Blíži sa koniec sveta?

Zaujímavá novinka. V minulosti jeden prorok predpovedal, že predposledný pápež bude Benedikt XVI. Prečítajte si to sami:

http://spravy.markiza.sk/?__YPDAfGAhBIAKACSJIEAdOHOJFEDAKAfAYAhAfAP-root-v2

Spoločné s týmto by mohol mať aj asteroid, ktorý by mohol v piatok 13.4.2029 naraziť do Zeme.

http://magazin.atlas.sk/veda_a_technika/3312/
aj ja som predpovedal ze kanada vyhra nad lotismy a teraz sa mam potentovat
Hold to jsou věci mezi nebem a zemí a je na každým, jak se k nim zatváří.
nepísal som to preto, aby sa niekto potentoval
je to len pre zaujímavosť...
a keď ťa to nezaujíma, tak načo si to čítaš?
ty vole, 13.4.2029 mi bude přesně 43let. Supr. Stejne jsem chtel umrit mladej.
Duso: zajímavé, jak všechno do sebe zapadá. Netušil jsem, že někdo předpověděl, že Benedikt 16. bude předposlední papež. Pouze jsem se někde dozvěděl, že už zbývají jen dva papežové. Takže ta informace je vlastně teďka stejná. Každopádně nejsem si jist, zda bude konec světa až v r. 2029, když papežové jsou obvykle takové ty figurky, co brzo zemřou. Co bys řekl na zimní slunovrat roku 2012? To by i simon mohl mít radost.

Ale kdoví, co všechny ty výjevy znamenaj.
Každopádně, i bez jakýchkoliv faktů ti mohu s jistotou říct, že konec světa se blíží. Nemusíš vědět kdy bude. Nevíš ani, jaký bude. Buď svět právě končí, nebo konec teprve bude. Pakliže teprve bude, lze určit pevný bod v čase a označit jej nálepkou "konec světa". A pokud takový bod v budoucnosti je, tak se k němu zákonitě blížíme.
Nípal: No zrovna Jan Pavel II. nebyla figurka tvého typu ;o)

Ale to pouze za předpokladu, že konec světa nastane. Pokud konec světa být nikdy nemá (což je samozřejmně krajně nepravděpodobné, ale nemůžeme to říct na 100%), tak pak by nemohl svět končit (jinak je samozřejmně tvá teorie naprosto správná a je to fakt dobrý :-D)
Já kluci (holky) nevim. Já osobně budu mít konec světa asi dřív, pokud něco nerozmluvim.

Ale teď jinak: Jednou musí nastat. Slunce začne zhjasínat, pak se zhroutí do sebe a potom se začne zvětšovat. Pohltí Zemi a bude to.
No, len kým sa začne Slnko zväčšovať, tak si myslím, že Zem nebude jedinou obývanou planetou človekom. Uvidíme, ako to všetko dopadne.
vy v tom delate chaos. to se musi vyjasnit. definujte prosim pojmy "svet" a "konec", pripadne "blizi se". pak se snad nekam dostanem. :-D
To, že bude Benedikt předposledním papežem - tomu bych věřil.

Za 30 let už snad lidi budou mít tolik rozumu, aby pochopili, že víra != církev a poženou ty teroristy (skutečně bych se toho slova nebál) ke zodpovědnosti.
DoubleThink: Tak to je na mě až trochu moc radikální názor, s kterym úplně nesouhalsim, ale jelikož jsem mimo a možná ne sám, tak schvaluji :-D
No nevím, co si má člověk pod koncem světa představit. Pár indicií, které jsem našel:

Kdesi jsem se dočetl, že skončí znamení Ryb a začne znamení Vodnáře, což by se dalo přirovnat ke konci křesťanství (má ve znaku kromě kříže ještě rybu) - s tím by tedy souhlasilo i to, že B16 má být předposlední papež. Ale astrologie není vědecky dokázaná jako něco, čemu se dá 100% věřit.

21.12.2012 končí čtvrtý cyklus mayského kalendáře. Pátý svět (cyklus) je podle mayů prázdný, ale rozhodně ne poslední. Dodnes existující pralesní kmeny na různých místech světa také používají tento den jako konec svého kalendáře.

21.12.2012 křivka času (konkr. Timewave Zero, viz Google), sestrojená dle principů jang a jin a čínského chápání času, vykáže v tento den poprvé od vzniku vesmíru nulu a v dalších dnech se tato hodnota již nezmění.

Proroctví se různí, většina se ale snaží popřít, že by mělo jít o konec světa. Toho dne prostě dojde k něčemu, co otřese základy lidské civilizace. Je možné, že civilizace zanikne, ale lidé mohou přežít. Hovoří se i o porážce zla v následných dnech a o 300 letech míru... pak prý má vypuknout jaderná válka. Svět je šílený a my s ním.

Koneckonců, Nostradamova proroctví prý sahají až někam do roku 3797, takže patrně konec světa nenastane v tomto století (což mnohé z vás může uklidnit).
Nípal: Bude to znít sice divně, ale nejsem si jistý, jestli uklidnit...
>>Blíži sa koniec sveta?
rozhodně, viz. apocalyptica
Neteste sa! Koniec sveta nenastane, ked asteroid narazi do zeme! Urcite preziju aspon virusy a o 65 000 000 rokov, ked sa z chripkoveho virusu vyvinie inteligentna bytost, z komarej krve vyklonuju zivich ludi a budu nas chovat za elektrickymi plotmi ako v Jurskom parku. "Zivot si najde cestu", doktor Grant :-)
jj mas recht
no lidi asi Vas zklamu, ale tak brzo to asi nebude.

UPDATE: Planetka zemi mine. Katastrofa se tentokrát nekoná...
viz.(http://www.ian.cz/detart_fr.php?id=1412 , nebo http://www.planetky.cz/article.php3?sid=132&mode=thread&order=0)
>> Planetka zemi mine
uz zase? pomalu to zacina byt dost nuda... dycky ohlasej, ze se to srazi, a pak zase ze ne...
to Bohumil Stejskal: to je blbost, ale beru to jako recesistickej vtip.
Virus nema potencial na to aby se z nej vyvinula ziva bytost. stejne tak se z tebe nevyvine letajici clovek, ikdyby te ozarovali milion let.

to spook: škoda, umřu jako starej paprda.tfuj
>> Virus nema potencial na to aby se z nej vyvinula ziva bytost.

to nemuzes vedet pokud by tu byl nejaky druh ovzdusi s prvky ktere trebas nikdo nezna tak by se to povedlo
to simon: Samozrejme to bolo myslene ako recesisticky vtip, ved o takychto nepoznanych futuristickych veciach sa snad vazne rozpravat ani neda. Ale zivot sa vyvinul predsa z jednobunkovej bakterie ci nie? Alebo verite na Adama a Evu? Predsa jeden obycajny asteroid nemoze znicit celu zem. To by ju musel rozflakat na kusky a to asteroidy nedokazu, takze zivot na zemi aj po pripadnej zrazke ostane. O cloveku sa hovori, ze je to najprisposobivejsi zivocich na zemi, tak je dost mozne, ze to preziju aj ludia a prisposobia sa danym podmienkam ktore nastanu. Z vedeckeho hladiska absolutny koniec sveta nastane az za niekolko miliard rokov, lebo zem sa priblizuje ku slnku az napokon zhori v jeho blizkosti. To bude potom totalny a definitivny koniec sveta.
všichni tady umřeme! áá.......
Asteroid Zem roztrieskat nemusi. Aj dinosaury pravdepodobne zahynuli po dopade asteroidu. A jeho velkost je priblizna tomuto...