Laura "!POPIŠ STAV, KDY BY SE TI DECHOVKA LÍBILA! omlouvám se za caps lock ;-)"
Napadlo mě třeba:
Jsem dost líznutý, všude je randá, takže dechovka není moc slyšet a na pódiu se nakrucuje zpěvačka, co už na sobě nemá všechno, co má mít... (-; Třeba v tomto případě by se mi dechovka mohla líbit...
hohoho!
Tak to je fakt mazec... :-)
MzM: tak to asi neklapne:) Nevím že by v bordelech hráli dechovku:)) Možná tak na pokoji:o (to je zas jiná dechovka). Ale pokud myslíš pořádnou dechnu na pořádné venkovské zábavě, pak jsem zažil stavy (byl jsem fakt moc:) ), kdy jsme s kámoškou pár válů "odtancovali".
však je to taky hudba na zábavy, ne na poslech
Pánové, marná snaha. Já si prostě NEDOKÁŽU představit stav (a to zahrnuju i delírium a kóma), kdy bych zkousla dechovku, potažmo dokonce na ní tancovala... Tak maximálně tanec sv. Víta... a pak bych hned umřela.
Fuj, to by byla ošklivá smrt...:-/
Dechovka neni špatná
.
.
.
.
.
.
.
.
(Třeba na pohřbu někoho, koho jsem „nemusel”)
Pohřeb, ano, to ano... takový to: (pateticky) "Jdeš za rakvííí, bledááá a plačííícííí, pam-pa-dam..."
http://www.music-map.com/
>> Gothic metal
Lehčí, občas trochu holčičí styl. Texty se hemží upíry a podobným temným kýčem. Někdy se plete s doomem. Častý je ženský vokál.
* Moonspell
holčičí styl :-O PANIKA ! ! !
Btw. Ach, ta snaha ortodoxních metalistů o zachování čistoty jednotlivých stylů je tak laskavě starosvětsky zpátečnická :)
http://hysteria.sk/sven/files/metal.txt
este tam pry chybi toto:
Gothic metal: Prijede na koni cely v cerne leskle kuzi, jak uvidi draka, vytahne mec a zabije ho. Vozere princeznu cervenym vinem, pak ji osuka a na zaver o vsem slozi baladu.
Speed Metal: Nez se drak nadechne k ohnivemu dechu a princezna roztahne nohy, tak jsou oba osukani a zabiti.
----------------------------
metal? hm, to slovo uz jsem nekde slysel...
Ja hudbu rozlisuju ciste subjektivne na tu, ktera se mi libi a na tu, ktera ne. A jak dotycnej "styl" nazyvaj, na to jim seru. Kuprikladu tzv. nu-metal. Kdyz Korn vydal prvni desku, zadnej "nu-metal" to nebyl. Proste hudba, pro kterou nazev tak nejak nebyl. Az pozdejc kvuli komerci to tak bylo nazvano a zaclo se k tomu hlasit LP, rammstein a podobny pochybny kapely vytvoreny ciste za ucelem zisku. BTW zkuste mi rict, co za styl hudby je trebas tubular bells od Oldfielda...
nevite co je heeloween? na metal archieves pisou power/speed ale to se mi nezda...
Sojkovce: Jako by Korn nehrali stejnou idiotskou komercni hudbu jak ostatni jmenovane skupiny... ;] A prvni zarucene nebyli, debilove budou existovat pred nima a budou i po nich.
Btw nedavno od nich odesel kytarista, protoze je ta hudba moc agresivni a neshoduje se s jeho krestanskym vyznanim. Ted kaze v kostele. Fraj3r.
Tak ještě zopár mých oblíbených hudebních stylů:
Art rock; Progressive rock
hanyZ >> A není snad pravda, že většina gothicu je kýš s kýčem, okořeněný kýčem? Pravda, Moonspell jsou trochu jiný případ... To máš jedno, stejně to poslouchám :-)
co sem to jen chtel napsat.. jo uz vim, nikdy sem se zadnym hodnocenim na metal archives neridil ba dokonce sem dlouho nevedel ze tam nejaky je. checkuju tam jen alba.
ad metal neco resi/neresi - v podstate nic neresi. a Indy & Wich snad jo?
Proč by taky hudba musela něco řešit, naopak, já se radši při hudbě odreaguju než abych poslouchal, že je svět zmrvenej a podobný kecy.
A to ja si zase rad vyslechnu kouzelne lyricke pribehy z lesa nebo epicke baje o starodavnych valecnicich...
Měl jsem na mysli řešení reálného světa.
milster> ja ziju ve svym.. :)
Freya: Ale jo, já se spíš děsil, že jsem holka:D Každopádně Moonspell jsou fajn. Alespoň ty novější desky, co jsem si zatím sehnal, se mi líbí hodně moc.
Pat: Já bych taky rád žil ve svém světě, ale furt mě z něj nějaké svině vyhánějí do toho skutečného. Většinou to souvisí s prací a takovýma blbostma :-(
Garofano:: Hard rock taky neni špatnej..
ad Moonspell >> mě se líbí hlavně Wolfheart, Butterfly Effect a jejich bokovka Daemonarch. Ale nevím, co bys na to poslední řekl :-)
Daemonarch něznaju. Wolfheart je tuším první a to jsem taky ještě neslyšel. Butterfly Effect se mi líbí. Je vidět, že se nebojí experimentovat. Tak to má být. Jít stále dopředu, zpátky ni krok :)
A taky se mi hodně líbí to grafické ztvárnění obalu s motejlem.