Mám takový problémek, přinesli mi počítač do firmy, kde máme klasickou Lan s připojením k Internetu. Zapojím síťový kabel a nejde na přineseném počítači Internet. To je jasný má jinak nastavený připojení ale kde já ho mám změnit aby chodil přes naši LAN?
Start>Ovládací panely>Síťová nastavení>vlastnosti>TCP/IP>a zbytek siuž musíš nastavit sám, podle OS.
Start>Ovládací panely>Síťová nastavení>vlastnosti>TCP/IP zatrhnout>a zbytek siuž musíš nastavit sám, podle OS.
Vše tam je zaškrtlý i TCP/IP protokol ale jaksi se nejde stále připojit.
O.K. zkusil jsem to a také nic. Zkusím přepsat adresu na DNS.Jinak už nevím.
Nech zatrhnutý tohle: Klient sítě Mrkvo$oft, Wmvare Bridge Network Protocol(nějak se mi to tu to objevilo), Plánovač paketů ..., TCP/IP, pak na záložce Upřesnit nesmí bejt nic zatržený ani nic vybraný v ListBoxu
Pokud nemáte ve firmě DHCP server (dynamické přidělování ip adresy), tak musíš hlavně správně nastavit IP adresu tomu počítači, aby nekolidovala s nějakou jinou adresou už používanou, nastavit masku podsítě a výchozí bránu kvůli připojení k internetu.
to nám napsali na JAJCu(Jabberu, kterej používáme jako sdělovací prostředek) že si můžeme bez obav všechno nastavit na automaticky, ale ono to pak nejelo, tak sme to dali zase nazpátek.
Zaškrtlý je klient Microsoft, Netbios služby Nwlink, sdílení tiskáren, plánovač paketů,TCP/IP a Přenašeč IPX -máme tu Netware. V upřesnit je jen firewall a ten je nefunkční.
Jestli je internet za proxy (jako že je), tak je možné, že se nenastavuje proxy na přístup k netu. Pak je ještě možné, že na průchod může být požadováno jm a heslo.... Úplně nejlepší je zeptat se správce. Taky je možné, že tvůj stroj, pokud není zaregistrovaný, tak k nějakým síťovým prostředkům vůbec nepustí. Prostě se zeptej správce, pokud máš důvod se ho neptat, nemusí se ti vůbec povést používat síť.
Dynamické přidělovaní adres je nastaveno automaticky, takže to odpadá, navíc jsem koukal a IP adresa je přidělená a nekoliduje s jinými v síti. Do sítě se normálně připojím - to je o.k. Jinak na síťovým klientu je Win. XP,. Asi to už nebudu řešit, to je slovo i správce sítě.