Blíži sa koniec sveta?

jak nekdo muze vedet jak byl tenkrat velkej :-))
podle tý díry co tam zůstala
>Blíží se konec světa?

Právě jsem viděla film Constantin a jediný, o čem mě to přesvědčilo: taková fraška nikdy nenastane :)
Jinak souhlasim se Skaffem - všichni umřeme, ááá, poďte se rychle ožrat!
neboj. vsichni neumrem. ja tady zustanu. sam. protoze mam takovy zvrhly stesti nebo mozna smulu :-D
btw to ozrani ti jako zabrani umrit nebo jak?
ne jako užít si ještě trochu life :)

OT: nepište muj nick s velkym pismenem na zacatku, mam na to alergii... :/ grr
vazne Skaffe?
to Duso: Asteroid "sejmul" hlavne velke dinosaury. Ako by tym priroda chcela napravit svoj omyl, ze dovolila stvoreniu takychto gigantov. Keby sa tento incident neodohral, pravdepodobne by zvierata dnes dosahovali priam kolosalne rozmery. Nemyslim vsak ze vyhynutie dinosaurov bolo zalozene na priamom ucinku dopadu asteroidu, lebo to by vyhynuli len v okruhu niekolkych stoviek az tisicok kilometrov od Yucatanu. Skor som toho nazoru, ze bol dopadom asteroidu hrubo naruseny potravinovy retazec t.j. popol znicil rastliny, bylinozravce nemali co zrat atd, atd... Niektore zvierata z praveku prezili a dari sa im dodnes. Napr.: zraloky a krokodily. A taktiez mnoho dinosaurov sa zmenilo na vtaky.

Ale dufam, ze nieco taketo sa uz nezopakuje. Okrem toho, za par rokov sa bude mozno lietat na Mars, tak tam sa vsetci odstahujeme :)
2BS> jj, neco na tom pravdy je. Pri dopadu planetky typu 2004 MN4 se do ovzdusi vymrsti tuny prachu, kterej se rozptyly po cele obloze planety(zabranuje pruniku svetla na povrch planety, klesne teplota atd.). Tento prach pote z ovzdusi pada nekolik let. Coz zcela zapricini vymizeni rostlinstva a velci bilozravci tak behem par tydnu zacnou vymirat hladem a nasledne i masozravci. (nejak takhle imho vymreli dinosauri)
Konec světa se blíží, protože ze Superstar vypadl Jankovič!;-)
Konec světa se skutečně blíží: podívejte se na nějaký (jakýkoli) výrobek - např. PC, ale může to být i cokoli jiného. Vyneste si do grafu závislost jeho životnosti na roku jeho výroby. Křivka je téměř lineárně klesající - životnost výrobků (morální , ale i fyzická) se zkracuje. Až dospěje k nule, tedy vše se rozpadne v okamžiku výroby, bude konec světa!
Zdenek: Když se podíváš na zboží vietnamských trhovců, tak konec světa musí být již velmi blízko.
..sem to moc nečet. Ale:
Už zase konec světa? S tímhle proroctvím se setkávám každou chvíli. Co to registruju, tak poprvé to mělo být tuším 1985, pak 1988, pak 1999, pak 2000, teď teda 2029.
Furt nic. A já se tak těšil...
Nebo pamatujete si, jak odoborníci tvrdili, že v roce 2000 se celý svět zhroutí, protože počítače jsou naprogramované jenom do 1999 a s tou dvojkou si už neporadí? tomu říkám dobrý hlod :o) Ale možná, že se celý svět zhroutil a já mezitím spal :o)
Svet sa fakt ruti dole, ako hovoril Zdenek. A mozno to prave zacalo na zlome rokov 1999-2000. Ale to pochybujem. Numerologia je vsak tiez zaujimava veda.
Eagleeye - nevím jestli jsi dobře problém y2k pochopil, ale tam šlo o to, že starší programy (a počítače, čipy atd.) ukládaly rok dvojmístně takže skok z 99 (1999) na rok o jedno vyšší mohl přinést různé problémy. Nešlo o to, jestli si poradí nebo neporadí s dvojkou. A opravdu se stávalo, že se rok změnil na 1990 nebo dokonce na 19100 :-)
Ale že nastane konec světa kvůli tomuhle, tomu snad věřili jen ti největší paranoici světa...
A nevím kdes vzal že to tvrdili odborníci, žádný odborník by takovou volovinu (zhroucení světa) neřekl.
Mimochodem jestli někdo tvrdil, že 1. 1. 2000 bude konec světa (ne kvůli počítačovým problémům, ale prostě protože to je takové maxické číslo), tak na to se dá říct jen jediné - proč by měl kkonec světa být řízen naším vymyšleným počítáním roků? Copak příroda má tušení který "rok" je? Je sice pravda, že rok má svůj praktický původ (jeden oběh Země kolem Slunce), ale počátek toho roku (oběhu) už si určili lidé, takže přírodě je naprosto fuk jestli je 1. 1. nebo 15.6.
Vázat konec světa na letopočet nebo den jen kvůli toho čísla je naprostý nesmysl.
Stejně tak jako vázat konec světa na papeže a podobně. Jestli nastane konec světa, bude to čistě přírodní záležitost (žádné nadpřirozené síly) - takže srážka s kometou nebo jiným vesmírným objektem případně jiný "vesmírný" důvod, extrémně silná sopečná erupce, roztání ledovců nebo jiný "pozemský přírodní" důvod, nebo atomová válka nebo jiná "lidská příčina".
No, inac aj na vojnu som zacul predpoved. Uz na rok (2006) by sa vraj mala začať nuklearna vojna. Medzi kym sa nepisalo. Po rozume mi chodi len Irak a USA.

