Hokej aneb všem stejným metrem?

Co říkáte na technickou úroveň organizace mistrovství světa? Mizerný led, což si vyžádalo zrušení tréninkové haly, vedro v hale, 40 let stará hala ve které se už 7 let hokej nehraje, dneska nefunkční dvířka od střídaček ....

Zajímavé, že ostatní státy měly jako podmínky organizování MS postavení nové haly (viz. Sazka Arena a odsun našeho mistrovství o jeden rok kvůli její stavbě).
to hraju na ľade? ja že na plavárni .)
A v akej krajine hraju? Ja hokej nesledujem, tak sa pytam aby som bol v obraze. Podla toho co pisete to vyzera na Mongolsko :-)
2Bohumil Stejskal: Nasi susedi - v Rakousku ve Vidni.
No vono na MS de hlavne o kapacitu stadionu a o zajisteni primych prenosu a tohle maj rakusaci v poho, ale v tom ostatnim maj peknej hokej:))))

Jinak ted jsem slysel peknou hlasku. Uvazujou o presunuti do Sazka areny. No, nejspiz pekna kachna.
To někdo navrhnul ze srandy a z ironie, nebylo to myšleno vážně. Ale kachna to není.
no ja to vazne nebral, ale takovyhle drby mi k moderatorum na ct2 moc nesedej

mmch, z hodne znamemjma se shodnem ze sport nejlip komentujou na ct2.(a pri sledovani sportu na nove meme chut vypnout zvuk. no na prime obcas taky). jakej mate nazor vy?
Komentáře z novy? Dyť jsou super! Dozvíš se kolik váží hráčova babička, proč si vlastně vzala dědečka, jaký vliv má Grossův konec na úhel zahnutí hokejky levého útočníka a další prima věci. Aby ses dozvěděl kolik to je, tak si musíš pustit rádio nebo si zavolat.
Dyť si to vem Titlbach (nebo jak se píše) <|>, Poulíček <|>,... Mám pokračovat?
Titlmocart i Agent Kolotoc jsou bez pochyby nejlepsi komentatori, jaky tenhle svet spatril....

http://sojkovec.wz.cz/humor/icing.wav

Zaruba je voproti nim naprostej amater :-))
No já nevím, ale např. Vichnar by už taky měl jít do důchodu, často motá páté přes deváté, udělá chybu a ani si toho nevšimne...
Myslím, že by to chtělo odhodit zaujatost a hodnotit opravdu moderátorský výkon, ne televizi. Netvrdím, že moderátoři na nově jsou dobří (já se vlastě na sport moc nedívám), ale tohle je zase jeden z tendenčních názorů, které se prostě (nepopírám že asi oprávněně) vytvořily při vzniku novy, ale teď přetrvají i kdyby se nova postavila na hlavu. To máte stejné jako s bulvárností jejich zpráv, to taky má nova přišité až do smrti.

K tomu icingu - no bože, tak někomu vypadlo slovo, to je věc co, já zapomněl, moderátor v televizi musí být neomylný. Netvrdím, že to není vtipná nahrávka, taky mě pobavila (kdysi, ona už je docela stará), ale zase aby tohle sloužilo jako důkaz moderátorských kvalit ....


>> no ja to vazne nebral, ale takovyhle drby mi k moderatorum na ct2 moc nesedej
Co tím chtěl básník říct?
Prostě někdo ze srandy navrhl, že by se mohlo mistrovství přesunout k nám. A moderátoři ČT2 to jako perličku pro pobavení řekli. Jak nesedí?
Nova je debilizacni televize. Ano, slusne vydelava na hlouposti lidi, cilem je zisk a hotovo. Tomu se nelze divit. Jenze prave proto dnesni svet vypada, tak jak vypada. Kazdej se honi za svym prospechem i za cenu potlaceni moralky a etiky.
Tome, ty prostě vždycky musíš obhajovat tu "zlou" stranu, ať už po právu, či ne, viď ;)
Sojkovec - čím nova debilizuje národ? Čím potlačuje morálku a etiku? Já tvůj názor příjmu, to mi nedělá problém, ale takhle bez argumentů to je dost ubohé.
Az nekde budou superstár, jed se tam podivat. Podivej se na "inteligentni humor" panu Novotnyho nebo Rychleho. Podivej se na telenovelu. To nepotrebuje ani komentar, ani argumenty. Debilizacni TV je to proto, ze vnucuje lidem nazory. Samozrejme takove nazory, aby se ji to hodilo do kramu, tim vydelava. To jeji emotivni zpravodajstvi, ktere podava zpravy zabarvene tak, ze samy o sobe preferuji nejaky nazor, pricemz druha strana mince je zcela opomijena, coz je vlastne bulvarni jednostrannost. A 80pct lidi (mysleno to masove tupe stado) ten nazor prejima a povazuje za svuj. Nedava moznost vlastniho rozmyslu. (Je fakt, ze je to problem komercnich TV vubec, ale napr. zpravodajstvi na Prime je na tom v tomhle ohledu lepe.)
A to ji dava schoponost manipulovat davem. A obavam se, ze toho take vyuziva, napr. skrytou reklamou, atp. Ano, vydelava.
2Sojkovec> jj, taky mam obcas ten pocit.

