Ahoj.
Dneska ráno jsem normálně zpustil komp a čekal až naběhne, ale po "náčítání" XP (myslím to tom úvodu se znakem Win a dole běžící modrou načítací lištou) zůstala jen šedivá obrazovka a nic se nedělo.
Vůbec netuším příčinu. Včera byl komp naprosto v pořádku, žádný nový hardw. jsem nepřidával, jen jsem stahoval novou verzi Avastu. Tím to snad, ale nebude ne?
Po restartu to hodí nabídku spuštění v nouzovém režimu a to šlape.
Neví prosím někdo co s tím? Doufám, že nebudu muset přeinstalovat celý Win.
Díky
Zkus vyčkat dostatečně dlouhou dobu. Pokud máš síťové připojení, tak hozkus odpojit. Pokud to nepomůže, tak to nastartuj v nouzovém režimu a vyhoď automatické spuštění avastu.
Nic jiného mě nenapadá.
Díky zkusím to a pak dám vědět.
Tak to bylo tím Avastem. Stáhnul jsem ho znovu a přepsal ten starý a už to šlape.
Revealman: Avast nesuxx (ale ani nerulezz :)
Nevim, Avast zabira moc pameti ... kdyz kontrolujes Avastem tak nemuzes treba hrat HL2. Ja pouzivam NOD32 a u toho v pohodicce.
To bych řekl spíš opak. Když sem měl trial NOD32, tak se mi sekali snad všechny hry. S Av.astem ani neškubne. Zabrané místo va paměti je asi 6MB
mě žere nod 4MB a nemam snim absolutně žádné problémy
<HTML>Ja nyni nemam nainstalovano nic, ani antivirus, ani firewall.
Norton Antivirus nic moc a prijde mi ze docela zere op. pamet.
NOD32 jsem zkousel ale trial nar dni s nejakyma hlaskama nechci.
Norton P. Firewall / Internet Security balik - casto nefunkcni, pada a je s tim hodne problemu
Kerio P. Firewall - naprosto nevychytany.. vecne problemy s GUI a sockety, ma to spoustu bugu a vrele nedoporucuji jej kupovat jsou to vyhozene penize...
Mozna zkusim ZoneAlarm ale to jeste zvazim</HTML>
Mi žere NOD32 14 MB, ale to mi při 512 MB RAM nemůže vadit ;) Vzhledem k tomu, že je to nejlepší antivirák, jaký znám. Ale trialovou verzi jsem nikdy neměl, takže nevím :|
Jojo NOD je nejlepší ... a tady na síti máme vlastní update server takže pohoda
S Kerio Personal Firewallem jsem spokojen a podle ohlasů lidí nejsem zdaleka jediný. A peníze jsem za něj nevyhazoval, protože pro domácí použití je zdarma (legálně zdarma). Takže vzhledem k tomu, že je zadarmo, rozhodně nelze než doporučit. Rozhodně lepší než nemít žádný FW ...
> Mi žere NOD32 14 MB,
Tolik? Mne zere vseho vsudy 4.5 MB. (verze 2.12.4)
<HTML>Cituji (z http://www.kerio.cz/kpf_price.html):
Kerio Personal Firewall pro domácí nekomerční použití
KPF 4 je nabízen ve dvou verzích - placené a (omezené) volně šiřitelné verzi. Volně šiřitelná verze je zdarma pro domácí nekomerční použití. Tato verze nedisponuje blokováním obsahu WWW (pop-up okna, reklamy, VB skripty, referer, cookies) a některými dalšími funkcemi - viz srovnání obou verzí s KPF 2.1.x.
Tech funkci ktere to oproti placene verzi nema je pomerne hodne (http://www.kerio.cz/kpf_comparison_version.html)
Navic s trialem na 30 dni bych tomu nerikal zrovna "zdarma"</HTML>
Richard: 30 dní ti poběží plná verze, pak už jen ta omezená zdarma. Jinak ty fcu, co ta zdarma nemá se týkají obsahu webu (reklamy, cookies, pop-up) a administrátorských věcí, které doma IMO moc lidi nevyužije.
Přesně tak. Např. blokování obsahu www stránek nějak neočekávám od FW, ale od prohlížeče.