Screenshoty

Jak se dají vyfotitit screenshoty s mého compu?
stoupni si před comp, vezmi foťák a už jenom mačkej spoušť. ale bacha, nastav si závěrku na správný hodnoty, může ti to zničit počítadlo...

jinak print screen :)
LOL!
ROFL !
Hou Hou! Na tomto by sa zasmial aj Santa :)
hele nejdřív jsem se taky zasmála, ale na druhou stranu, čistě pro zajímavost - jak jste se to dozvěděli VY? Jedna část se to možná dozvěděla ve škole - možná, protože výuku práce s PC si neumím představit, mě učili na IQ151. Ale zpět k dotazu - vzpomenete si na to, JAK jste se vlastně dozvěděli, na co je PrintScreen, ScrollLock a tak? To přece člověk neví sám od sebe...
Já např. se nebojím přiznat, že od prvního puštění PC (tenkrát počítám že to byla tak asi 286ka) k okamžiku, kdy jsem pochopila, co dělá scroll lock, uběhlo asi 12 let. Nikdy mě nenapadlo to zkoumat a nikdy před tím jsem si ho ani omylem nezapla - prostě jsem to nevěděla ;-) Kdo a jak mi řekl o printscreenu to nevím, ale asi jsem se s tím taky nenarodila.
No po pravdě PrintScreen znám taky asi jen dva roky. Jo, člověk se učí celej život.
no vida jak to z tebe pěkně leze ;-))
nj
já sem se s ní seznámil už v modrym Norton Commanderu v DOSu, jediná kláveska která nic nedělala :))
v prvním čísle časopisu PPK, které jsem otevřel, když synové přinesli domů počítač. Dokonce jsem i záhy pochopil podstatu klávesy Scroll Lock díky http://www.slhaters.cz/
Dlouho jsem si myslel, že printscreen slouží k vytištění obsahu obrazovky na tiskárně...
Printscreen afaik sloužil kdysi k tisku na tiskárně ...

A co se týká scrolllocku, ten je dnes prakticky bez funkce, proto ho některé programy využívají, protože ví že tím nenastane žádná konfikt. Kdysi sloužit k tomu co je na něm napsáno - k pozastavení výpisu na obrazovce (tenkrát nebyly žádné posuvníky, žádná možnost jak se podívat na to co už uteklo).
Pak taky je možnost využití jeho kontrolky, já třeba používám na počítači kde často nepouštím zvuk (ne doma) v Mirandě super plugin který při příchodu zprávy rozbliká kontrolku scroll locku. Super ;-)

Já vím k čemu je printscreen takřka od mých počítačových začátku, ale nutuším odkud to vím. Pamatuju si hlavně jak jsem kdysi na 286 ve starých Accolade GrandPrix motorkách típal obrázky do Windows 3.1.
Já scrolllock ještě pořád používám, když se chci v ssháčku vrátit kousek zpátky, prostě "podívat na to co už uteklo". Přiznám, že ke stažení obrazovky jsem dlouho používal Corel Capture, dokonce jsem ho kvůlivá tomu instaloval, a o funkci prtskrínu jsem neměl tušení. Myslím, že jsem na to pak přišel nějak náhodou...
ja som na to prisiel este na zaciatku, no ako male decko som musel vedet, vsetko, takze som stlacal vsetk a ked nieco neslo tak som sa opytal tatina.. Ale Printscreen nedokaze odfotit videa, to je skoda na to treb uz nejaky program... No a ScrollLock som nepouzival, bo som sa v takych veciach ako maly hrabat nemohol.. :)))
já a ScrollLock - to bylo ve zkratce tak...
Jeden týden jsem se doma nehorázně vychloubala, jak mi dvakrát za sebou v práci stačilo k odhalení závady na PC jenom zapnout uživateli NumLock. Prostě paní klobe účetnictví a najednou řve - heléééé, mě to tady do toho vokýnka nepíše čísla... do toho před tím mi je to psalo... a pak ještě jednou druhá, to samý přes kopírák. Vypnutej NumLock - a já jsem hvězda, inu mezi slepými jednooký králem.
No a asi po týdnu - sednu doma k PC, který normálně nepoužívám, protože na něm má drahá polovička různé servisní programy a prostě obykle se na něm nějak nic normálního nedělá, ale bylo to prostě potřeba. Potřebovala jsem rychle něco udělat v excelu, jedu šipkou - a koukám jak blázen, ono to neskáče po buňkách, ale posunuje se celá tabulka :-o A abych to vylepšila, ještě mu volám a jak YCHTYL se ptám, co to má divnýho na tom PC nastavenýho a jak to spravím :D tak to byl ten swiňa ScrollLock. Po tom vytahování s NumLockem mi drahý mužíček nechtěl věřit, že to myslím vážně, že prostě fakt nevím, co tomu je... ;-)
Tak to už hej, ja som zistil čo roby pri prvom pužiti pc s windovsom, cistou nahodou som si kreslil a chcel som kopirovat ctrl+c ale omylom som dal PrintScreen, a potom som dal ctrl+v a v pinte som zrazu mal obrázok obrazovky, no a tak to začalo. :-))

