou tvari, Bush se slovy "k tomu nam dopomahej buh" by zrejme nenechal klidneho nikoho znas pokud by jsme uznavaly Islam. Prezident ktery vede valku je spatny prezident, co udelal Bush proto aby ta valka nemusela byt?
Cim to ze za moci Clintona byl relativne klid?
Dle meho nazoru tim co dela rozvraci lidem viru, stejne jako jisty pan vrazdil zidy. Az do valky posle sve syny pak to u me bude chlap, ne jenom arogantni srab.</HTML>
K Bushovi se vyjadřovat nebudu. Na jednu stranu svrhl diktaturu v Iráku a zahnal Talibance do afgánských hor, na druhou stranu mu jde o ropu... K evropskému přístupu se také vyjadřovat nebudu - trvám na tom, že Evropan je hluchý a slepý a v Bushovi vidí jen toho špatného, čimž jej neobhajuji. Špatné věci udělal, ale dobré věci udělal taky.

Vžijte se do situace. Je rok 2001, CIA vám 10. září večer zavolá, hele UBL ti chce nabourat do pentagonu, do věží a do vajthauzu. Co budete dělat? Letadla neochráníte, nevíte, která to budou. Nestihnete nic, útoky se udějí v jednom okamžiku a můžete doufat, že zásilka pro vás nedorazila, protože cestující dotyčného letadla se porvali spadli u Filadelfie. A já se ptám, co budete dělat? Bush uvažoval rozumně, nic jiného mu nezbývalo - vypátrat UBL. A aby to mohl provést, musel do Afghánistánu. Ale tam jsou přece Talibanci, s nimiž UBL spolupracuje. Jak to chcete řešit? Diplomacií? S teroristy není řeč, teroristům se nedá ustupovat. A tak řešení bylo jasné - obsadit Afghánistán.

Potom se v roce 2003 dozvíte, že Saddám chystá ZHN. Vyslýcháte jej ze všech stran, posíláte agenty, někteří vám přinesou zprávy, že je vše všelijak kryto a jak atd. Co uděláte? Agenti vám řekli, že Saddám ty zbraně má (ale že je kreje), výzbroj Iráku tomu odpovídala, zbrojní inspektoři nic nenašli, protože na ně byli připraveni atd. Co uděláte? Budete riskovat, že Saddám na někoho zaútočí? Ale vždyť to nechcete nechat dojít tak daleko jako s UBL. Takže odpovědí je opět útok.

Musíte se vžít. Jirka Chodec Křoví to nemá lehké, mnohdy nemá na vybranou. Co z toho vyplývá? Nechtěl bych být Am. prezidentem - je to tak velká zodpovědnost, že mě nakonec budou všichni zavrhovat.
Nevím jak vy, ale já se v žádném případe necítím být natolik znalý věci (i když samozřejmě události sleduju, ale jako 99,9999% lidí na světě jen hodně z povzdálí a hodně amatérsky) na to, abych mohl říct, jestli Bush jedná správně nebo ne.
Takže se nebudu vyjadřovat, protože ta populární gesta "Bush je xxxx" jsou většinou vyslovována právě lidmi, kteří o věci nemají ani nejmenší potuchy. Jen ví, že Bush poslal někam vojáky.

To máte podobné jako když jsou ty protiglobalistické demonstrace (např. u zasedání měnového fondu byla nedávno u nás). Zeptejte se náhodně vybraného demonstranta za co vlastně bojuje. Vypadne z něj v nejlepším případě jen "proti globalizaci" (aniž by tušil co to vlastně je). A po demonstraci (často i během) si v pohodě zajdou nakoupit Coca-Colu a Hamburgery.
Napsal sem o tom dva dlouhý odstavce, ale nakonec jen:

Uvědomte si, že ten režim tam byl (údajně) opravdu krutej. Budoucnost ukáže, jestli to byl dobrý či špatný krok.
Co se týče tý globalizace, to mi připadá naprosto směšný. Ty demonstranti proti tomu bojujou jako proti nějakýmu náboženství. Demonstrujou na zasedání SB a MMF.
Globalizace je důsledek technického pokroku, je to "smršťování světa do jednoho velkýho celku", to by spíš měli zavřít do sklepa všechny vědce.
Bush ne. Výsadou američanů je vysoké sebevědomí, vidí jen svoji zem a jde jim jen o prachy. Víc než válka proti terorismu je to obrovský obchod se zbraněmi. Kdyby se američani nesrali kam nemají (to je ten jejich komplex vysokého sebevědomí), tak by jim WTC stálo dodnes. Navíc je po tom útoku chytla pěkná paranoia - kontrolují kde co a kde koho a serou se ještě víc do cizích zemí. Osobně nevidím rozdíl mezi Bushem a jakýmkoli válečným zločincem. Prostě jedná z pozice síly. Kdybych měl kontakty, nechal bych ho oddělat, i s Usámou, a ještě by si museli podat ruce, jinak by to bylo pomalý.
Sakra, jestli něco opravdu nemam rád, tak je to právě tenhle postoj.