Tom > Neviem ci je prirode jedno, ze ci je 1.1. alebo 15.6. V januari stromy "spia" a v lete kvitnu. Aj ked, v dnesnej dobe je uz vsetko naopak...
Duso - si děláš ze mě srandu ne? :-)
Jistě, v létě stromy kvetou a v zimě ne. Ale v době kdy u nás je léto tak někde jinde je třeba zima, to ti nedošlo? Nebo myslíš jako že nastane lokální konec světa? :-)
To máš pravdu Dusko, ale stromům je dočista jedno, jaké datum máme my (nestromy) v kalendáři.
konec světa bude 30.4.2012, tak a teď se bojte....
To je zrovna tak věrohodná informace jako jakákoli jiná informace o konci světa.
Že jsem tak zvědavý, definoval někdo konec světa? Tuším, že v bibli se píše cosi takového (vařící oceány, ohnivá obloha) , nevím ještě jsem bibli nečetl.
Konec kterého světa?
mmch. Jdu-li někam, těším se na konec cesty. Konec pracovní doby taky není z nejhorších. Není nakonec konec světa jeho pozitivním vyvrcholením, po kterém nám už v něm konečně bude dobře?
Koncem světa se rozumí okamžik, kdy bude vyhlazeno (vyhubeno) lidstvo, nad tím myslím není potřeba polemizovat.
Já to proroctví neznám, ale z toho, co se v tom článku psalo, vychází jen jakási mlhavá pravděpodobnost. Vztah se jménem Benedikt možná, ale proč by neměl být posledním třeba Benedikt LXVIII ? Navíc jméno Benedikt si papež zvolil sám, to o tom proroctví konkláve nevědělo? Měli se zeptat markizy.
Lenze ten co to v minulosti predpovedal, predpovedal mena VSETKYCH papezov od jeho posobenia az po koniec sveta. Ta pravdepodobnost je o to vyssia, lebo predpovedal SPRAVNE vsetkych papezov do teraz. Takze este jeden papez okrem tohto (vraj posledny bude cernoch) a je tu THE END...
Jo, není problém napsat teď někam článek, že někdo před 1000 lety předpověděl jména papežů a klidně i s velikostí jejich bot.