#lama > já jsem čekal že to někdo napíše.
Ta moje poznámka se týkala toho, že vím, že používáš Linux a taky toho, že VIM pochází z Linuxu. Nebyla tam ani zmínka o tom, že VIM na Win neexistuje.
Prostě na Linuxu je používání VIM MNOHEM běžnější než na Win, to nemůžeš popřít.
jo a zapomel sem na jpw.cz, to je takový manuál k PSPadu:))
Notepad, notepad a notepad. Někdy taky Poznámkový blok. A když mi to přeteče nebo chci udělat nějaké glogální změny, tak starej Homesite (samozřejmě jen pro editaci). wysi jsou šíleníííí.
Tom: promin, ale take jsem cekal, ze takto odpovíš :))
Trochu tě opravím, VIM až tolik nepochází z Linuxu, je programován na BSD systému, ale na Linuxu je díky Vi nejrozšířenější, pravda. Na Windows jej moc lidí nepoužívá, protože :!wc % by tento systém nezvládl :)
freya: no, ale předtím to musíš pokaždý poslat na web, ne? Což u FP nemusíš... Já vim, že je FP šit, chystám se na poslední rozloučení a pak ho někde s fanfárama zakopu, ale na něčem se začít musí, ne... :-/
Laura: AFAIK Freya dělá XHTML a CSS, takže neposílá, jen ukládá a reloaduje.
a na co poslat na web? ved staci aj localhost a na (X)HTML ani apache nepotrebujes
Micro$oft Publisher, Micro$oft Word RuleZ :-))
No vlastne taky Micro$oft Notepad :)
Macromedia Homesite 5
dobrý zvýrazňovač syntaxe, má viacero vychytávok...
Je mi divný že většina lidí tady používá běžný textový editory.
Myslím že texťák je dobrej spíš na úpravu stránek, ale na větší práce,
hlavně pro dynamický stránky je lepší ten Dreamweaver. Pracovat s texťákem mi připadá jako kopat pole motykou. Názor tu měla spousta známých odborníků. Může mi teda někdo říct jestli ten texťák není jenom zvyk nebo machrovinka? To není žádná provokace, zajímá mě ten rozdíl.
V mém případě je používání notepadu zapříčiněno pouhou leností. Budete se mi smát, ale při odlaďování PHP skriptů odpočítávám řádky ručně (ano, jsem lama) a to jen kvůli tomu, že jsem líný přesedlat na něco použitelného.
To jsem celý já, prostě jdu, protože jsem líný zastavit, i když je jasné, že by se mi to okamžitě vyplatilo..
george: Jak bys chtel dynamicky stranky pohodlneji editovat v DW misto textaku, v obojim pracujes s textem, tak kde je problem? Textak neni machrovinka, jen jej pouziva 10/10 profíků (nějací používají DW, ale jen jako texťák).
Prostě texťák je zvyk, jinak to snad ani nejde, žádná machrovinka.
není texťák jako texťák, notepad se třeba s ghtml nemůže vůbec rovnat, a klidně se tu o tom budu 5 let hádat protože to tak je, to nejspíš myslel george
Prostě a jednoduše, každý používá svůj editor !
Bavíme se o textovým editorech, ne o notepadu.
No mi osobně připadá jako zbytečná "machrovina" používání notepadu. Barevné zvýraznění kódu výrazně přispívá k přehlednosti a snižuje počet chyb.
Číslování řádků je např. v PHP dobré ke zjištění kde je ta chyba kterou to píše. Slyšel jsem že někdo si dává v notepadu na začátek každého řádku kódu číslo řádku v podobě /*23*/ ručně, což se mi zdá postavené na hlavu.
Notepad nemá žádné další funkce, ani ty základní jako např. propracované vyhledávání/nahrazení, což je při programování často dosti důležitá věc (pokud nejste masochisti, kteří rádi dělají zbytečnou opakující se práci).
Taky PSPad. Hlavne se mi libi, kdyz otevru zavorku, uvozovku, atp., ze ji hned sam zavre. Velmi pohodlne.
Tak speciálně tuhle funkci jsem si vypnul. On totiž problém je, když potřebujete někam vepsat jen otevírací závorku.
A taky tohle je potenciálně návyková záležitost a někdy je potřeba psát nějaký program mimo PSPad a vznikaly by zbytečné chyby na obou stranách.
(Můj postoj.)
Tom: Jo to je fakt. Uz se mi to i stalo :)
Koukám, že jste si nikdy nezvykli na HTML Kit. Proti jeho automatickému vkládání rozličných kombinací muřích noh je to "<>" z PSPadu maličkost :-)
Freya: HTML Kit nás nutili používat ve škole, ale stejně mi k srdci nepřirostl a používám PSPad.
Blahopřeju, mě ve škole momentálně nutí používat Adobe GoLive. Fuj ho.
Mě Notepad nepřipadá jako machrovinka.
Používám ho hlavně proto, že:
*ho mám nastavený na F4 (Edit) ve Total Commanderu :-)
*je skoro všude (na Windowsech).
*je nejrychlejší (IMHO).
*Není to shareware nebo něco takového.
*je nejjednodušší
-Dynamické stránky? Pokud jde o DHTML, tak to příliš nepoužívám.
Ale neříkám, že Notepad je jediná cesta.