>> " Kdyby se američani nesrali kam nemají"

Tak bysme teď byli všichni zřejmě pěkně v prdeli (vyber si, jestli mam namysli 1. nebo 2. světovou).

>> "komplex vysokého sebevědomí"

Né že bych byl lingvista, ale zdá se mi, že tohle slovní spojení nedává smysl.

>> "Navíc je po tom útoku chytla pěkná paranoia - kontrolují kde co a kde koho a serou se ještě víc do cizích zemí."

Huh? Který další země máš namysli?


Že to byla jen ironie ty šibale ;-)
<HTML>Garafo, trosku odbihas od tematu... Podle tebe tedy UBL s Al K. zautocil jen tak z dlouhe chvile? Ty vidis rozdil mezi Bushovym vojskem a UBL teroristy? Ja vidim za temi cisli lidi at uz v civilnim nebo zelenem a pro me je to stejne.
Hold GWB chodil dlouho se dzbanem...</HTML>
Pokud ale chcete fandit zloduchovi, který zavraždil spoustu nevinných lidí, který dosud nebyl potrestán a když i na nás může přijít řada

// bush taky zavrazdil spoustu nevynych lidi ...taky nevim jak muze nekomu diktovat jestli muze mit jaderne zbrane nebo ne kdyz je sam ma a je stejny hovado jako nejakej vietnamec ... kdyby se do toho iraku nikdo nesral oni by se zabijeli mezi sebou a na ostatni by se vy sra
Ano, typickej evropskej přístup... Statická Evropa nechce nic dělat a závidí Americe, že něco dělá. Evropu by ani nehlo, kdyby jim letadla napálila do E. parlamentu. Evropan nadává proti Bushovi, ale nepochopil, že je zde terorista UBL. Že je zde terorismus jako takový. Terorismus je zločin, ba co zločil, terorismus je nepřítel číslo jedna. Evropan ale Bushovi nedůvěřuje. Evropan si myslí, že Bush se nesnaží terorismus potírat... kua, ať taky ten Evropan začne něco dělat a nenadávat na Amíky! Nebo snad nemá zájem na potlačení terorismu? Španělsko mělo odpovědět! Tvrdě! A ne se leknout bomb na nádraží. S teroristy se nevyjednává. Teroristi se střílí.

Začal si UBL. Možná jej Bush slovně provokoval, ale první zaútočil UBL.
No moment. Tady se mažou příspěvky?
Je tu spousta příspěvků se sprostými slovy, ale můj příspěvek, kde jsem si dovolil vyjádřit můj názor na zaměření tohoto threadu a řekl jsem že povede jen k urážkám Bushe (což se potvrdilo), tak ten mi byl smazán? A přitom byl psán naprosto slušně a srozumitelně a k věci.
Viz příspěvek Nípala začínající "Souhlasím s Tomem...", jenže ono není s čím souhlasit když už to tam není.
Tak nevím, tohle mi připadá že moderátoři trochu přehnali....
Btw, Amerika může diktovat bomby, Rusko může diktovat bomby. Jsou členy OSN, dokonce vedoucími, protože vyhráli druhou světovou válku. USA je v NATO, v němž jsme také my. Vážou nás smlouvy a pokud je Amerika poruší, bomby jí nepomůžou. Já bych USA důvěřoval, zvlášť, když svůj jaderný arsenál ztenčuje. Problém je v tom, že jej nikdy úplně nezničí, dokud tu budou nějací hnidopichové jako jsi ty + teroristi + země s akt. jad. programem.
Evropu by ani nehlo, kdyby jim letadla napálila do E. parlamentu

// myslim ze vetsina lidi by to spise oslavila :-))

ať taky ten Evropan začne něco dělat a nenadávat na Amíky!

// amerika je za oceanem tudis maji mensi ohrozeni nez kdokoliv v evrope