Kudy a jak?

Co se stane po stisku klávesy?
1. Stisk klávesy
2. Znak, který klávesa představuje, se zapíše ve formě jedniček a nul kam?
V jakém formátu (případně jakým protokolem)?
3. Znak (správně nebo nesprávně) se zobrazí na obrazovce jakým formátem (kde je zadán?), resp. jakým protokolem? Kudy (resp. odkud) se tam ty jedničky a nuly dostanou ze stisknuté klávesy?
na co ti to je? :)
AFAIK:
1)stlacis klaves
2)klavesnica posle signal a OS si ho zobere
3)OS klaves vrati aktualne zvolenemu programu (hre, ...)
4)program/hra/... si to spracuju ako chcu :)
>na co ti to je?
Abych vedel co (a kde) vsechno nastavit, aby napr. pri stisku klávesy ž při vytvoření web stranky (tj. když má být ve web strance zapsano ž) se všem uživatelům zobrazovalo ž (a ne misto ž nejake jine znaky)
AFAIK>
1. Stisk
2. Znak se přenese do bufferu klavesnice, pak kabelem (nebo bezdrat) do paměti, kde si stim OS a programy dělají co chtějí.
to je chyba kodovania! nastav si hlavicky a pis to v editore ktory zvlada zmenu kodovania
to: lacop
>nastav si hlavicky
resenim pres hlavicky budou to zvladat i nizsi verze protokolu (nevim zda je zde pojmenovani protokol vystizne, domnivam se ze je to v pripade hlavicek zalezitost hlavne protokolu HTTP)? bude to fungovat uvsech uzivatelu?
kde si lze nastudovat prislusne hlavicky?

>pis to v editore ktory zvlada zmenu kodovania
zatim alespon jak to udelat v on-line editoru wz
http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html
Jane, nejsi náhodou programátor? Totiž ty uvažuješ přesně takovýmhle stylem - odchytávání kláves, úvaha nad protokoly. Jenže v internetových technologiích už trochu zaostáváš. Tyhle věci zkrátka neřeš. Šoupneš tam prostě jeden blbej tag a ono to najednou začne fungovat.
to: Nípal

A jak zjistis, ze to bude fungovat vsem (nebo alespon vetsine) uzivatelum a ne jenom tem, kdo maji stejnou konfiguraci, na ktere si otestujes, ze to funguje?
Když používáš osvědčený (a navíc k tomu určený) postup, tak vážně není co řešit.
to: Nípal
>Když používáš osvědčený (a navíc k tomu určený) postup, tak vážně není co řešit.

A jaký je osvědčený (a navíc k tomu určený) postup pro používání ž,Ž,š,Š?
jednoduse. napisu ž, mam napsany ž. ulozim soubor se ž na disk. je tam porad ž. nahraju na server. porad je tam ž. nekdo si to stahne. a pozor, zase tam ma ž. necekane, ze... ;-) presneji v souboru neni ulozeno ž ale nejake cislo, ktere udava pozici ž v nejake tabulce kodovani znaku.
dale existuji ruzne zpusoby kodovani cestiny. dnes se pouziva hlavne windows cp-1250, iso-8859-2 a pak nake ty unicode. kdyz do hlavicky html souboru (mezi tagy head) vlozis metatag s urcenim kodovani a navic urcis kodovani, ve kterem je ten soubor napsany, bude to fungovat. proc? protoze se porad po siti prenasi cislo znaku ž. problem je, ze v ruznych tabulkach ma ž ruzne cislo. a to se vyresi prave tim metatagem. a neboj, funguje to vzdy a vsue, pokud se to udela spravne.
Já myslel, že čteš, co ti lidi píšou.
http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html