jaky editor pouzivate

> *je skoro všude (na Windowsech).
no právě jen na widlich
> *je nejrychlejší (IMHO).
to opravdu jen IMHO
> *Není to shareware nebo něco takového.
to není spousta editorů
> *je nejjednodušší
a výhoda?

Mno k těm závorkám. Hodil sem si do configu inoremap, takže ( a " píšu normálně a (( napíše () a kurzor mezi, stejny s uvozovkama a apostrofy.
Zkoušel jsem leccos, ale vždycky mi víc vadilo, že někdo něco udělal za mě (s čímž jsem nepočítal) - nejlepší jsou na tohle automatické opravy ve Wordu - ty fakt miluju! .... .... než to, že musím vše dodělat sám a nikdo mi "nepomůže". A protože to myslím vážně, používám Notepad.
#lama: IMHO myslel adamson, že se notepad ve Woknách nejrychleji spustí, což je pravda, AFAIK.
>> Zkoušel jsem leccos, ale vždycky mi víc vadilo, že někdo něco udělal za mě
>> (s čímž jsem nepočítal) - nejlepší jsou na tohle automatické opravy ve
>> Wordu - ty fakt miluju! .... .... než to, že musím vše dodělat sám a nikdo mi
>> "nepomůže". A protože to myslím vážně, používám Notepad.

Tohle mi připadá jako hodně krátkozraký důvod pro používání Notepadu. Já třeba nevím o tom, že by PSPad dělal něco za mě. (Kromě toho že při založení PHP souboru sám napíše <?php ?> a volný řádek mezi to a při založení HTML souboru vypíše základní strukturu, což ovšem není problém protože stačí založit textový soubor a nevypíše nic). Vím ale o spoustě věcí, které mi ulehčuje, včetně té naprosto základní věci jakou je barevné zvýrazňování kódu. Možná to někomu připadá jako zbytečnost, ale to není jen na efekt. To výrazně snižuje množství syntatických (a díky přehlednosti i ostatních) chyb a tudíž urychluje práci.
> #lama: IMHO myslel adamson, že se notepad ve Woknách nejrychleji spustí, což je pravda, AFAIK.

AFAIK... IMO ne :)
Tom > a navíc jsem si zvykl na panel exploreru - nemusím hledat další soubory v adresáři. Další věc je vícestránkový režim okna, při psaní includovaných skriptů je to dost efektivní záležitost.
A navic mam PSPad takove nejake Tidy a vubec vychytany HTMLfunkce... Navic zvlada povicero charsetu, zatimco notepad jen win-1250 a napul UTF...
> napul UTF...

Co se týče UTF, musím zopakovat, že Notepad se mi naposled osvědčil daleko líp. Dělat web v azbuce a ještě bez obarvené syntaxe je bolest, ale jiná možnost nebyla, PSPad to nezvládl...
Ja urcite azbukou psat nikdy nebudu, takze mi to vubec nevadi.
To jsem jedinej, kdo používá MS FrontPage?
kéžby :)
Mike > musím říct že tvá odpověď mě rozesmála, nevím proč, ale rozesmála :-))
PSPad není až tak dobrej. !Nekamenujte mě prosím!

Dělal jsem v něm asi půl roku, protože nic jiného zdarma nebylo lepší.
Teď ho měsíc nepoužívám a zkusil jsem ho. Byla to muka, vůbec nechápu, jak jsem to mohl používat.
Ja pouzivam html kit a som zatial spokojny kto pouziva tento editor ako ste s nim spokojny?
HTML Kit je fajn, když si ho dobře nakonfiguruješ. Ale s výběrem charsetu je na tom bohužel mizerně...
převážně vim.
jináč k ruštině. zkoušel jsem copy & paste v linuxu FF/Quanta - no problem. Azbuka jak vyšitá :).
Majkls: Quanta sux :o) ve VIMu by měla taky jet, pomocí nějakýho plugáče.
Ježíííš, už ze mě mluví chlast :o))
Chtěl jsem říst pomocí nějakýho parametru, sry.
myflower (mimochodem zajímevej nick, jak jsi k němu přišel?): nejseš, pojď, pudeme se zabít spolu...
Dreamweaver MX 6.0. Tak poviete si, zasa jeden s Dreamweaverom. :-)
Bohumil Stejskal: Legálně? Mohl by být, šestka je teď ve slevách.
ja pouzivam PSPad :)
Já mám legálně Dreamweaver 4ku :) A používám ho.