Jo, ta druhá je pro náš pro všechny důležitá, JENŽE… četl jste někdo nadpis prvního příspěvku?
Aha :))) Výborně, tak jsem to zalamil. Ta druhá pochopitelně důležitá je ;)
Samozřejmě, že má právo umřít když chce ... ale
1) nevíme jesti chce
2) i kdybychom předpokladaly, že je to tělo bez duše, ten způsob se mi hnusí
Já tady mám u několika lidí pověst "nechutně objektivního Mirka Dušína". Nebudu tady zase psát, že o tomhle případě nikdo z nás nic neví, protože tady IMHO žádné lékařské znalosti nejsou potřeba. Tady jde o cit.
Takže můj názor je (ačkoliv o lékařské stránce problému toho moc nevím) jednoznačný:
Jsem pro obpojení, petici nepodepíšu.
Mimochodem ale já si myslím, že pro ni smrt nebude vysvobození. Proč? Protože podle mě ona vůbec neví že žije, takže se vůbec netrápí. Je to prostě jen tělo s obíhající krví a fungujícím metabolismem. Pro rodiče to určitě bude nepříjemné, ale bohužel, ta dívka už je mrtvá dávno a kolika miliónům jiných rodičů dcera umřela a žádný humbuk kolem toho nebyl. Její manžel si odpojení přeje.
Mohlo by se zdát, že ona vlastně nikomu nevadí, tak proč ji odpojovat? Není to pravda - vemte si, jak velké náklady s udržováním na ne-životě s ní nemocnice má.
http://washtimes.com/national/20050327-123600-3314r.htm
Tome, žádné náklady nejsou ... všechno se platí z odškodnění, které dostala, protože její stav zavinili doktoři ... manžel si přeje aby umřela jen proto, aby z toho co zbylo, dostal co nejvíce ... možná, že doktorům slibil za to podíl ... když řeknou, že je v tom "vegetativním stavu" ... ale i kdyby byla už dávno mrtva (a podle mě na 99,5% je) ... ten způsob, nechat ji umřít hlady a žízní, se mi prostě a jednoduše hnusí ....
Mno v principu ji vezmes neco co ji davas dobrovolne. Nezabijes ji, jen prestanes delat neco co nemusis (coz ji v dusledku stejne zabije). Kdybys ji zastrelil, utopil.. cokoliv.. byla by to prakticky vrazda.. ji je to stejne jedno, ale kdyby se rodice doslechli o poprave, asi by je to vzalo vic nez tohle.
Kazdopadne smrt zizni je asi nejhorsi smrt co znam.
Ale je v komatu, tak je to vazne (snad) jedno...
Jezis, to snad nemyslis vazne ... kdyz nekoho zavres do cely a nechas ho tam umrit hlady a zizni ... to neni vrazda ? ... tohle je uplne stejny ... no co chtit po imbecilnich americanech ... nemaji ani dost odvahy ji vzit zivot rychle ... jako to delal u poprav ... je to hnus ... nemuzu si pomoct
samozrejme ze je blbost udrzovat ji pri zivote 15 let... ale nekteri lide, casto nabozensky zalozeni, maji takovou tendenci verit ze to panbuh osefuje. Ale Je to na rodicich. Zakon je zakon. V USA si na nem zakladaji... prakticky bych ani ja nechtel aby o mem zivote rozhodovali doktori a rodice do toho nemohli fusovat. Kdyz ho zavres do cely, tak ho tam drzis nasilim. To je vrazda. Je to o necem jinym :)
A uz vubec bych nechtel aby nejaci retardi z kdejaky p*dele rozhodovali o mym zivote peticema...
Boha do toho neplet, ten s tim nema vubec co do cineni ... ale ty si me stejne nepochopil :-( .... ja tady neobhajuju aby ji drzeli pri "zivote", kdyz je na 99,5 % mrtva a nic neciti ... ale vadi mi ten způsob, to pokrytectvi ... docetl jsem se v jedne knize ... napsal ji clovek, ktery dodava pro americke staty "popravci automaty na injekce", ze si tam nechavaji namontovat 2 spinace s vnitrnim pocitacem, ktery pak "nahodne" rozhodne, ktery spinac zabijel ... doprdele, jestli jsem pro trest smrti nebo pro euthanasii, tak at to delaji poradne s osobni odpovednosti ... jeden clovek zmacne spinac a zabije ...
S tema spinacama sem to nepochopil.
a meli by to udelat manzel, kteri to zadal (v pripade trestu smrti pak soudce ci porota ...)
S tema spinacema .... no myslel jsem jaky jsou americani pokrytci ... chteji Terri zabit (nechat umrit) a popravovat vrahy ... ale nikdo za to nechce byt osobne odpovedny ...
Soudce a popravci? Nevim nevim... kazdopadne divis se tem lidem, ze za to nechcou byt odpovedni, zvlast kdyz je kolem toho takova giganticka medialni bublina?
A s tema spinacama to porad nechapu =]
Je to vecny neresitelny eticky problem. Nektere veci lepsi nechat prirode. Paradoxem je, ze i clovek se vsim, co vytvoril, je vlastne priroda. Reseni nezna nikdo.
Prostě celý je to nechutný...
yp: sorry, já si přečetla nadpis u předcházejícího příspěvku, kterej je mimochodem výstižnej...
Pokud jde o petici, myslím si, že je naprosto nesmyslná, zbytečná a ničeho nedocílí.
Pokud jde o odpojení/neodpojení, názor už jsem napsal.
A co se týká toho způsobu zabití (umučení hlady) - já si nemyslím, že se jedná o zabití, ona už dávno mrtvá je.
To, že ji funguje jen část mozku, která ma na starosti oběh krve, to neznamená že žije.
To byste taky mohli každého když umře napojit na umělý oběh krve (sice by i oběh krve byl umělý, ale to už zas tak velký rozdíl není), cpát do něho živiny a tvrdit, že žije. A pak kdybyste ho odpojili, tak by podle vás umřel znovu a ještě navíc hroznou smrtí (hladem)?
o cem je ta druha petice?
O tom abysme mohli nadale pouzivat pocitace
Já nevim, ale bejt jí tak už du na kopeček. Jo sorry vona vlastně chodit nemůže, ale každopádně ji teda podle mě jen tejraj a zbytečně. Jestli funguje jen část mozku, nechci bejt sprostá, ale je to zbytečný tejrání a na hovno. Měli by zavíst poslední injekce i pro lidi, páč podle mě by se hodně lidem ulevilo. Já ležet s proleženinama v hospitl s rakovinou tak přemejšlím jak to mí to co nejrychlejc za sebou. Když si to někdo přeje, maj mu tu injekci dát, ale to je můj názor a doktoři maj zřejmě jinej.
Myslím, že pro Terri je záchrana to odpojení.
Tom - Kvalitní názor!
To byste taky mohli každého když umře napojit na umělý oběh krve, cpát do něho živiny a tvrdit, že žije.
Toje stejný jako kdyby chlap znásil mrtvou ženskou a pak tvrdil že je těhotná.
Je přece jen rozdílná věc, ale je to skoro to samý.