a zajimalo by me, jak vzdycky donutej ty lidi aby rekli neco stupidniho na zaver. nebo ty jejich zviratka na konci zprav? to me taky dostava.
Sojkovec - dík, to mi stačí. Přesně zapadáš do kategorie kritizovačů novy. Všichni uvádíte stejné argumenty, které jste někde slyšeli nebo které platily před 8 lety. Nikdo z vás nedokáže přiznat, že ČT je na tom v mnoha věcech hodně podobně.
Já na takhle založenou diskuzi nemám chuť, protože to stejně povede jen k tomu, že budu označen za milovníka novy (což není pravda) nebo dokonce za expemplární příklad vymytého mozku novou (he he). Někteří lidé prostě mají své tendenční a mezi rádobyinteligencí populární názory a nemá smysl snažit se jim jejich zaslepenost vzít, takže asi tak. (Obohatím váš slovník o nové výrazy: tolerance, nezaslepenost, nezávistivost, objektivnost ...)

Tohle téma jsem založil kvůli hokeji.
OT:
Ty argumenty jsem zjistil sam. Pouhym sledovanim. Plati dosud. A ze by tento muj nazor byl kdovijak popularni, no, nevim, spis se mnou lidi v tomhle ohledu nesouhlasi, ci souhlasi jen na oko. A ze je to zaslepenost? Naopak, to jsou otevrene oci. Neverim vsemu, co se kde sustne. Neco je pravdepodobne, neco min. Ano, pouzivam ty same argumenty, jako vetsina kritiku Novy, jelikoz je povazuju za spravne (koneckoncu to, ze mi dochazi cosi, co dochazi i dalsim lidem je jen konfirmace toho, ze to asi bude mit realnej zaklad). Kritizuju to proto, ze to nepovazuju za spravne. Tot vse. Jestli ty to za spravne povazujes, budiz, je to tvuj nazor. Brat ti ho nebudu. Ostatne, muzes se na novu chvili koukat a kdyz budes davat dobry pozor na toto hledisko, uvidis sam.

BTW uplne OT: Tak me zkus presvedcit, ze moje tvrzeni jsou holej vymysl. Budou-li argumenty na miste, uznam je. Vzdy se rad poucim.
>>Přesně zapadáš do kategorie kritizovačů novy
tak se mi zda, ze jeden objektivni clovek skatulkuje:))

2Tom>a jeste neco bych dodal. to, ze ma par lidi stejny nazor, neznamena ze je nekde obslehly.
>>Tak me zkus presvedcit, ze moje tvrzeni jsou holej vymysl. Budou-li argumenty na miste, uznam je. Vzdy se rad poucim.
Hehe, pěkně jsi z toho vybruslil. Když jsem tě žádal, ať své argumenty doložíš, tak odpovíš, ať ti je já vyvrátím. Pěkné :-)

K tomu cos uvedl:

Humor Novotného a Rychlého - tenhle humor si nikdy na inteligentní nehrál, je to humor pro odreagování, prostě nevyžadující žádné přemýšlení nad pointou nebo něco takového. Nevím ale co na takovém humoru je špatného nebo dokonce škodlivého? Pokud se někomu nelíbí, nedívá se na něj. Pokud se někomu líbí, tak ať se dívá a odreagovává u toho.
Poznámka 1: Novotný už na nově docela dlouho není.
Poznámka 2: Rychlý většinou (teda co já vím) vypráví vtipy, které normálně mezi lidmi kolují a všichni je berou jako srandu. Jakmile to je na nově, je to pokleslý humor... ?

Telenovely - tyto pořady jsou rovněž určeny pro méně náročného diváka, kterému nevadí, že jsou natočeny s malými náklady a tudíž ne moc kvalitně. Prostě jim jde o to pobrečet si, zasmát se, pobavit se, těšit se na další díl. A opět - pokud má někdo vyšší požadavky, dívat se nebude a tudíž ho to nijak neovlivní. Pokud se někomu takové pořady líbí (stačí mu), pak taky nechápu jak by ho měly negativně ovlivňovat. To není žádné vymývání mozků, to je prostě jednoduchý příběh obalený natahujícími scénami tak, aby vydal na seriál. Ale co je na tom škodlivého to opravdu netuším.