Cela pravda clovek sa uci cel zivot, napriklad ja mam len 15rokov a už ovládam c++, delphi, pascal, imagine, basic... bude to ale tym ze stale sedim pri pc... zachvilu bude zo mna zombie... :-O
coze :)))? to ses jako preklik a misto CTRL+C zmack PRINTSCREEN ktery je na opacny strane klavesnice? lol haha
tak sedet stale za PC, to musis mat asi poriadne okuliare, vypadane vlasy a bolesti hlavy a nekludni spanok... take su tusim pricini ziarenia monitora :(
třeba já doteď nevim, co dělá Scroll Lock... takový ty naprdklávesy nepoužívam a tak nepotřebuju vědět k čemu jsou... :) ale printscreen je pěkná kolonka na klávesnici, ale v Debianu jsem si strčil do lišty takovej ten foťáček a "fotim" přes něj... :) :)
dis a ScrollLock: huh, tohle jsem fakt netušil. Fakt to funguje. Asi první rozumné (?) použití scrollLocku.

Jinak ScrollLock pochází z dob konzolové komunikace, kdyby někdo nevěděl. Prostě, když na vás comp chrlí tuny textu to konzoly, tak se to scrollLockem dalo pozastavit. Dneska to prakticky nemá význam, protože když na vás pecko něco do konzoly vychrlí, tak si pište, že v 99,9% případů to zastavit nestihnete.

V sh (v UNIX světě) se tohle používalo, ale existuje tam Ctrl-s a ctrl-q, které výpis zastaví a pustí....

Kdysi (možná ještě teď) se dají X nastavit tak, že si ScrollLockem přepínáte mezi národníma klávesnicema...

Jinak svého času existovala (možná ještě existuje) skupinka lehce švihlých lidí a jejich www, http://www.slhaters.cz/, kteří se daným problémem zabývají. Narazil jsem na ně náhodou. Kdysi jsem si koupil PC (486SX/25MHz) a k tomu jsem dostal klávesnici, kde chyběla klávesa F7. Tak tu jsem nahradil právě scollLockem a na místě SL pak byla díra....
>> Jinak ScrollLock pochází z dob konzolové komunikace, kdyby někdo nevěděl. Prostě, když na vás comp chrlí tuny textu to konzoly, tak se to scrollLockem dalo pozastavit.

Mám pocit že jsem to tu o trochu výše už psal.
diky vam, konecne vim, co to ten scrollock(u me Rollen) vlastne dela, nebo delal
printscreen pouzivam uz od ty doby co sou snad w95, ale co sem uz dlooooouho nepouzil je klavesa pause, naposledy tusim v turbo pascalu:-)
Printscreen je šikovná klávesa a používám ji běžně. ScrollLock dodnes netuším k čemu by byl dobrý a zmáčknu jej pouze omylem. Většinou jej hned vypnu, protože se rozsvítí dioda kousek vedle a ŽERE TO ELEKTRIKU - takže vypnutím ScrollLocku ŠETŘÍM svoji kapsu, ČEZ a životní prostředí.