Důležité, jde o lidský život!

http://www.petitiononline.com/19461949/petition-sign.html

Podepište prosím tuto elektronickou petici na záchranu Terri Schiavové, kterou odpojili od umělé stravy a teď umírá.
OK
Sice o tom nic nevim, ale rekl bych ze se bude jen trapit, dost mozna si tu smrt i preje. Do toho se michat nebudu.
to je ta, co kvuli ni musel bushik prerusit dovolenou? nechapu, proc se do toho maji michat lidi, kteri o tom nic nevi.
Vzdyt ta uz je davno mrtva...
15 let v komatu. sice si pamatuju na ten příběh, jak byl ten člověk 20 let v komatu, ale má poškozenej mozek, což nesvěčí o ničem dobrým. já to nepodepíšu. je těžký rozhodovat za někoho jinýho, obzvlášť, když ho vlastně vůbec neznáte. Navíc si myslim, že ti lékaři nejsou žádný amatéři...
Já ležet 15 let s poškozeným mozkem bych si sakra přál, aby to utrpení pro mě skončilo. K čemu bych byl s poškozeným mozkem lidstvu prospěšný?

Tuhle otázku jsem si položil a odpověděl si. Ne, nepodepíšu. Nejsem sobec, ale vážně bych řek, že si to osvobození od života TS přeje ;)
Procital jsem si zavery lekaru. Koncovej mozek je prakticky mrtvej (zadna EEG aktivita), pracuje jen mozkovy kmen, proto je schopna dychat. Jinak je to telo bez duse.
Jo tak přesně o tomhle jsem četl v novinách. Nejsem sice (a ani bych nechtěl být v její kůži), ale představoval jsem si tu bezmoc, když bych třeba (i když ani tohle asi nemůže) jenom koukal nad sebe, nemohl se ani pohnout, být takhle 15 let a nemohl bych nikomu říct, že už to chci skončit, je fakt odporná. To je snad horší, než být zavražděn, když už nejsou žádné dobré vyhlídky. Nechci nikomu ublížit, ale takhle to cítím a myslím si, že její manžel má pravdu. Lidi už dneska neví, do jakejch všech aktivit by se zapojovali a myslí si, jací jsou hrdinové, i když jak už tady nade mnou psali jiní, o tom nic neví a doktoři specialisti (kór v USA) tomu asi rozumí trochu víc. Nechci urážet její rodiče, ale zdá se mi že jsou posedlí "slepou" nadějí. A koneckonců rodče mají ke svému dítěti většinou trošku silnější vztah, než je zdrávo. Slyšel jsem, že se na jejich stranu přidal nějaký církevní hodnostář či co. Nevím, ale podle církevního učení snad když smrt přijde, tak udržování na ve velkých úvozovkách životě mi přijde trochu mimo jejich zásady. navíc teoreticky je už v tomhle stavu napůl cesty do driuhého světa a ty přístroje ji tu akorát stále drží, takže ani když to budu brát z duchovního hlediska, tak se mi to nezdá správné.
Snad jsem nikoho neurazil, ale takhle věc mě v novinách zaujala. Zkoušel jsem si sebe představit v její situaci a nevidím důvod, proč by si mohla přát být dále udržována v komatu.
Tohle bych v životě nepodepsal. Ta chudinka je už 15 let mrtvá a kvůli pološíleným rodičům, kteří si to nechtějí připustit, se z ní během té dlouhé doby stala jakási zombie. Vždyť i její manžel souhlasil s odpojením a snažil se to prosadit, prý to bylo její přání.

Jak jsem koukal na její fotky, tak to byla před 15 lety vážně kočka. Já osobně bych ji nechal v klidu umřít už tehdy. Sice by to bylo bolestné, jako vždy, když člověk ztratí někoho blízkého a milovaného, ale pamatoval bych si ji takovou, jaká byla v té době. A ne jako nějakou vyschlou živou mrtvolu, slintající a pobryndanou od kaše...

A že se do toho plete Bush, to mě ani moc nepřekvapuje. Jeho mozková aktivita je totiž taky téměř nulová...
Njn, každý máme jiný úhel pohledu na věc.
HanyZ: >Jeho mozková aktivita je totiž taky téměř nulová...> No to je svatá pravda.
hanyZ: Trefa :o)
ML: Jenze Terri mela vlastne spravne umrit. V tom tele jiz neni jeji vedomi, je to jen umele nazivu udrzovana prazdna telesna schranka. A to je imho nedustojne a ani lekari by si nemeli hrat na bohy.
http://petition.eurolinux.org/index_html?LANG=en
Podepsáno.
byl jsem 6000 kdo to podepsal.
Podepsano s chuti a bez zavahani.
jj taky sem podepsal, ale před půl rokem :))
Ja uz podepsal asi ctyri, asi sestkrat :)
>Dulezite, jde o nas vsechny>>

A právě proto bych takovou prasárnu nikdy nepodepsala. Co je to za záchranu? Koho, čeho, proč?
v zivote nic takovyho nepodepisu. myslim ze kdyz clovek chce, ma pravo umrit. a uz kuli tem 15 letum. fuckuju vsechny co to podepsali
laura: neplet si ty dve petice :]
N I K D Y. Je to chudinka. 15 let v kómatu. Vám, co ste to podepsali, by to nevadilo? Dyť to je 'tělo bez duše'. Zkuste se vžít do ní.
yp: nepletu. Myslím tu první.
tak proc citujes 'Dulezite, jde o nas vsechny', coz je spojeno pouze s tou druhou?