Nova vnucuje názor - tady kontrétně bych od tebe chtěl slyšel kontrétně jak. A neodpovídej "Tak mi ty dokaž, že to není pravda", to totiž není argumentace.

Jednostranné bulvární zprávy - jak se dá třeba autonehoda podat jednostranně? Nova řekne "řidič nedal přednost v jízdě, byla to jeho chyba" a ty čekáš že má ještě dodat "ale na druhou stranu kdo dneska předpisy dodržuje, že"? Nebo co? Jaký typ zpráv je na nově jednostranně zaměřený a na primě/čt nikoliv? Jak vypadá taková jednostranná zpráva?

80% lidí názor novy bere za svůj - zajímavé, asi sis udělal průzkum mezi svými kamarády.

Skrytá reklama - jak je to myšleno? Co si pod tím pojmem představuješ? Něco jako že do filmu, která má dejme tomu 25 snímků za sekundu je v každém 10. snímku reklama a člověk to podvědomě vnímá? Haha.



>> a jeste neco bych dodal. to, ze ma par lidi stejny nazor, neznamena ze je nekde obslehly.
Viz sojkovec a jeho "80% lidí má názory z novy". Ó jak vy si krásně odporujete.

Tou kategorií kritizovačů novy jsem myslel skupinu lidí, kteří uvádí stejné "argumenty" proti nově jako Sojkovec, ale když se jich zeptáte kontrétně, tak mlčí a opakují pořád dokola to samé (bulvární zprávy, vymývání mozků, pitomé reklamy, pokleslý humor, telenovely, americké filmy...). Zajímavé, že oni nejlépe ví, o čem jsou telenovely, jaký je ten pokleslý humor atd. Takže se buď dívají a jsou to pokrytci. Nebo se nedívají a potom kritizují "naslepo". Neboli přejímají cizí populární názory. Jak již jsem řekl. A někdo tu uváděl, že právě že populární nejsou. Možná nejsou mezi normálními lidmi. Ale rádoby inteligence má právě potřebu proti něčemu jako je nova bojovat a tam si takovými názory obdiv vysloužíte. Proboha přiznat v takové společnosti, že se na novu díváte, no to je pohroma.


Já se dívám na novu asi tak stejně jako na ČT a o trochu (spíš hodně než trochu) více než na Primu. Celkově se dívám na televizi hodně málo (spíš na dokumenty na jiných kanálech, ČT v tomhle ohledu moc šancí nenabízí i když by měla). Ale jak už jsem řekl, dívám se i na novu i na ČT, takže můžu srovnávat. A že bych viděl nějak závratné rozdíly v těch ohledech o kterých mluvíte, hm... Že by mi nějak nova vymývala mozek a snižovala mou úroveň a naopak že by mi ČT nějak zvedala kulturní cítění, to jsem si nějak nevšiml.
Já to vidím ve vlastním okolí - na jednu stranu vám budou lidi tvrdit, jak nesnáší ty pokleslé americké filmy na nově a potom uvidíte, jak si ty stejné filmy (akorát že ne dva roky po vydání ale týden před premiérou) pirátsky kopírují na CDčkách a po večerech je žerou na počítači a baví se nad nimi.
Stejně tak např. tele-tele - na jednu stranu to je nevhodný pokleslý neinteligentní humor, ale poté je uslyšíte, jak si vypráví scény z minulého dílu a šíleně se u toho baví. (tele-tele, jen tak na okraj, má silně sestupnou tendenci kvality, ale to je vedlejší)
Jak nesnáší komercializaci, čehož nova je zářným příkladem (podle nich), ale přitom chodí ve značkovém oblečení, pijou výhradně coca-colu atd. atd.
Televize úroveň člověka nesnižuje, jenom na její pokleslost poukazuje. A nedělá to jen ona, nýbrž i jiné věcičky jako třeba oblečení, hudba, stravování, přístup k ostatním živočichům (k tomu patří i válčení a podobný dementnosti).
2Tom>
no hezky si se rozkecal.

