Blíži sa koniec sveta?

Trocha upresni, konec sveta jak ho znate bude zejtra ve 12:00 UT

to totiz vymazu tuhle nepovedenou RTS ze svyho disku:)))

takze jeste mate vsichni dost casu na poradny uzivani
Ještě do toho začni motat Matrix a někteří lidi začnou slintat blahem <smajlík koulející očima>
Hmmm... Koniec sveta, lenze co sa pod pojmom svet predstavuje? Tom si predstavuje, ze to bude ked bude vyhubene ludstvo. Lenze to bude len koniec ludstva. Niektore zivocichy preziju a bude im sumafuk ci nejaki ludia su, alebo nie su vyhynuti. Svet pojde dalej aj bez ludi. Mozno to laka k predstave, ze koniec sveta nastane, ked sa rozpadne planeta Zem, ale Zem tiez neznamena cely svet. Mimozemstanom bude sumafuk, ci sa rozpadla nejaka tuctova planeta Zem. Koniec sveta zrejme nastane az ked cely vesmir exploduje na ciastocky velkosti zrniek piesku, ale to si uz bezny smrtelnik nedokaze ani predstavit aky impulz musi nastat aby sa tak stalo.
Když se bavíme my lidi o konci světa, bavíme se o tom, co bude konec světa pro nás. Pokud vymřou všichni lidi ale zvířata nikoliv, bude to konec světa. Konec světa je pojem vyjádřený lidskou řečí, lidskou inteligencí, lidským myšlením, takže se týká lidí. Vymření lidí = konec světa.
Pokud i zvířata mají nějakou řeč a jsou schopna chápat tento pojem, pak možná i ony mají něco podobného jako náš konec světa. A nastane pro ně, až všechny vymřou.

Pokud chcete slovo svět položit rovno slovu Země, pak by konec světa nastal při destrukci Země. Ano, to by konec světa byl, protože lidstvo by vymřelo.
Pokud Země přežije, jen vymřou lidi, bude to konec světa taky, protože nebude nikdo kdo by mohl říct, že svět stále trvá.
Aj tak je otazka o konci sveta, vhodna skor do filozofickych kruhov ako na forum webzdarma :)
Je fakt, ze pre nas ludi bude skutocne koniec sveta po nasom zaniku aj ked sa mi to zda byt vrcholne sobecke.
Nípal už spomínla dátum 21.12.2012. Na nete som našiel ďalšiu predpoveď na presne tento istý dátum:

http://www.zive.cz/forum/SubChild.asp?Qst=198918&Main=63

Žeby sa fakt vrátila "planéta" spôsobilá Dobu Ľadovú?
Tiež sa tam píše, že v rokoch 2011-2014 bude III. sv. vojna a tiež sa píše o roku 3780, čo je ďaleko po konci sveta.

Je tam toho dosť...
Já předpovídám konec světa třeba na .... 28. 2. 2064
Tak a bojte se.
(Škoda že tu nejsou smajlíci, teď bych se vyřádil s ironickými smajlíky kroutícími očima a podobně.)
Tom: 8-O

Nostradamus predpovida konec sveta na vanoce 2012. Proc ale pise dalsi predpovedi az do roku 3780?

Popravde. Predvidat konec sveta je blbost. Ono to muze klidne prijit i zitra.
Jediny urcity a pravdivy datum konce sveta nastane az za 3 miliardy let. To uz bude slunicko v tak kritickem stavu, ze to znici vsechny planety okolo nej. Jenze clovek i priroda je nevyzpytatelna, ze konec sveta muze prijit i driv.
no mozna ze nejakou globalni katastrofu prezijou jen nejake kmeny v okoli amazonky a z nich se potom vyvine nova civilizace, ktera se o nas bude ucit stejne, jako mi o Babylone:)))

nebo vymrou jenom lidi a nejaky druh zvirat si vybuduje na tyhle planete uplne novou civilizaci a budou se o nas ucit jako mi o dinosaurech:)))

nebo priletej mimozemstani, kolonizujou nas a z nas udelaj otroky:)))

moznosti je docela dost
Třeba Zem ovládnou mravenci!
... a budou říkat: v roce 2012 (3797) byl začátek světa.
Mravenci už Zem dávno ovládli. Nebo spíš hmyz obecně.
To byla jen malá narážka na Červeného trpalzla :)

http://www.cervenytrpaslik.cz/scenare/CZ-02-1_Ozveny_budoucnosti.htm

LISTER: Rimmere, budeš vypnutý jenom, než se vrátíme na Zem.
RIMMER: Kde mě nebudeš potřebovat, takže mě už nezapnou.
LISTER: Mohli by tě vyléčit. Za tu dlouhou dobu věda určitě udělala pokroky.
RIMMER: Jo, vsadím se, že s léčbou smrti začali hned, jak jsme opustili Zemi. Ordinace jsou nejspíš narvané mrtvými. „Tak, pane Johnsone, tohle berte třikrát denně, brzy budete zase žít. Carol, další mrtvolu, prosím.“
LISTER: Ale mohli by!
RIMMER: Ano, Listere, mohli by, kdyby Země nevybuchla.
LISTER: Nebo jí neovládli mravenci.
RIMMER: To budeš ve svém živlu, jestli bude vládnout hmyz. Konečně dostaneš slušnou práci.
LISTER: (Drží krabici a chystá se odejít) Jo, jo.
RIMMER: Snad se dostaneš i do vlády.
LISTER: Ano, ano.
RIMMER: Možná se uchytíš dokonce jako manekýn.
LISTER odejde.
RIMMER: Jelito.
hanyZ: pokračovááát! ! !

Mám sice všechny díly na CD, ale v práci si filmy nesmíme pouštět :)
ááá, už jsem to objevila... :)))
HANYZ: (Drží baťoh a chystá se odejít z práce domů) Jo,jo. :)
Docela zajímavé :D
http://nostradamus.aktualne.cz/oldversion-nostradamus.htm#2001-4komentar
<nostradamus.aktualne.cz>

Nostradamus předpovídá, že mezi koncem roku 2010(nebo začátkem 2011) a rokem 2015 budou rozpoutány dvě velké války, které na severní polokouli zredukují počet obyvatelstva na 50%. Ti, co přežijí vojenské údery, zahynou žízní nebo na následky použití chemických zbraní.

Asi by som si mal začať stavať nejaký podzemný kryt...
Jedno mohu potvrdit: Konec sveta se opravdu blizi.
jj, je nevyhnutelnej:)
Konec světa je za dveřmi, ale tohle vlákno ho PŘEŽIJE!
za kterymi? abych je nahodou neotevrel...
Neboj, jsou pancéřovaný, je od nich klíčů jak od Korunovačních klenotů a Pámbu zapomněl heslo.
Vzhledem k tomu, že svět stvořil Bůh, jedině on ho zas může ukončit a - viz
http://zdenek13.unas.cz/in/text/vesmology.htm, není se vůbec čeho obávat.
určitě se blíží... o tom není pochyb... jednou to přijít muselo...
Ti krestane porad strasi s nejakym "koncem sveta" a predkladaji "zarucena" data tohoto ukazu. Jiz zroku 1000 byly takoveto tendence znamy u tzv. chiliatu. Byl-li by jejich "konec sveta" koncem krestanske ery (prechody z Veku Ryb do Veku Vodnare) tak bych se na to docela tesil. Ale nejsem az takovy optimista. Ten zas vek - KALIYUGA - vek temna bude jeste trvat pomerne dlouho nez zacne novy cyklus a svet odzacatku a nastane SATYAYUGA - vek pravdy.
Hail Ratzinger! - Watikanisches Hitlerjugend