takze:
-nikde jsem nenapsal ze novu nesleduju. nebo jo?(nejak se mi to nechce cist znovu)
-s tema zviratkama jsem to myslel vazne. sleduju zpravy porad(jsem takovej atyp v celem mem okoli) a ty zviratka me vzdycky nadzvednou z kresla
- co se tyce kvality filmu, tak ja jsem schopnej dokoukat kdejakou kravinu protoze nesnasim odchazeni od rozkoukanyho filmu

a na zaver:)): si jeste rejpnu. Ty asi nemas rad kdyz ma nekdo jinej nazor nez ty?
>> Ty asi nemas rad kdyz ma nekdo jinej nazor nez ty?
No každý si může mít názor jaký chce. Já se jen pokouším upozornit lidi, že by to chtělo trochu více se nad daným problémem zamyslet a pozjišťovat si fakta, než si udělají názor a (a teď pozor, to je to hlavní) budou ho na internetu veřejně propagovat a shazovat tím něčí úspěchy nebo někoho urážet.
Názory na běžné věci si samozřejmě může každý mít jaké chce, tam maximálně v diskuzi uvedu svůj názor a uvedu i proč ho mám a proč nesouhlasím s protinázorem (to je řekl bych naprosto normální). Ale vadí mi ty tendenční názory, které nejsou vůbec ničím podloženy, pouze závistí (nova vydělává velké peníze a já ne), záští (fuj, Železný je a tudíž i celá nova), neobjektivností (nova dělá vše špatně, ale ČT ta je dokonalá) a setrvačností (první rok vysílání novy byly zprávy mnohem více bulvární, to uznává např. i Zuna, tak logicky jsou bulvární pořád).
Mi je jasné, že tihle lidi názor nezmění a že se vlastně snažím marně. Ale mi jen stačí ukázat jim, že ne u každého s tím uspějou, že ne každý jim to sežere. Podobných přístupů k nově jako máš ty už jsem viděl několik, všichni vykazovali stejné argumentace jako ty, žádný neuvedl nic kontrétního, jenom samé "nova kazí národ". To je to na co se snažím upozornit.
A navíc jsou podobné diskuze docela zajímavým sociologickým průzkumem, svým způsobem je to zajímavé jak se různí lidé v diskuzích vyjadřují.

Teď jsem se nedávno pustil do stránek vyzývajících k bojkotu soutěže česko hledá superstar, schválně pokud chcete se podívejte do diskuzního fóra http://bojkot-superstar.czechline.cz/diskuse.html, je tam i část ve které jsem vedl víceméně dialog s jedním týpkem na úplně stejné téma jako tady - na vliv novy na obyvatelstvo. A opět jsem se nedočkal žádného argumentu od protistrany.

Děláme tady offtopic jako hrom, ale koneckonců je to moje téma :-)
Ok, tak já taky nějaký ten kb přidám...

Nova je prostě komerční televize a z toho vyplývá, že vysílá stupidní seriály, bulvární zpravodajství (které chce za prvé šokovat a až za druhé informovat), zábavné pořady pro idioty a podobně. Nikdo netvrdí, že nemá dost diváků, kterým se to líbí. Ale to mi (a dalším) na druhou stranu nezabrání tvrdit, že vymývá mozky (I když je otázkou, jestli je u pravidelných diváků ještě co vymývat) a je plná všemožných kreatůr a sviní. Je to tak. Občas se na ni dívám, na fotbal, na filmy (někdy chodí na nově filmy, které chci vidět), i na tu superstar se jedním očkem mrknu.

Mimochodem, to co prováděli Železný se zajícem Zazou během svých pravidelných poledních dýchanků nad koláči byla slušná propaganda, tolik demagogie a vymývání mozků aby člověk pohledal. Nu, připravil si tam slušnou půdu pro svou politickou kariéru. A to jak tehdy zavařil státu s pokutičkou, to od něj bylo taky nemálo laskavé. Pak ty různé majetkové podvody, převádění majetku atd., ale to je u nás celkem normální i mezi politiky, takové ty nejasné majetkové poměry a tak, nic zvláštního.

A vůbec, i kdyby se Železnému nedokázalo nic, budu na něj nadávat, protože je to taková nesympatická samolibá svině, a budu nadávat na Rychlého, protože je to nesympatický, trapný kokot a většina vystupujících v zábavných pořadech na nově, jen se na ně podívejte: blb, kráva, blb, svině, zrůda, hňup, blb, pitomec atd. => nova sux wtz

Ale jak řikám, je to prostě soukromá televize. A když má 80% národa půlkou mozku, tak jim kvete pšenka. Taky nemám rád takovéto módní plivání špíny na novu (sám se do toho většinou ani aktivně nepouštím), ale u mě to tak opravdu není, mě ta televize vysloveně uráží, prostě mě sere. Ten kult jakýchsi nul, ze kterých jsou mediální pseudohvězdy, které mají najednou právo se vyjadřovat ke každé věci, jakkoliv o ni ví kulové. Peníze jim ani nezávidím, raději budu chuďasem než takovým ksindlem nebo vip celebritou nebo jak se tomu řiká...